Filmi de varmış onu bile öğrendim ama kitabın ismi yoktu Sağ ol
O ne ki? Türk versiyonu da var : Süleyman Şah’ın yürütülen türbesi
Okuduğum en güzel kitaplardan… Animesi de harikaydı. Tekrar basılmasına sevindim
Ben de çok severek okumuştum. Diğer kitapları okuyamadım. Umarım üç kitap tek seferde basılır bekletmez bizi.
İthakinin elinde ne cevherler var umarım eski kitapları basmaya devam ederler
İki kitabı daha vardı dimi, unutmuşum. Ne güzel oldu ya umarım iyi bir fiyattan satışa çıkar
Muhasebe işlerini anlamam ama bence baskıları bitmiş kitaplar tekrar basıldıklarında çok satarsa bazı ‘basmayı düşünmüyoruz’ dedikler eserler için fikirleri değişebilir.
Kesinlikle, ama denemeleri lazım önce. Weis&Hickman ikilisinin güzel kitaplarını basmışlardı zamanında misal.
Ketebe ile Yeni Şafak’ın aynı yayın grubu içinde olduğunu öğrendikten sonra selamı sabahı kestim, gerçi hiç kitap almışlığım da yoktu ya
Bu forumdan kimsenin Howl’u okumasına, izlemesine gerek yok zaten. Dört yıldır canlı performans veriyorum. Bu sürenin yarısında aranızda olmamam bile Howl olmanın bir parçası xd
Kitabın çıkmasına sevindim. Kitaplığımdaki nadir kitaplardan biri daha eksilmiş oldu xd Ama bence filmi daha etkileyici. Cadı kiki’nin de filmi daha etkileyiciydi. Ghibli stüdyonun, büyülü gerçekliğe yakın bir anlatısı var filmlerinde, müzikler de uyumlu olunca şölen gibi oluyor.
Bu defa sana katılmadım, hem de ciddi bir Miyazaki hayranı olarak. Bu arada umarım devam kitapları da geliyordur, ne zamandır bekliyorum gerçekten.
Devam kitapları gelir bence. Çünkü Kiki’nin Cadı Kargosu-1 diye basmışlardı kitabı, misal. Yani bence bu alana yönelmişler, devam kitapları için ileriye dönük planları var gibi.
Uçan şato ve sihirli evi okumadım. Nasıl bir devamı var bu arada bilmiyorum. Çok ufak bir bağlantısı var demişti bir arkadaşım ama emin değilim.
Benim görsel zekam filmlere karşı pozitif ayrımcılık yapıyor xd
Devam kitapları neler? Animesi çıktı mı bu devam kitaplarının da?
Uçan Şato ve Sihirli Ev. Onların animesi yapılmadı bildiğim kadarıyla. @Howl sanırım ilk kitapla bağlantısı azmış ama yine de çok beğenilen kitaplar onlar da. Çıksın da okuyup görelim.
Bir İngiliz fantastik şeyler yazdığında okumak lazım xd
Uçan Şato’nun animesi var ama onla kitap aynı mı bilmiyorum. The Castlle in the Sky ismi.
Rüzgârlı Vadi de gelse keşke.
Bunu ben de biliyorum ama alanlar oldugunu bildigim için paylaştım. Benim Ketebe çatısı altından çıkmış tek kitaplarım Ezra Pound eserleri o da ikisi var biri eksik öğrenci olduğumdan bana pahalı gelen bir yayınevi ama bastıkları işler çok iyi diğer yayınevleri neden basmamış anlam veremiyorum. Dün Twitter’da gördüm birisi bununla ilgili " editörleri ve çalışanları solcu olup sermayesi sağdan gelen birçok yayınevi var" yazmıştı örnek isteyen birine kvkk var yazmış cevap vermemişti. Benim tek anlamadığım yaptıkları işler gerçekten çok iyi işler ve bastığı eserler sağ kesimle zıt yönlerdeyse veya onları ilgilendirmiyorsa neden basıyorlar? Onlar telif alıp basarken bir sorun görmüyorsa okuyucu da alır okur. Özellikle Ezra Pound açısından konuşuyorum o eserleri her kesimden insan aldı. Mesela Exlibris Dizisi mükemmel bir seri zamanında herhalde bazı eserleri Can basmıştı.
Evet varmış, kitabın filmiymiş (değilmiş ) ve ben kitabını okurum diye izlememişim sanırım (bağlantılı değilmiş izleyebilirim).