Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

https://forum.kayiprihtim.com/t/suc-ve-gizem-dramasi-endeavour-9-sezon-ile-ekrana-veda-ediyor/46591

İki linke de baktım, sorumun yanıtını bulamadım. Aslında Nevzat mı Poirot mu yerine Nevzat mı Holmes mü demek daha doğru olurmuş, onu anladım. :slight_smile:

Sormak istediğim, delillerden yola çıkarak suçun gizemini çözmeye çalışan Holmes gibi pür polisiye mi yoksa polisiye bir olayı çözmeye çalışırken sosyoloji ve tarih de anlatan Nevzat gibi mi olduğu?

Başkomiser Morse serisi, klasik İngiliz polisiyesi geleneğine sıkı sıkıya bağlıdır ve muammalara düşkün Morse, bu geleneğin olmazsa olmazı centilmen dedektif karakterinin geç örneklerinden biridir. Colin Dexter’ın ustalıkla kaleme aldığı bu seri, kahramanımızın becerilerini test eden, birçok koldan desteklenen, güçlü, inandırıcı ve çözülmeyi bekleyen karmaşık hikâyeler, son derece doğal diyaloglar, tatmin edici sonuçlar ve ayakları yere basan, akılda kalıcı karakterler sunuyor.

Bu tanıtım yazısı, sanki serinin senin aradığın özellikte olmadığını gösteriyor. Ancak yine de okumadan kesin bir şey söylenemez.

3 Beğeni

Öyle görünüyor. Storytel’e gelirse şans veririm artık ama alıp da okuma fikrimden vazgeçtim. Teşekkürler bilgiler için. :slight_smile:

1 Beğeni

“Dünya şimdiki gibi; bir yanda acımasız cellatlar, öte yanda onlara boyun eğen kurbanlar olarak bölünmüştü. Her şey miskinlik ve adilik içindeydi. Bu adilikten iğrenmeksizin, öfkelenmeksizin, gerekli acıma duygusu ile söz edecek bir yazar bekleniyordu.
Edebiyatın o zamanlar kafalar üzerinde büyük bir egemenliği vardı. Bu avare, bilgili ve ince beğenili insanların aradığı, parlak bir eğlence, temiz bir estetik duygu değildi, bir doktrindi. Sözcüğün tam anlamıyla bir yol göstericiydi Rus yazarı… Avrupalı okur gibi ‘Biz neyiz?’ diye sorulmuyordu. Korku ile ‘Biz ne olmalıyız?’ diye sorguya çekiliyordu. Her yazar da kendi yönteminde bir yanıt vermeye zorlanıyordu. Karamazov Kardeşler yeni çıkmıştı. Saltıkov Şçedrin Golovyev Ailesi’ni yazıyordu. Turgenyev’in güzel ve melankolik öykülerinin tutulduğu bir dönemdi. Tolstoy ise kraldı, Tanrıydı.
Ve bütün Rusya’nın saygı duyduğu bu büyük adamlar arasında, yalnızca geçimini sağlamayı düşünen, alçakgönüllü bir delikanlı, Anton Çehov da ilk öykülerini yazmaktaydı…”
İkinci Dünya Savaşı’nda Auschwitz toplama kampında yaşamını yitiren Ukrayna asıllı Fransız yazar Irène Némirovsky’nin, Çehov’un yaşamını kaleme aldığı bu önemli yapıtını, Oktay Akbal’ın eşsiz Türkçesiyle okurlarımıza sunuyoruz.

İş Kültür yeni sert kapaklar:

4 Beğeni
2 Beğeni

5 Beğeni

Bu haftayı da boş geçtik çok şükür.

7 Beğeni

Bizim Malazan yalan oldu. Neyse olumsuzluk yaymamak adına fikrimi kendime saklayayım.

7 Beğeni

4 Beğeni
3 Beğeni

Pardayanlar’ın ALFA basımını bekleyen arkadaşlar hüzün dolu…

2 Beğeni

5 Beğeni

PANDORA’NIN KUTUSU AÇILDIĞINDA KÖTÜLÜKLER VE LANETLER TÜM DÜNYAYA YAYILACAK

Ağrı Dağı ’nın New York Times çoksatan yazarı Christopher Golden’dan Kuzey Irak’ta geçen korku ve macera dolu bir hikâye: Pandora Odası .

Gerçekte iki kutu vardı. Bir tanesi Pandora’nın, bir tanesi de kız kardeşi Anesidora’nın. Biri, tanrıların lütuflarını içerirken diğerindeyse korkunç lanetler saklı.

Kuzey Irak’taki bir antik kentte arkeolog Sophie Durand gizemli bir kutunun olduğu bir odayı keşfeder. Duvarlardaki çivi yazıları Pandora efsanesini doğrularken Büyük İskender’den de uyarı içerir. İşler giderek garipleşir ve çirkinleşirken tuhaf vakalar uzmanı Ben Walker, Sophie’nin ekibine katılır. Lütufları mı yoksa lanetleri mi içerdiğini umursamadan hem çevredeki ülkelerin hem de Irak’taki güçlerin tek amacı onu ele geçirmektir. İnsanlar planlar yaparken doğaüstü güçler uyanmak üzeredir ve Sophie, Walker ve ekiptekiler için Pandora Odası’nda dehşet başlar.

5 Beğeni
4 Beğeni

Aylin Balboa gelmiş uzun süre sonra.

1 Beğeni

Ayrıksı coştu.

12 Beğeni

Harika. En sevdiğim polisiye yazarlardan biridir Michael Connelly. Kitaplarının bir kısmını Nemesis basıyordu. Demek ki Mickey Haller serisini Ayrıksı basacak.

2 Beğeni

İş Kültür yenilerden.

Opera Anlık Görüntü_2022-06-03_122026_www.emekkitap.com

12 Beğeni

Hasan Hüseyin Korkmazgil ciltli fiyat sanırım.