Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

:heart_eyes:

Sanırım, önümüzdeki sene İthaki Modern’de okuyabiliriz.

2 Beğeni

Arkadaşlarım bu emojiyi attığında kötü bir şey söylemişler gibi hissediyorum sizin yüzünüzden. :blush:

1 Beğeni

Yok hocam ben diğer yayınevleri ve kuru baz alınca ithaki’ye şükür ediyorum. Fiyat konusunda bence karton kapaklı bir tık ucuz yapmışsınız ciltliyi pahalı göremiyorum. Ki zaten %50 gibi bir indirimle fiyatı epey düşüyor. Umarım malazan’da bu fiyat aralıklarında çıkar.

3 Beğeni

Hocam bir de bkk takvimi paylaşın. Biz okurlar önümüzü göremiyoruz malesef. Gelecek kitaplara göre pozisyon alalım şimdiden. :joy::joy::joy:

3 Beğeni

@Bunn-Y hocam polisiye sevenler için Arsen Lüpen serisi biraz öne alınamaz mı? Fiyatlar giderek yükseliyor zaten :pleading_face:

:carrot: :leafy_green: :pray:

2 Beğeni

Kendi çalışanına feyk atan bize neler yapmaz :confused:

4 Beğeni

@Bunn-Y Her iki kapak da çok güzel olmuş, emeğinize sağlık. Çok uzun süredir beklediğim serilerden biriydi ve orijinal kapağa o kadar çok baktım ki gözüme ciltli baskının kapağı haliyle daha hoş geldi.

Fakat malum kur ve zamlardan dolayı karton kapağı alırım muhtemelen. Aslında bu durumda, biz bir tane de kapaksız bastık diyerek sayfaları zımbalayıp satsanız onu bile alabilirim. :joy:

4 Beğeni

Şu kitap arkadaşlar geliyor. Normalde Koç Üniversitesi Yayınları’ndan çıkmıştı. Şimdi YKY etiketi ile geliyor. Büyük İhtimal ‘‘Anadolu Uygarlıkları Serisi’’ adı altında gelecek. Öyle olursa sersinin 10. kitabı.

7 Beğeni

Ben ilk iki kitabı okudum, şu anda da son kitabı okuyorum, aşağı yukarı 2/3’lük kısmı bitti. İlk 2 kitapla ilgili yorumumu foruma yazmıştım, linklerini aşağıya koydum. Bunun dışında ilk kitap için okuma etkinliği kapsamında bir başlık var ve oradaki incelemeler çok daha detaylı ama baştan aşağı spoiler dolu olduğu için oranın linkini vermiyorum :slight_smile: .

İlk kitabın başında yaklaşık üçte birlik kısım klasik bir genç yetişkin kitap şeklinde ilerliyor ama sonrası ve özellikle devam kitapları bence genç yetişkin kitaplara göre çok çok daha fazla sert. Grimdark olarak nitelendirmek daha uygun, zaten kitapta da “iyi bir insan” diye nitelendirilebilecek pek bir karakter yok.

Bu forumda okuyanlar arasında seriyi seven pek olmadı ama ben çok severek okuyorum. Pek sevilmemesinin sebebi temel olarak ana karakter bence. Çok güçlü olmasının dışında ana karakter olacak bir özelliği yok, akıllı/zeki değil, iyi biri değil, karizmatik değil, aslında genel anlamda gıcık bir karakter. Bununla birlikte ben anlatılan hikayeyi, gerçek olaylarla paralellikleri, yazarın üslubunu, vs. beğeniyorum.

Bu arada forumda İthaki’nin karton kapaklı kitaba koyduğu kapak resmi daha çok beğenilmiş ama ben orijinal kitap kapaklarının hem kitaptaki hikayeye daha uygun olduğunu, hem de ana karakterin tasvirine daha çok benzediğini düşünüyorum :slight_smile: . Orijinal kapaklarda ana karakterin ilk kitapta ok atarken, ikinci kitapta kanatlanmış olarak, üçüncü kitapta sol elinde kılıçla verdiği pozlar hikayeyle de bağlantılı aslında.

