Bu Pardayanlar’ın olayı ne? Neden bu kadar önemseniyor? Sanki ESG de habire övüp duruyordu diye hatırlıyorum.
İthaki bu hafta bandrol almadı. Uzun zamandır her çarşamba alıyorlardı sanki.
Ben Baskan yayınlarından olan versiyonunu okumuştum. Kullandığı dil olsun, anlattıkları olsun gerçekten hani bilmiyorum Üç Silahşör’ü okudunuz mu ama onun gibi belki biraz daha yakınlık duyulabilecek bir kahramana ve olay örgüsüne sahip ya da ben de çok teatral bir hava bırakmış bilemiyorum
Benimde dikkatimi çekti. Özellikle BK Klasiği’ni merak ediyordum.
Ciltli olanın kapağını çok sevdim. Aynı özveriyi Malazan için de bekliyorum.
Özveri? Vah vah, zavallı İthaki. Gerekirse maaşlarından feragat ederek ne büyük fedakârlıklarla bize kitap çıkarıyorlar.
Cuma yılbaşı bu gibi durumlarda almıyor.
Kingsley Amis’in komedi ile trajediyi aynı ipte ustaca oynattığı Yaşlı Kurtlar, her an yoldan çıkmaya hazır bir arkadaş grubunu anlatan muazzam bir roman.
Kapkara bulutlarla sarmalanmış, yağmursuz geçen günlerin bir mucize olarak karşılandığı küçük bir Galler kasabasındaki tekdüze hayat, ünlü yazar Weaver’ın memleketine, bu kendi halinde kasabaya dönmesiyle değişmeye başlar. Az rastlanan parıltılı anların şöyle böyle aydınlattığı bir taşra atmosferinde, kasabalılar kendilerini gündelik hayatın tuhaf akışına bırakır. Yaşlılıklarını akla gelebilecek her konuda dırdır edip çene çalmaya, eski anılara dalıp sert kavgalara tutuşmaya ve hepsinden de öte, sabahtan akşama kadar bardan bara dolaşıp içki içmeye adayan bir grup Gallinin hikâyesi dolambaçlı yollardan geçerek birbiriyle kesişir.
Amis’e 1986’nın Booker Ödülü’nü kazandıran Yaşlı Kurtlar evlilik, alkolizm ve yaşlılık gibi konuların çetrefilliğini gözler önüne seriyor.
“Yaşlı Kurtlar, karakterlerini hem yüzeyde hem de derinde resmediyor. Bu, Amis’in en kapsayıcı romanı; küçümseyici bir memnuniyetsizlikten lirik bir şefkate kadar bin bir duyguyu ve ruh halini çevreliyor.”
William H. Pritchard
Anime ve mangacılar Japon kültürüne olan ilgilerinden dolayı alıyorlar. Ben ise kapakları nedeniyle.
Şaka bir yana, genellemek doğru değil ama yine de kendi çevremden ve sosyal medyadan gözlemlediğim kadarıyla manga okurlarının çıkan 3 kitaba yönelik bir ilgisi oldu.
Kapaklar gerçekten şahane
Eyyy Alfa. Bu kaçıncı Philip K. Dick feyki?
Solaris’in de kısa zaman içerisinde basılacağını söylemişti Mustafa Küpüşoğlu.
Bahseden olmadı galiba. Meraklıları için buraya iliştireyim. Tarzan külliyatı ilk defa çeviriliyor.
Haberimiz var hocam. Hatta okuduk, yani ben okumuştum.:)) Burada da var haberi. Aylar oldu.
Forumu takip ediyorum ama demek gözümden kaçmış. Hatırlattık😀
Akış o kadar hızlı ki ben de bazen takip edemiyorum. İyi oldu yine atmanız.