Can yayınlarının fiyatları da üzüyor beni “Yalın Tutku” 56 sayfa ve 23 tl liste fiyatı . ( Kağıt fiyatları vs vs farkındayım ama yine de fazla geliyor. )
Burda muhtemelen telif giriyor olabilir. Çünkü kısa klasiklerde 72 sayfa 13 TL
Yeni Kapsül
Nebula, Locus, Dünya Fantazi ve Britanya Fantazi En İyi Novella Ödülü
Son yıllarda adından sıkça söz ettiren yazarlardan P. Djèlí Clark, Yakarış Çemberi ’nde kaderini kendi eline almaya karar verip 20. yüzyıl Amerika’sının kötülüklerine karşı ön saflarda savaş veren üç siyah kadının hikâyesini anlatıyor.
1915 yılında, D. W. Griffith’in meşhur filmi Bir Ulusun Doğuşu vizyona girdi. Ancak kimse D. W. Griffith’in bir büyücü, Bir Ulusun Doğuşu ’nun da Amerikan halkının kalbinin en derinliklerinde saklı tuttuğu nefreti gün yüzüne çıkarmak için yapılmış bir büyü olmasını beklemiyordu. Amerika’ya yayılan nefret dalgasından güçlenerek beslenen Klan, bir kez daha tehlikeli hâle gelmeye başlamıştı. Ve bu sefer yanlarında cehennemden şeytanlar getirmişlerdi.
Neyse ki Maryse Boudreaux’nun büyülü bir kılıcı ve ters düşmek istemeyeceğiniz arkadaşları vardı. Bir yandan içki kaçakçılığı yapan Maryse, bir yandan da arkadaşlarıyla birlikte Klan’ın dünyaya çağırdığı şeytanları avlayıp gerisingeri cehenneme gönderiyordu. Ancak bu sefer karşılaşacakları düşman her zamankinden daha güçlü ve dehşet verici olacaktı.
Yakarış Çemberi , Amerika’nın ırkçı geçmişinin suratına atılan bir yumruk.
“Son yıllarda okuduğum en güçlü ve etkileyici spekülatif kurgulardan biri.” ‒ Tochi Onyebuchi
“P. Djèlí Clark istese bile kötü bir kitap yazamaz. Yakarış Çemberi , temelinde çok ciddi bir hikâye anlatsa da müthiş eğlenceli bir kitap.” ‒ Victor LaValle
“ Yakarış Çemberi , Amerika’nın kâbus gibi geçmişine balıklamasına bir dalış.” ‒ Annalee Newitz
İthaki Dünya Klasikleri - Genç Törless’in Buhranları - Robert Musil
Kendi Hayatında Ölme Vakti - Mehmet Eroğlu
“Düşünce, aydınlatıcı kahkahamla sona erdi: İnsan kolaycı bir varlıktı, kendisinin mimarı olmayı öğrenmeye çalışmak yerine, sorunlarına başkasının hayatında cevap arıyordu. İnsanın kendi hayatında yaşaması ne zordu.”
Uzun süredir yazamayan tanınmış bir yazar, yaşadığı hayal kırıklığının ardından, gerçekleri ve geçmişini zihnindeki tabuta kilitleyip, büyük kentin keşmekeşinden uzaklaşır. Soluğu doğanın hırçın, rüzgârlı kıyısındaki ücra bir sahil kasabasında alır. Bu göç, acının krallığında yaşayanlarla, hayatın gerçek soylularını buluşturan efsunlu bir hikâyenin kapılarını aralar… Mehmet Eroğlu, mitolojinin ve Antikçağ tragedyalarının kahramanlarını iki katmanda gelişen öykülerle günümüze taşıyor. Bizleri varlığından bihaber olduğumuz hayatlarla tanıştırıyor. Tutkulu âşıkları, budalaları, soyluları, göçmenleri, adalet arayanları anlatıyor. Hem şimdiye hem de geleceğe ait bir edebiyat şöleni sunuyor.
Kendi Hayatında Ölme Vakti, insan denilen mahlukun gizli köşelerine, derinlerine usta bir kaptanın kılavuzluğunda yapılan, beş mevsim süren bir kent-deniz yolculuğunun romanı. Yalnızlığın en kışkırtıcı, en büyüleyici hali.
“Hayatın, edebiyat serüvenleri gibi görkemli bir sonu olabileceği umudu o kadar da safça bir umut değilmiş…”
Emrah Safa Gürkan yeni kitap…
|Eser Adı|Eser Türü|Yazarı|Çevirmen|Baskı Sayısı|Yayın Evi|
| — | — | — | — | — | — | — |
|EZBERE YAŞAYANLAR|YETİŞKİN|EMRAH SAFA GÜRKAN||1|KRONİK YAYINCILIK ANONİM ŞİRKETİ|
İthaki de mangalara zam yapmış.
Ben de tam mangaya başlayıp ilk cildi dün gece almıştım. 
2 . cilt güncellenmiş fiyatıyla 8 TL artmış. Bu ekonomik dengesizlikle son cilt 50 TL olur herhalde.
Gerekli Şeyler ve Marmara Çizgi de bu boyuttaki mangalarının fiyatını 32’e çekti İthaki onları takip etmiş.
Yeni kapak
Çok oynadılar Camus’un kapakları ile.
Sel uzun süredir yeniden basmıyordu, bir parçalı telif vakası daha başlıyor galiba.
YKY 2022 Programı.
Yeni Bernhard’lar, Gide’ler, Frisch ve Williams. Ve sonunda Ferdydurke 
+Yeni Bachmann 
Tek cilt olarak daha önce yayımlanmış Bashevis Singer’ı da üçe mi bölmüşler sanki bana mı öyle geldi?
Baskı görmesi memnun eder bölünse de.
@Erdo “HAYIR” bekliyordun galiba.
Bu WW yeni dünya devamı basılmayacak dememiş miydi yayınevi? Yanlış hatırlıyor olabilirim.
Evet uzun süredir ara vermişlerdi seriye. Ben de bekliyordum. Teşekkürler @alper
Gözüme çarpanlar Wieslaw Mysliwski’den yeni kitap ile Roy Jacobsen’in Ingrid Barrøy serisinin devamı geliyor. Javier Marias Everest basmaya başlamıştı YKY’den de bir kitabı geliyor.
Blacksad -5 diyor, abi bunun 3 ve 4’ü nerede? Ben bilmiyorum, bilen var ise söyleyebilir mi?
Programdan seçmelermiş. Biz 5 diyelim siz 3 ve 4’ü anlayın demişler.