Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

1. Hamur, 120 sayfa, 120 TL etiket.
5 Beğeni

Çizgi roman olması lazım.

2 Beğeni

İş Kültür yenileri

9 Beğeni

Jaguar bir Sergey Dovlatov kitabı daha yayınlamış. Bavul’u daha önce Cem yayınlamış.

Cem baskısı :

Gümrükteki görevli bilmiş kız bana:

• Her yurt dışına çıkan yanında en fazla üç bavul götürebilir. Bakanlığın bu konuda özel talimatı var, dedi.
    Karşı çıkmanın anlamı yoktu ama, yine de ben direndim:

• Hepsi üç bavul mu? Eşyalarım n’olacak?

• Ne gibi yani?

• Yarış otomobilleri koleksiyonum gibi. Önce espriyi anlayamayan görevli:

• Satın, dedi. -Daha sonra kendine gelince kaşlarını çatıp- şikayetiniz varsa dilekçeyle başvurabilirsiniz, diye beni tersledi.

6 Beğeni

John Carter 3 için bandrol alındı.

11 Beğeni

Güzel :v:

Jaguar’dan geçen alışveriş yaptım, Bahçe Küller kitabını görmedim, sanırım Babil’de satışta değildi. Cnr’da olursa uğrarız artık. Dovlatov bir kitabı da Olvido’da olması lazım Jaguar ile aynı marka.

1 Beğeni

Evet bir kitap da Olvido basmış.

1 Beğeni

Merhabalar.
Kuzey Işığı Yayınları’ndan çıkan Willa Cather’in Bereketli Topraklar üçlemesinin ( Alexandra ve Antonia basıldı.) henüz çıkmayan diğer kitabı da bu yıl içinde çıkacakmış. Bekleyenlere duyurulur.

16 Beğeni

Zeytindağı’nı bir an İş Bankası sandım, sevindim :smiley:

5 Beğeni

Zeytindağı için özel baskı diye yazan yerler var, cilt haricinde bir fark var mı acaba? Karton kapak versiyonunu aldığım haftaya denk geldi.

1 Beğeni
3 Beğeni

İş Bankası’nın kitap kapakları neden bu kadar kötü olmaya başladı. :frowning: Özellikle son çıkanlar hep cırtlak renkler kullanılıyor.

3 Beğeni

Ben de aksine çok beğeniyorum :upside_down_face:

“Osterhammel 19. yüzyılın Braudel’idir.”
Jonathan Sperber, Karl Marx: A Nineteenth-Century Life kitabının yazarı.
“Osterhammel Soğuk Savaş sonrası dönemin en önemli, en etkileyici tarih çalışmalarından birine imza atmış. Haklı olarak çıktığı anda klasik hale gelen bir eser… Bu klasik kitap dünyanın her yerindeki tarihçiler ve siyasi merak taşıyan tüm dünya yurttaşları için vazgeçilmez bir kaynak.”

Fritz Stern, The New York Review of Books

Dönüşen Dünya. Küresel 19. Yüzyıl Tarihi anıtsal bir tarih eseri. Jürgen Osterhammel, alışılmış Batı-merkezci ve kronolojik bakışları çok aşan, okuyucuyu hem zaman ve uzam içinde, hem de farklı temalar arasında küresel bir yolculuğa, sözcüğün tam anlamıyla “devriâlem”e çıkaran bir çalışma sunuyor. “Uzun 19. Yüzyıl” boyunca dünyanın şeklini değiştiren ve etkileri günümüze dek uzanan dinamikleri, iç içe geçen karmaşık süreçleri ele alırken, 19. yüzyılın ulus-devlet kavramıyla neredeyse özdeşleştirilmesi türünden pek çok ezberi de bozuyor. Latin Amerika’dan Çin’e, “Vahşi Batı”dan Osmanlı İmparatorluğu’na, Avrupa’dan Ortadoğu’ya uçsuz bucaksız bir coğrafyada “küresel” bir bakışla dolaşan Osterhammel; insanın doğayla ilişkisinde yaşanan değişim, devrimler, endüstri devriminin dünyayı dönüştürmesi, modern şehirlerin yükselişi, yaşam standartlarındaki değişim, devlet, emek dünyası, göçler, kölecilik ve kaldırılması gibi pek çok tema etrafında dünya çapındaki yakınsamaları ve farklılaşmaları, kesişme noktalarını ve yol ayrımlarını zengin bir karşılaştırmalı perspektiften gözlerimizin önüne seriyor. Vazgeçilmez bir başvuru kaynağı.

1564 sayfa Liste fiyatı 300 TL. Gelecek aylarda kitabı alırım ama herhalde okumaya başlama ve bitirme süresi bir yılı geçer :slight_smile:

4 Beğeni

İki ay sonra veya iki sene sonra çıkabilir.

9 Beğeni

İki vakte kadar bekliyoruz öyleyse. :smile:

2 Beğeni
6 Beğeni
4 Beğeni

Kronik yeniler

12 Beğeni