Geçen gün altın çağ falan diye bastıkları kitabın toplam 3 oyu falan vardı, bu bayağı iyi yine. Biraz fazla övüyorlar kitaplarını.
Orhan Pamuk’un yeni kitabı, yıllardır tuttuğu günlüklerden, kişisel notlarından ve çizimlerden oluşacakmış. Hacimli bir kitap mı yoksa küçük bir not defteri havasında mı olacağını çıkınca göreceğiz.
Eski Looney Tunes ve Merrie Melodies çizgi filmlerini bir daha izlemenizi tavsiye ederim. İnanılmaz yaratıcı şeyler yapmışlar. Animasyon sektöründe hala 60lara kadar yapılandan farklı bir şey yapılamıyor. Benim özellikle tavsiye edeceklerim(isimleri İngilizce yazıyorum): What’s Opera Doc, Rabbit of Seville, One Froggy Evening, Duck Amuck ve yukarıda da adı geçen Duck Dodgers.
Mutlaka bakacağım. Öneri için teşekkürler.
Eski baskısı bu konuda nasıl acaba, inceleme şansınız oldu mu?
Alfa nedendir bilinmez 16. kitabın kapağını farklı basmış. Hiç hoş olmamış.
Asimov adını görmek sevindirdi bir an için ama bu kitap çocuk kitabıymış
İthaki tekrar fantastik ve bilimkurgulara ağırlık verse keşke görseldeki kitaplar hep genç yetişkin ve diğer türler.
Tek Asimov kitabı var ama onun için goodreads’da da çocuklar için bile hafif geldiği yazıyor.
Vaaaaaay Kral Katili üçlemesi tamamlandı sonunda. Şimdi herkes tabloyu baştan aşağı tarıyormuş
Daha yazılmamış kitap ile kanmayız bu şakaya ama örneğin Expanse yeni kitap ya da ne bileyim “oooo Yeşil/ Mavi Mars bandrol alınmış, 2010 uzay efsanesi mi o…” gibi.
Vallahi Rothfuss’u bilmesem soluksuz tarardım o tabloyu da neyse
Yeni Japon klasikleri geliyor Yeni bir Hamlet’i çok merak ediyorum.
Rüzgarın Adı için 10. Yıl Özel Edisyonu çıkaracaklar mı acaba?
Sözde çıkaracaklardı ama bunu dediklerinin üzerinden 5-6 yıl geçti.
Ben artık 2027’de 20. yıl baskısını bekliyorum.
İthaki Yayınları’ndan çıkacak galiba.
11 ekimde çıkacak. 28 sterlin vererek ön sparişten alabiliyorsunuz, yanında da özel bir çanta veriyorlar hediye olarak.
11 ekimde bizde de çıksaydı daha pahalı olmazdı diyebilen var mı?
Eskiden kitapları yurtdışına göre ciddi bir biçimde ucuza alırdık. En azından böyle bir avuntumuz vardı. Şimdilerde ağlaya ağlaya, hem maliyetler bahanesiyle (doğal olarak) zam yapılmasını hem de maliyetlerin üzerinde kar oranlarını arttıran sektörün cebimizden paraları hortumlayışını izliyoruz hep beraber. Sadece kitap sektörüne projektörü tutmak haksızlık olur tabii, bugün borsaya bakın bilanço döneminde büyümek için yatırım harcaması yapmayan şirketler kar oranlarını ciddi biçimde arttırmış. Eskiden 100 liralık mal satan 40 lirasını cebine koyarken, bugün aynı ürünü 600 liraya satarak 350 lirayı cebine koyuyor.
Krizin fırsata çevrilmesi böyle bir şey herhalde.
%50 indirimle 500 lira!