İki kitap iki kitap birleştirdikleri bandroller ilgimi çekti. Nasıl bir baskı/seri düşünüyorlar acaba?
İki ayrı kitap söz konusu değil. Yukarıda anlattığım şekilde, ilk isim seçki-ikinci isim seçkiden bir öykü. En uygun Lacivert Klasikler gibi duruyor bu paterne.
Epey sattı sanırım Amazon’da. Devamıdır o zaman.
Dediğiniz gibi de olabilir Kısa Klasikler ya da Kısa Modern serisine de eklenebilir herhalde. Kısa Modern serisinde uzun süredir yeni kitap göremiyoruz. Bu kısa kısa işlerin sonu nereye varacak o düşündürüyor beni.
Hermann Hesse telifi Can’da mı YKY’de mi yoksa kitaplarını paylaşmışlar mı bileniniz var mı?
Basılan kitapları çakışmıyor gibi sanki o yüzden merak ettim.
Herkese merhabalar, Alfa birkaç ay önce bu seriyi basacağını duyurmuştu lakin hala bir haber yok. Bu serinin ne zaman çıkacağını soran oldu mu acaba?
Şu modern ciltlilere kitap eklememekte bu kadar inat etmeseler iyiydi aslında. Bir anda basacaklar ama wkonomi yuzunden yüz lira etiket fiyatı olacak gibi korkuyorum.
Paylaşılan telif durumu söz konusu sanırım, dediğiniz gibi, kesişme yok.
Twitter’dan yayınevi yetkililerine ulaştım, bu yılın ilk yarısında basmayı planladıklarını söylediler. Bekleyenler için güzel haber
Okuyup inceleyenler varsa eğer Grimm Masalları için YKY mi yoksa Artemis Yayınları mı önerirsiniz?
Bu arada gözüme çarpan diğer ayrıntılar:
• Yıllar önce Say’dan yayınlanan Cemal Süreya çevirisi Aşkın Suçları ilk defa Can’da.
• Daha önce Anlatılar II alt başlığı ile Can Klasik’lerde yayınlanan Bir Kavganın Tasviri muhtemelen yeni kapakla yeniden baskı.
• Bulgakov’dan Ergin Altay çevirili Hayatımızın Bir Günü, daha önce Kızıl Moskova seçkisine dahildi. Diğerleri gibi önünde seçki ismi ile değil tek başına bandrol alınmış.
Polisiyenin usta ismi Michael Connelly’nin yeni kitabı. Nemesis’in Connelly basma hızı bu ara gayet iyi.
Birde Harry Bosch serisini devam ettirebilseler harika olacak. Ayrıksı’dan bekliyorum o hamleyi. Mankell basmaya başlamaları ümitlerimi artırdı.
Evet, bence de Harry Bosch serisine devam etmeleri çok daha iyi olurdu. Ama ben bir süre sonra Bosch serisinden de kitap basacaklarını düşünüyorum. Karışık gidecekler sanki.
Nemesis basmaya devam eder bence, çünkü hakları onlarda diye biliyorum.