Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Hasan Hüseyin Korkmazgil ciltli fiyat sanırım.

Jack London’un yeni öykü kitabı ne zaman çıkacak Levent Cinemre?

1 Beğeni

Muhtemelen değildir. Bilgi baskısı 350 sayfa civarı. Ciltli en az karton X 3 = 90-100 olur. :slight_smile:

Sonradan ekleme: @erdo 100 TL’ymiş.

Opera Anlık Görüntü_2022-06-03_121246_www.emekkitap.com

2 Beğeni

:frowning: :frowning: sağlık olsun diyelim.

1 Beğeni

Bu neymiş acaba diye bir süre baktım, alttaki Lincoln Lavyer hashtag ini gördükten sonra jeton düştü :smiley: Güneşin karanlığında şeklinde çeviriyi neye dayanarak yapmış acaba netflix :thinking: Neyse 2011 yapımı filmini epey beğenmiştim zamanında, dizisine girmeyi düşünmüyorum ama kitaplarını not alayım şimdilik bakalım

2 Beğeni

ALFA Bilim yenileri:

Tesadüfün Ötesi

Tesadüflere karşı uyanık olan insanlar, evreni dost canlısı, düzenli, duyarlı bir yer olarak görme ve sonuç olarak genel bir refah duygusu geliştirme eğilimindedir. Kötü tesadüflere denk gelince, en azından kader tarafından özel bir ilgi amacıyla seçilmiş olduğumuzu hissederiz. Bununla birlikte tesadüfler, çoğunlukla mütevazıdır, tehdit oluşturmaz ve neşelendirir. Telefonunuz çaldığında sıklıkla düşündüğünüz kişi sizi mi arıyor? Bu sizde sıcak ve belirsiz bir his yaratıyor değil mi? Bu tür şeyler olduğunda, doğuştan gelen duyudışı algılama yeteneğiyle kutsanmış olduğumuz ya da bir tür psişik bağlantıya taraf olduğumuz sonucuna varma eğiliminde oluruz. Telefon çaldığında hiç de düşünmediğimiz kişilerin aradığı zamanların sayıca daha çok olduğunu kendimize hatırlatmak istemeyiz. Bu kitap tesadüf olgusunu bütün yönleriyle masaya yatırıyor ve içinde birbirinden eğlenceli örnekler barındırıyor.
“Olağanüstü hikâyeler.” –Daily Mail
“Kozmosun en olası olmayan olaylarının merak uyandırıcı
bir araştırması… birinci sınıf bir kitap.” –Observer
“Eğlendirici ve akıllı bir çalışma.” –Mail on Sunday
“Oldukça şaşırtıcı” Simon Hoggart. –Guardian
“Büyüleyici.” –The People
“Tesadüfün Ötesinde şimdiden birçok kişinin tuvalette uzun
süre kalmasına neden oldu.” David Baddiel
“Sizi eğlendirecek yüzlerce harika hikâye.” –Focus
“200’den fazla tesadüf hikâyesi içeren merak uyandırıcı bir kitap.”
–Radio Times
“Sırtınızdan aşağı bir ürperti vereceği garanti.”
–Good Book Guide

Bilimin Yedi Dayanağı

Buzun İnanılmaz Hafifliği ve Bilimin Diğer Sürprizleri
Bilim tarihine ve bilimin süregelen gelişimine baktıkça, bir zamanlar inanılmaz gelen fikirlerin nasıl doğru olarak kabul edildiğini görmek ve örneğin dünyanın düz olduğunu düşünen o basit fikirlilere karşı bir üstünlük duymak kolaydır. Bilimin nasıl işlediği bilimin kendisi kadar ilgi çekicidir. Bu kitapta bilimsel bilginin dayanağı olmuş ya da olmakta olan yedi örnek ele alınmakta. Örnekler, evrenin kendi varoluşumuzla ve başka yerlerdeki yaşam olasılığıyla ilgili özelliklerden seçilmiş. Örneğin katı şeyler çoğunlukla boşluktur, peki nasıl bir arada dururlar? Görünüşe göre özel bir “yaşam gücü” yok, peki canlıları cansız nesnelerden nasıl ayırt edeceğiz? Ve çoğu katı madde yüzemezken buz neden su üzerinde yüzer? Bu sorunun sorulması gerektiğini düşünebilirsiniz, ancak buz yüzmeseydi dünyada yaşam asla olmazdı. Tüm bu soruların cevapları o zamanlar sansasyoneldi ve bazıları hâlâ öyle.

