Josiah Bancroft’un Monokl yayınevinden çıkan Senlin Yükseliyor’un devam kitabı Sfenksin Kolu satışa çıktı. Ben hemen satın aldım türü (yetişkin) fantastik ve oldukça orijinal denemenizi öneririm. Monokl reklam yapmadığı için duyurmak ve haberdar etmek istedim. (Not: 45 tlye aldım)
Bu seri yabancı okurlar arasında çok popüler olmasına karşın monkl rezalet kapak tasarımı ve sıfır reklam politikasiyla basıyor resmen. Muhtemelen çevirmen hobi için çeviri yapıyor veya çok ucuza çeviri yaptığı için yayınevi dert etmiyor
Çevirmeni ile yapılan bir söyleşiyi paylaşıyım ben de.
Mark Lawrence’in goodreads yorumunun ilk parçasını da bırakayım.
Wow. That was unexpected!
Senlin Ascends is one of the best reads I’ve had in ages. I decided to read it because one of the bloggers judging in my self-published fantasy contest had a very difficult time choosing between this title and another for the best of his bunch of 30 novels. In the end he went for the other book, which left me thinking that it was harsh luck to miss out by such a fine margin to a very different kind of story.
Anyway, I was dragged in and didn’t escape until I’d finished two or three days later.
Don’t read this book because you like mine. It’s not like mine. It is, however, excellent.
Mark Lawrence ayrıca yazarın prose’sini de harika bulmuş. İkinci kitap da çıktığına göre TBR listeme alabilirim. Fantastik kurgu okuyucuları olarak bir şans vermemiz gereken eserlerden biri olduğunu düşünüyorum. Monokl’u da küstürmemek lazım hem, güzel şeyler deniyorlar (bkz.Wool serisi).
Evet ben bu duruma çok üzülüyorum yabancı videoları izlemiyor olsam asla haberim olmazdı. Kimse okuyamayacak bu gidişle, nerdeyse haber bile vermiyorlar yeni kitabı.
2019 sonunda Can’a geçti ve yeni kitapları oradan çıktı ama eski kitapların Can’dan tekrar basılması sözleşmeler sebebiyle vakit aldı.
Kapak çok kötü, yazı tipi falan da hiç iyi değil.
Maalesef… Umarım baskı çok kalitesiz değildir.
Durduk yere masraf ettin bak. Ama yorumları güzele benziyor, çok spoiler yemeden tek soru soracağım, konusu özgün mu? Çakma bir hikayesi yoktur umarım.?
Konusu çok özgün o konuda içiniz rahat olsun.
İlk kitabın arka kapak yazısı, spoiler içermemekte.
Thomas Senlin bütün kariyeri boyunca bu yolculuk için para biriktirmiş, bu yolculuğu planlamıştı. Hakkında pek çok şey okuduğu harikaları görmek istiyor ve bu sinirleri için bir imtihan olacaksa da soğukkanlılığının ve zekâsının üstün geleceğini umuyordu. Babil Kulesi’nin çok az bir kısmına da olsa tırmanmak onun en büyük hevesiydi ve bunun için çok heyecanlıydı… Burası medeniyetin deniz feneriydi. Eski deyişte “Dünya Kule’yi sarsamaz, Kule Dünya’yı sarsar” deniyordu.
Sahte kapı görevlileri gri önlük giymiş, dilenen bir keşişe zorbalık yapıyorlardı. Huzursuz keşiş “Kule’nin kurtarılması gerek! Kökünden hastalık saçıyor. Çürük biziz! İnsanoğlunun marazı bulutlara ve yıldızlara sıçramadan yıkılmalı!” diyerek muhafızları ikna etmeye çalışıyordu. Sesinde tiz bir delilik duyuluyordu. Senlin, Kule’nin tanrısallığına inanan mistikler olduğunu okumuştu ama literatürde bu mezhebin sona erdiği söyleniyordu.
“Böyle bir vahşete nasıl göz yumabiliriz? Kule’nin bir ahlak abidesi olduğunu zannediyordum ama bana gösterdiklerine bak! İşkence, sahte adalet ve halka açık cinayet. Parlayan, kanlı elli canavar adamlar. Vicdan yoksunu zırdeliler ve aktörler. Burası insanlığın su yolu falan değil; insanlığın bataklığı."
2019’da olduysa öğrenmem biraz geç olmuş. Teşekkürler.
Serinin baskıları iyi, yazı tipi okunaklı, kapak resimleri bana göre mükemmel. Monokl, armut piş ağzıma düş diyenlere göre bir yayınevi değil, içindeki incileri araştırıp keşfedip tadını çıkaracaklar için yayıncılık yapıyor.
Yeni Prospero. Paylaşıldıysa kaldırırım.
Paylaşıldı galiba ama yine de bence dursun. Bu serinin kitapları daha çok görünür olsun.
Bu arada bu mesajı gören arkadaşlar BÖCÜ çok güzel, okusanıza.
Süleyman Doğru çevirisi ile yeni Cortazar kitabı görmek sevindirici. Uzun zamandır baskısı olmayan Açıklayıcı Bilgiler El Kitabı için de bir girişimde bulunur umarım Everest.
Alfa DK Simply serisini Everest’e vermiş demek ki.