Ben 200’e yakın biliyordum, epey çokmuş. Aylık dobişko cilt çıkarsınlar o zaman. Şaka bir tarafa, niye hiçbir yayınevi Simenon basmaz şaşırıyorum ben. En azından 40-50 kitaplık bir en sevilenler seçkisi yapılabilir, yapılmalı da. Klasik polisiye okuru ve koleksiyonerliğin arttığı bugün kesinlikle satar.
Kesinlikle haklısınız, yurt dışında 50 ciltte toplanmış complete works of Simenon var.
Tarık Dursun K. İthaki’de…
Kendi yazdığım mesajı beğenebilseydim, bir kez de forumda olan bu mesajımı beğenirdim.
John Cheveer Toplu öyküler muhtemelen Everest’ten tek cilt olarak geliyor. Ve daha neler var neler… İş Kültür, Alfa, Sel, Say
Merak edenler şuradan tarihi bugün yapıp bakabilir.
https://www.telifhaklari.gov.tr/kitap-bandroller
Biraz gizem yapayım, ne zamandır heyacan yapamadık forumda, hep birlikte heyecanlanalım istedim…
|Eser Adı|Eser Türü|Yazarı|Çevirmen|Baskı Sayısı|Yayın Evi
| — | — | — | — | — | — | — |
|TOPLU ÖYKÜLER CİLT 1-2-3 (KARTON KAPAK)|YETİŞKİN KURGU|JOHN CHEVEER|ROZA CALİCH,TOMRİS UYAR|1|ALFA BASIM YAYIM DAĞITIM TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ|05.01.2022|
|TOPLU ÖYKÜLER (CİLT 1-2-3) (CİLTLİ)|YETİŞKİN KURGU|JOHN CHEVEER|TOMRİS UYAR,ROZA CALİCH|1|ALFA BASIM YAYIM DAĞITIM TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ|
PENGUEN:
Göze çarpanlar,
- Halil İnalcık Devlet-i Aliyye Ciltli baskılar geliyor. (alabilen olursa ekmek banarız)
- Sel Andre Gide 2 eser ve Morrison Cennet kitaplarının bandrolünü almış. Kapakları ve fiyatları bile belli zaten o yeni haber değil.
- Sel’den yeni haber olarak Romain Gary Lady L. var.
- iki tane Yiğit Bener var alfa’da(Everest)
Dikkatimi özellikle çekenler bunlar oldu.
Banliyönun Çehov’u olarak tanımlanıyormuş. Dikkat çekici ve güzel
Everest değil miymiş? İthaki’ye çok şaşırdım açıkçası. Biraz üzüldüm çünkü son bir yıldır çok özensiz iş yapar oldular. Umarım külliyatın hakkını verirler.
Ben hep Yiğit Değer Bengi ile Yiğit Bener’i karıştırıyorum.
Aslında İthaki Türkçe’de geçenlerde editör takviyesi olmuştu, yeni yazarların geleceğini tahmin ediyordum ama Tarık Dursun K. sürpriz oldu.
İthaki Türkçe özensiz olduğuna katılmıyorum. Kemal Tahir, Yılmaz Güney özellikle Suat Derviş ile yaptıkları büyük işler, Sel’e giden Mehmet Uzun, bazı kitapları zayıf olsada Pangea serisi… Hiçbiri için özensiz işlerdi diyemem.
Sanırım mirasçıları ikna edecek bir babayiğit çıkmayacak ve Abdülhak Şinasi Hisar bu yıl da sahipsiz kalacak.
Ben özellikle Kemal Tahir’in 2. kalite hamur kağıdı ve kapağı hak etmediğini düşünüyorum. Keşke İş Kültür veya YKY’nda olsa.
Çok zor hocam. Onunla ilgili düşüncemi ve çalışmamı burada forumda paylaşmıştım. 2033’e kadar bekleyeceğiz büyük ihtimal.
Ben yanlış anlamışım yorumunuzu. Özensiz işler deyince, imla, dizgi diyorsunuz zannetmiştim.
Yok pardon ben detay vermeyi unuttum. Haklı olarak, akıllara ilk dedikleriniz geliyor. 70/80’lerdeki Tay Yayınları facialarından sonra şimdi İthaki çok daha iyi elbette.
Kusura bakma hocam ben detay vermedim.
Bir ekleme yapmak istiyorum. Ne diyor Kemal Tahir: “Nazım Hikmet bizim mahpusa gelecekmiş. Mutluluk ve hüzünle karışık duygularla o gece uyuyamadım.”
Arkadaşlar tekrar yazıyorum. Burası Yeni Çıkan Kitap ların paylaşıldığı bir alandır. Haberden sonra söylenecek bir iki şey olabilir ama sürekli muhabbet şeklinde olan mesajlarınızı daha uygun konulara yazınız ve oradan devam ediniz.
Falconer Hapishanesi’ni okumuştum Can Yayınları’ndan, fena değildi. Öyküleri abartı fiyat olmazsa bir şans veririm sanırım.