Aynen. Ben o yüzden sadece Jaguar’ın bastıklarını bekliyorum, Bir de İthaki Japon Klasikleri’ni. Onlar dışında yeni bir şey yok resmen. Onlar da az çıkıyor
Camus’nun “Rahibeye Ağıt” ve “İlginç bir vaka” kitaplarını ilk kez duyuyorum. Mini klasik serisi içinde basılacaksa belki de bunlar deneme eserlerinden alınmış kısımlardır. Bilgisi olan var mı?
Anadolu Destanı (Ciltli)
Şerif Yenen seyahat uzmanı, seyahat yazarı, turist rehberi, uluslararası konuşmacı ve turizm filmleri yapımcısıdır. 1989 yılından beri turizmin içindedir. Türkiye üzerine bir Türk tarafından yazılmış ilk gezi rehberi olan İngilizce Turkish Odyssey isimli kitabın da yazarıdır. Bilgi Üniversitesi ile Boğaziçi Üniversitesinde part-time öğretim görevlisi olarak Türkiye’nin Kültürel Mirası, Anadolu Uygarlıkları ve Turist Rehberliği dersleri vermektedir. Yaklaşık 13 yıl, İstanbul Rehberler Odası ile Türkiye Turist Rehberleri Birliğinin başkanlık görevlerini yürütmüştür. Dünya Rehberler Birliği yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Önemli kısmı yurtdışındaki akademik çevrelerde olmak üzere, Türkiye’nin tarihi, kültürü ve turizmi hakkında konferanslar veren Şerif Yenen’in yayınları üniversitelerde ders kitabı olarak okutulmakta ve kaynak eser olarak kullanılmakta, makaleleri ve köşe yazıları uluslararası dergilerde ve ulusal gazetelerde yayımlanmaktadır. 30 yılı aşkın deneyime dayanan Anadolu Destanı, kültürel mirasımızı bölge bölge anlatmaktadır; metne muhteşem fotoğraf kareleri eşlik etmektedir. Şerif Yenen binlerce insana sahada anlatmanın verdiği deneyim ve güvenle mümkün en bütünlüklü, en akıcı Anadolu gezi rehberini bizlere sunmaktadır.
https://twitter.com/alfakitap/status/1541468828823076866?t=dsm6wp9DinD05MZGn9U9Fg&s=19
Postmodernizm
Postmodernizm, günümüzde çokça telaffuz edilen, ama çoğu kişi için ne olduğu tam olarak kavranıp tanımlanamayan belirsiz bir kavram. Bir fırsatı mı, yoksa bir erozyonu mu; bir dayatmayı mı, yoksa özgürleşmeyi mi temsil ettiği konusunda da bir fikir birliği olduğunu söylemek güç.
Postmodernizm tartışmalarında öncü bir yere sahip bulunan Amerika’nın en dikkate değer entelektüeli ve uluslararası alanda tanınan edebiyat kuramcısı Fredric Jameson, bu zor konuyu Marksist bir eleştirel mesafeyle ele alıyor. Jameson postmodernizmin, kapitalizm tarafından yönlendirilen bir kitle kültürü olarak günlük hayatımızın her yönüne nüfuz ettiğini ileri sürüyor. Bu özelliğiyle ideolojileri şekillendirmesi ve bunu da medya kültürü üzerinden bir hegemonyaya dönüştürmesi ise postmodern dünyada insanların yaşama biçimlerinin belirlenmesinde işleyen süreci yansıtıyor. Sanat eserlerinden mimariye, teorik tartışmalardan ekonomiye dek pek çok ayrıntıya yer veren Jameson’ın bu kitabı, postmodernizm konusunda çarpıcı ve derinlikli bir tartışma.
https://twitter.com/alfakitap/status/1541745527263576064?t=laExnYvcw4i1JFvJiit2gQ&s=19
https://twitter.com/alfakitap/status/1541745513472708608?t=q5EK-PwEJyJCcCcPkj6HUA&s=19
Alfa’nın sitesinde %35 indirim ile alabiliyorsunuz. 1 Temmuz’da çıkacakmış
Vay anam vaaaaaayyyy habere bak. Sahaflar üzgün, sahafların gözü yaşlı.
Senelerdir bu kitabı bekliyorum. Teşekkürler @fortknoxt
Anıra anıra ağlayabilirler.
Vay be ne olursa olsun Diskdünya devam ediyor. @isos81 hocam sizin hedefinizde bu seriyi okumak vardı yanlış hatırlamıyorsam bir ara etkinlik gibi bir şey demiştiniz ne oldu o iş? Var mı bir gelişme?
Yakın zamanda olmaz gibi görünüyor hocam. Ölühane Kapıları haricinde birkaç ay elimi herhangi bir kitaba süremeyeceğim gibi.
Oha ne ara bandrolu alındı bunun? Sık sık kontrol ediyordum özellikle.
250 sayfa kitabın 60₺ olması daha şaşırtıcı tabiki.
bu dawshard isimli novella ve 3 ile 4 arasında yer alıyor, 2ile 3 arasındaki edgedancer çevrilmiş miydi?
Adı bir bana mı garip geldi ya, sanki çok tatlı bir vampire aşık olan bir gencin o vampire koyduğu isim gibi… ‘‘Şafakparesi, benim şekerparem’’
Sınırsız arcanum dan sonra 2. ara kitap oldu, şaşırttılar beni. Bunları çevirmelerini beklemiyordum hiç.
Bunlara el atan Edgedance a da el atar bir ara :D.