Üzücü. Umarım yakın zamanda haber çıkar.
Binbir Gece Masallarını iki ciltte bitirecekler sanıyordum. Devamı mı geliyor şimdi? Kaç cilt olarak tamamlanacak bilgi var mı?
Bu o iki ciltlik baskıdan farklı olan 4 kitaplık baskı. Bunun hem ciltli şömizli hem karton kapak olanı vardı.
2016 tarihli Alfa tweet’i. Ben almamıştım ama o dönem forumda alan ve paylaşan olmuştu.
Çok rahatladım gerçekten. Bu arşa çıkan fiyatlarla tamamlamam çok zor olurdu. Biliyordum bu baskıları ama ihtimal vermedim. Teşekkür ederim.
muhtemelen editörlerde bu kapakları biliyor ama bu bu kapak görsellerinin haklarını almak kitaba verdikleri teliften daha fazla olduğu için almamışlardır.
Ama bir umut şu şebek kapakların alternatifi bir kapak ile bkk dışında tekrar basarlar
Canımın içi Solnit’den yeni kitap:
Siren Kitap’tan:
Eskiden kapak ressamlığı gibi bir meslek/uzmanlık dalı vardı. Minimalist çizgiler altında ezilerek bakırcılık gibi yiten zanaatler arasında artık.
II. Dünya Savaşı - En Kapsamlı Görsel Rehber (Ciltli)
“BÜTÜN DÜNYAYI NAZİ TİRANLIĞI BELASINDAN KURTARMAK VE İNSAN İÇİN KUTSAL OLAN HER ŞEYİ SAVUNMAK İÇİN SAVAŞIYORUZ…”
Winston ChurchillGüçlü, ilginç ve görsel olarak çarpıcı bu kitapta, tüm zamanların en yıkıcı ve dünyayı sarsan çatışması canlandırılıyor.
II. DÜNYA SAVAŞI: EN KAPSAMLI GÖRSEL REHBER bu savaşa her açıdan bakıyor; bütün dünyada askeri, stratejik ve siyasal olayların seyrini izliyor, muhariplerin ve sivillerin deneyimlerini belgeliyor. Yetkin açıklamalarla ve merak uyandıran görsellerle dolu bu kitap, dünyayı değiştiren savaşta fiilen olup bitenlerin doğru bilgisini sunuyor. Bu yeni basımda muharebe alanları, müzeler ve anıtlar da dahil, destansı sit alanlarının renkli resimlerinin yer aldığı bir bölüm bulunmaktadır.
https://twitter.com/alfakitap/status/1526556271679250433?s=20&t=ugD1lTsJGXfJel8UCsKEqQ
https://twitter.com/alfakitap/status/1526556320912007168?s=20&t=ugD1lTsJGXfJel8UCsKEqQ
https://twitter.com/alfakitap/status/1526556346992181248?s=20&t=ugD1lTsJGXfJel8UCsKEqQ
Büyük Tasarım
Douglas Adams, Otostopçunun Galaksi Rehberi’nde karakterlerine bir bilgisayara, “hayatın evrenin ve her şeyin” nihai yanıtını sordurur. Stephen Hawking ve Leonard Mlodinow’un Büyük Tasarım’da işaret ettikleri gibi, bilgisayarın verdiği “42” yanıtı yardımcı olmaktan uzaktır. Hawking ile Mlodinow o nihai soruya şu üç soruyu ilave ediyorlar:
Niçin hiçlik değil de varlık var?
Niçin varız?
Niçin başka yasalar değil de bu bildiğimiz yasalar var?
Hawking ve Mlodinow, Antik Yunan’dan modern kozmolojiye kadar bilimin gelişimindeki dönüm noktalarına işaret edip, kuantum mekaniğine ve göreliliğe ilişkin kuramları bir araya getirerek evrenimizin nasıl yoktan var olduğunu anlamamızı sağlıyorlar. Şu an elimizde bulunan en iyi fizik tanımının “M-kuramı” denilen ve içinde yaşadığımız tek bir evrenin değil, muazzam sayıda evrenin var olduğunu öngören kuram olduğunu açıklıyorlar. Tüm olası evrenler arasından bazıları yaşamın ortaya çıkışına olanak tanıyan yasalara sahip olmalı. Burada olduğumuz gerçeği halihazırda Çoklu Evrenin böyle bir noktasında olduğumuzu doğruluyor.
“Hawking ve Mlodinow bu kısa ve hareketli kitapta, okuru alıp bir temel fizik ve kozmoloji kasırgasına sürüklüyorlar.”
–The Wall Street Journal
“Provokatif bir popüler bilim kitabı, evrenimizin başlangıcına ilişkin en son görüşlere odaklanan bir keşif.”
–The New York Times
650 mi, koşar adım efsaneleşen Mustafa Kemal özel baskı fiyatlarını normal kitaplarda görmeye doğru gidiyoruz.
Kişisel görüşüm o paralara bu kitaplar alınmaz / almam, hatta 200 TL’ye de fantastik kitap olmaz.
Fiyat bana şu piyasa koşulları için dahi çok uçuk geldi…İnternette kontrol ettiğimde 360 sayfa gözüküyor, 800-900 sayfalık dev bir kitap olsa kağıt fiyatları vs. der bu fiyatı bir nebze haklı görürdüm ama 360 sayfalık bir baskı için bu fiyat çok fazla…
İçeriğini merak edenler için:
Alfa ipin ucunu kaçırmış. Kitabın yurtdışı fiyatı 30$ civarı… 650 TL 45$ - 35£ ediyor. Bu kitabın yurtdışı etiket fiyatından %50 daha pahalıya satıldığı başka bir ülke yoktur sanırım.