“Gribbin bilimin temellerine inerek, merak uyandıran bir hikaye anlatıyor.”
–Brian Clegg, popularscience.co.uk

“[Bu kitap] parçalarının toplamından bile daha fazla hayranlık uyandıran daha büyük bir resmi ortaya çıkarmak için noktaları ustaca birleştiriyor.”
–Laura Hiscott, Physics World

“John Gribbin okurları, varlığımızın temelini oluşturan yedi temel bilimsel gerçeği gösterdiği bir tura çıkartıyor.”
https://www.waterstones.com/

3 Beğeni

Filmi ben de beğenmiştim. Dizisinden ise haberim yoktu.

1 Beğeni
4 Beğeni
20 Beğeni

“Bu ay içerisinde” ibaresi biraz geniş olsa da hiç yoktan iyidir. :slight_smile:

Sanırım ciltli kapak onayı bekleniyor (tahmin). İlk kitapta da çünkü ciltli onay beklemişti.

7 Beğeni

YKY

Opera Anlık Görüntü_2022-06-03_175156_www.emekkitap.com

https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/dracula.aspx

Çeviren:N. Can Kantarcı

PDF formatlı tadımlık için tıklayınız…

11 Beğeni

Dracula niye 105 TL? Ciltli falan mı acaba?

Birkaç haftalık kaymaları çok önemsemiyorum ama alışkanlık olmazsa tabi. :slight_smile: Hazır denmişti, dediğin gibi onay bekliyor olabilir.

1 Beğeni

Karton kapak ama Kazım Taşkent klasiklerinin kağıtları iyidir hem de çok iyidir :slight_smile: ve bu kitap muhtemelen 400 sayfa civarı oılması lazım.

4 Beğeni

Kağıt kalitesinden olabilir, ilk görünce bir şok yaşadım ama :smile: Gerçi Can baskısı fiyatı da 50 lira olmuş.

2 Beğeni

@alper beyin dediği gibi inanılmaz bir kağıt kalitesi farkı var, dokusu harika. Kağıt kalitesi sebebi ile biraz ağır kitaplar, Don Quijote’yi okurken genelde masadaydım. Punto da YKY standartı olarak küçük. Seri genel olarak fiyatını karşılıyor bence. Ben Can Yayınları’dan okumuştum, YKY’den de alırım sanırım. :blush:

Can Yayınları’ndan basılan 514 sayfaymış.

4 Beğeni

Demek ki temmuzda okuyabileceğiz ikinci kitabı :confused:

1 Beğeni

Ben başlamak için 3. kitabı bekliyorum. O yüzden yılnbaşına kadar yolum var. :woozy_face:

İthaki tercih edebilirsiniz. Niran Elçi çevirisi. Ben Kazım Taşkent Klasikleri’nin çoğu kitabını topladım ama son dönemde fiyatları inanılmaz arttı. Kağıt kaliteli olsa da telifsiz eserlere bu kadar para vermek, hele ki başka seçenekler varken, bana can sıkıcı geliyor. Evet gerçekten kaliteliler ama bu kadar yüksek fiyatı da hak etmiyorlar.

3 Beğeni

Teşekkürler. Ben Can baskısını okumuştum ama fiyatı 105 lira görünce şaşırdım.

1 Beğeni