14 Beğeni

Teşekkür ederim. .

1 Beğeni

İçindekiler kısmı

7 Beğeni

%50 kovalayacağım artık.

2 Beğeni

35 TL olmuş Tentenler :frowning:

2 Beğeni

Eski fiyat ne kadardı?

Yanlış hatırlamıyorsam seriye başladığımda %30 indirimle 13-15 TL arasında alıyordum ve son sayıları aldığımda bu rakam 17-18 gibiydi. Şu an %30 indirimli 22,75 TL olmuş. Neyse ki serinin son sayısı.
Bildiğim kadarı ile Alfa Yayınları Asterix haklarını da almıştı Remzi’den sonra. Tenten serisi bitince başlarlar diye düşünüyordum ama sanırım onlar başlasa da bu fiyatlarla ben başlayamacağım Asterix’e.

2 Beğeni

“Tierra y Libertad!” / “Toprak ve Özgürlük!”
Bu haykırış Meksika yerlilerinin haykırışıdır. Bu haykırış, Chiapas eyaletindeki maun ağacı kamplarında, akıl almaz koşullarda, köleliğin, fiziksel işkencelerin, ırkçı aşağılanmaların gece gündüz sürdüğü bir ortamda dostluğu ve yoldaşlığı yeşertenlerin haykırışıdır.
1910 yılında, diktatör Porfirio Díaz iktidarının son günlerinde geçen romanda, Kızılderili işçilerin uğradıkları zulmün adım adım nasıl arttığına; buna paralel olarak patronlar Don Felix, Don Severo, Don Acacio’dan korkuların aşılarak uzun zamandır beklenen isyanın nasıl patlak verdiğine tanık oluyoruz. Eserlerinde kendi kimliğini öne çıkarmak istemeyen ve B. Traven takma adını kullanan yazarın usta anlatımıyla karakterler adım adım gelişiyor, olaylar birbirini doğuruyor ve isyan çığ gibi büyüyor.

Asılanların İsyanı, Meksika Devrimi ve kızılderili işçileri anlatan altı epizodluk nehir roman serisi ‘Orman Romanları’nın beşinci kitabı. Yirminci yüzyılın en usta hikaye anlatıcılarından biri olarak gösterilen B. Traven, bu romanların her birinde farklı bir karakter veya olaya değiniyor. Kendi yaşamı da romanları kadar esrarengiz olan B. Traven’in gerçek kimliği, bugün hâlâ tam olarak bilinmemekte.

https://www.eganba.com/asilanlarin-isyani-kitabi-b-traven

Yar yayınları diğer yenileri:

6 Beğeni

Tek bir sorunum var: seri bitince kutulayacak mısınız? Bakın her şey bir yana şu kutuları satmamanız yüzünden deliriyorum. :joy: En son bir fuarda birisini paralayacağım haberlere düşeceğiz.

Cadılar İthaki standına saldırdı!

Dün öğlen saatlerinde kitap fuarında ilginç anlar yaşandı. Sivri şapkalı bir grup cadı İthaki Yayınları standında bulunan çevirmen, editör, sosyal medya sorumlusu, genel yayın birtakımlarına vs. saldırdı. İlginç görüntüler için…

8 Beğeni

Kur herkesin malumu ve bunu kabullenmek durumundayız fiyat konusunda da ancak ciltli çıkması beni çooook mutlu etti. Malazan’ın da ciltli geleceğine yönelik umudum artıyor, bu sebeple teşekkürler @Bunn-Y ve ithaki ailesi. Cadı Hanımın söylediğine katılıyorum, kutu verin kutukutukutukutuuuuu

Kronik Kitap yenileri

5 Beğeni