Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Sessiz sedasız Puşkin’in Bütün Öyküler ve Romanları Sabri Gürses çevirisiyle çıkmış. :slight_smile: Muhtemelen sert kapak baskısını bekledikleri için ses etmediler. :slight_smile:

Hem düzyazı hem de manzum olarak dünyanın en büyük hikâye anlatıcılarından biri olan Puşkin, Rusya’nın ilk gerçek edebi dehasıdır. Rus halkını tasvirindeki yeteneği, açık, canlı ve tutkulu hikâyelerde belirginleşir.
Daha çok şiirleriyle tanınsa da ulusal kültürü zarif ve abartısız bir mizahla ortaya koyan hikâyelerinde günlük dilin kullanılmasına öncülük etmiştir. Onun hikâyeleri kendi başlarına büyüleyiciliklerinin yanında Turgenyev, Tolstoy ve Dostoyevski’nin büyük romanlarının üzerine

inşa edildiği temel taşlarıdır.
Yalın ve gerçekçi üslubuyla Byelkin Hikâyeleri; Puşkin’in romancılığı için önemli bir adım olan Dubrovski ve Büyük Petro’nun Arabı; Petersburg sosyetesinin ince bir alaycılıkla işlenen eleştirisi Maça Kızı; modern dille ve ustalıkla kurgulanmış Mısır Geceleri; otobiyografik bir anlatımla sunduğu, güçlü doğa tasvirileriyle bezenmiş Erzurum Seyahati, tarihsel kurmacayı Rus masallarının araçlarıyla birleştiren romanı Yüzbaşının Kızı, Roslavlev ve diğerleri Puşkin’in çizimleri ve elyazmalarıyla birlikte.

14 Beğeni

Hangi forumdaşımızdı hatırlamıyorum ama Türk Mitoloji Atlası’nı kaçırdığını ve yeni baskıyı soruyordu. Gerekli açıklamayı Bartu Bölükbaşı yapmış.

Ayrıca çok daha önemli not; akbabalar imzalı ilk baskıyı Nadir’e düşürmüşler ki ilk baskının hepsi imzalıydı.

Tamda akbabalara yakışacak nitelikte çok özel ve güzel bir fiyat.

6 Beğeni

Pervane, keşke gördüğün hatalı yerleri bizimle paylaşsan da, oraları kurşun kalemle biz düzeltsek…

1 Beğeni

Alper, bu kitabın ciltli edisyonu yok mu, sadece karton kapakla mı çıktı ?

2 Beğeni

Alfa’ya sormadım ama bence ciltli baskısı çıkar.

2 Beğeni

16 Beğeni

Çıkacaktı iptal edildi.

Önce şu fiyatlardan kurtulacağız diye sevindim. Sonra etiket fiyatlarının da bu fiyata gelebileceği geldi aklıma.:face_exhaling:

9 Beğeni

Her birinin çevirmeni farklı kişi mi? Akılçelen örnek alınmaya başlanmış. Yakında tek kitapta 62636317 çevirmen olur.

Bu harry potter resimlilerin ilk 4 kitabın hepsinin baskısı da bitmiş, sahaflarda fahiş fiyat döngülerine girmişler.

1-2 tanesi bitse ve yeni baskısı ertelense anlarım ama hepsinin baskısı bitip yenilenmeyince kafamda deli sorular. Yapıkredi bu seride yan çizerse şaşırmayacağım, daha önce yapmadığı şey değil. Umarım içime doğan gerçek olmaz :smile: .

4 Beğeni

İlk kitabın çevirmeni farklıymış, onu yeniden çevirtmişler sanırım.

Diğer 4 kitabın çevirmeni aynı bence ama 2. kitapta Zeynep Canan Sakarya Winter, 3-4-5 te Canan Winter olmuş :smile: Biten baskıların çevirmeni Canan Sakarya.

2 Beğeni

2-5 arası eski baskının çeviriler muhtemelen. Diğerleri de bir arada çıksın diye iki ayrı çevirmene vermişlerdir. Alfa yapıyor böyle şeyler. :slight_smile:

3 Beğeni

Büyük ihtimalle yapıkredi elini çekti onlardan .Sihir tarihi kitabı için o kadar talep var ama basmayacaklarını söylediler .Bunlarda öyle görünüyor .Zamanında bu ciltli baskıların tanesini Amazon’dan 45 tlye aldığımı hatırlıyorum siz yazınca şimdi baktım sahaflar yine kan emiciliğini göstermiş .

3 Beğeni
8 Beğeni

Shakespeare kapaklarını beğenmedim. :roll_eyes: İtici geldi bana.

7 Beğeni

Çok kötü aynen. Dazai Yeni Bir Hamlet’i okumadan önce gerçek Hamlet’in okunması gerek demiş belki o yüzden acelece bastılar. Birçok basımı mevcut zaten bu kitabın, gerek yoktu bence.

3 Beğeni

Olabilir, ama dediğiniz gibi buna hiç gerek yoktu. Bunun yerine Christopher Marlowe, Ben Jonson, Thomas Kyd, John Webster gibi oyun yazarlarına artık el atılsa diye düşünüyorum. ://

3 Beğeni

İthaki bence yayınevinin adını Japon klasikleri olarak değiştirsin .
Sene başı söz verdikleri kitapların yüzde yetmişi basılmadı.Bide bir sürü kitap paylaştıkları bir video vardı hepimizi heyecanlandırdılar bunlar basılacak diye yarısı basılmadı bile .
Güç yüzükleri dizisi çıktı şu tükenmiş Tolkien kitapları basılır dedik ama onun yerine bize Hamlet’i sunuyorlar .Şimdi kimse demesin adamlar sadece fantastik -bilim kurgu mu yayınlamak zorunda .O zaman ne diye telif haklarını ellerinde tutuyorlar versinler diğer yayınevlerine .Kendileride gidip ephesus yayınlarıyla bol bol aşkolu kuşkolu kitap bassınlar .

30 Beğeni

Marlowe’un Kazım Taşkent Klasikleri’nden Toplu Oyunları mevcut. Hatta en son Amazon’da çok uygun bir fiyattı.

1 Beğeni

Evet biliyorum ama telifi yok ve diğer yayınevlerinde Shakespeare kadar göremiyoruz. Tekil de çıkarılabilir. :((

1 Beğeni