Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Alan Savunması

Bir Komiser Haritos Polisiyesi 2

Alan Savunması

Yıllardır tatil yapmayan Komiser Haritos sonunda karısının baskılarına yenik düşer ve Santorini’de tatile çıkarlar. Başlangıçta her şey olması gerektiği gibi sakinken adada bir deprem meydana gelir ve toprak kayması sonucu adanın ıssız bir köşesinde gömülü bir ceset açığa çıkar. Tatilde de cesetler Haritos’un peşini bırakmaz, ilk incelemede üç ay öncesine ait olduğu anlaşılan kimliği belirsiz cesedi alıp Atina’ya götürmek ve soruşturmayı üstlenmek ona kalmıştır. Atina’da Haritos’u yeni bir soruşturma daha beklemektedir. Konstantinos Kustas adlı işadamı sahibi olduğu gece kulübünün önünde öldürülmüştür. Soruşturma derinleştikçe adada bulunan cesedin üçüncü lig takımlarının maçlarını yöneten bir hakeme ait, öldürülen işadamının ise üçüncü ligde birden fazla takımın gizli patronu olduğu ortaya çıkar. Haritos kendini paravan şirketler, üçüncü lig takımlarının gizli oyunları ve politikacıların kirli hayatlarının içinde bulur… Haritos kendini iyice bu davaya verir, ancak kısa süre sonra kendine bakmamanın bedelini öder; kalbi tekler ve hastaneye kaldırılır. Tek tesellisi kızı Katerina’nın yanında olmak için Selanik’ten geliyor olmasıdır. Onun da kalbiyle ilgili problemleri vardır; farklı bir türden olsa da…

“Markaris gerilim, mizah ve sosyal hayat eleştirisini birleştirerek bir sanat eserine dönüştürüyor.”
–Welt am Sonntag, Berlin

“Petros Markaris günümüz sömürü sisteminin bir sismografıdır.” –Stefan Berkholz, WDR3, Köln

5 Beğeni

Bu ai kapaklardan nolur yapay zekalar daha çok gelişene kadar vazgeçsinler ya…

5 Beğeni

Dorlion ilgi çekici kitaplar basıyor ama gel gelelim fiyatlar ve çeviriler düşündürücü…

3 Beğeni
10 Beğeni
7 Beğeni

Büyük bir saygısızlık. Normal olan değil, diğer edisyonlar boylarıyla sıfatlandırılır.

Ciltlilerin ilk baskı boylarıyla okunması imkansız. Madem bu boyutta basmaya karar verildi, sırt kısmı kitabı daha kolay açılan tipte yapılmalıydı. Ayrıca kağıt seçimi de berbat. Neredesinden tutsanız elde kalıyor.

2 Beğeni

Çehov Oyunlar III

Blake - Bir Biyografi

“Ah neden farklı bir suretle doğdum ben?
Irkımın geri kalanı gibi doğmamış olmam neden?” Kendisine özgü mistik inancında doğum ve ölüm, başlangıç ya da son gibi kavramlar olmayan büyük şair ve ressam William Blake, usta yazar Peter Ackroyd’un anlatımıyla yeniden karşımızda.
Çizimleriyle sanat tarihinde kendisine özgü bir yer edinen, şiirleriyle ruhunu ifade eden Blake’in biyografisini okurken dönemin Londra’sının kasvetli sokaklarında gezecek, modern çağın başlangıcına tanıklık edeceksiniz.

“Muhteşem … derinden dokunaklı ve ayrıntılarla ışıl ışıl… Ackroyd’u biyografi yazarları arasında bu kadar istisnai kılan şey, bilgisinin çeşitliliği ve güzelliğidir. Hemen alınıp okunması gereken bir kitap.” –Observer

“Canlandırıcı … bir rüya-kurgunun tüm hipnotize edici gücüne ve psikolojik yoğunluğuna sahip.” –Daily Telegraph

“Parlak ve ilgi çekici … birçok okuyucuyu zengin şiirlere geri gönderecek.”
–John Carey, Sunday Times

“Gergin, anlaşılır ve zeki … kesinlikle türün bir klasiği olarak kalacak.”
–Harpers & Queen

10 Beğeni

Paolini’den yeni kitap geliyor.

4 Beğeni

Bertolt Brecht yanına kargo tamamlamalık ürünler gelmiş. Yalnız neredeyse cep formunda olan biyografi kitaplarının fiyatı ne olmuş öyle?

1 Beğeni
8 Beğeni

İndirimsiz liste fiyatları.

Hitit Dünyasında Yaşam ve Toplum

Hitit dünyasını çok çeşitli yönleriyle ele alan bu kitap, yazarın Hitit Krallığı’nda sunduğu askeri ve siyasi tarihi tamamlıyor. Hitit dünyasında yaşamanın, kutlamalarına katılmanın, krizlerine ortak olmanın, onlarla başkentin sokaklarında veya evlerinde buluşmanın, bir şifa ritüelinin görüntülerini, seslerini ve kokularını deneyimleyecek, “Büyük Kral”la bir gösteriye katılacaksınız.

“Açıklığı bilimsel titizlikle birleştiren; bilgi ve düşünce dolu bu kitap, üniversite öğrencileri ve antik tarih meraklılarının vazgeçemeyecekleri bir kaynak.”
–Times Higher Education Supplement

“Trevor Bryce, bugün Anadolu araştırmalarının yaygınlaşmasında çok etkili olmuş bir biliminsanıdır. Bir otorite olarak, Hititlerin olabilecek en net tarihini üretmişti; şimdi de bize Hitit kültürü üzerine bir araştırma sunuyor.”

–Bryn Mawr, Classical Review

Çıkış Müziği

Bir Dedektif John Rebus Polisiyesi 17

Çıkış Müziği

Emekliliğine az bir süre kalmış olmasına rağmen kimi düğümleri çözebilmek için hâlâ Polis Müfettişi Rebus’a ihtiyaç duyulmaktadır. Sırada Rus bir şairin esrarengiz ölümü var; hikâyeye Rus işadamları, yerli gangsterler ve politikacılar da dahil oluyor.
Çalkantılarla geçen zorlu meslek hayatının sonlarına yaklaşan kahramanımız bu esrarengiz ölümü ve sonrasında gelişen olayları açıklığa kavuşturabilmek için sınırları ne ölçüde ihlal edecektir? Mesleğinin sonbaharında bir adam ve o adamdan son bir müzik.
“Rankin, yarattığı kahramanın hayatında gerçekleşen tüm iniş çıkışları resmetme hususunda benzersiz bir yeteneğe sahip. Bu yetenekle çok az kitapta karşılaşırız ve Çıkış Müziği de onlardan biri.” –Scotland on Sunday “Çıkış Müziği’nin sayfaları büyük bir enerjiyle hışırdıyor.” –Evening Standard
“Usta işi bir kurgu … yeraltıyla yerüstünü buluşturan bir şehir tüm canlılığıyla resmediliyor.” –Metro

Henüz Yolcuyum

Özyaşam Öyküsü, Anılar

“İlkokulun iyi öğrencilerindendim. Ama okulu sevmiyordum. Okula gideceğim zaman kalp ağrısı çekerdim. Uçurtmayı ders kitabından daha çok seviyordum. Ağustosböceğinin sesini öğretmenin öğütlerine tercih ederdim. Şehrimde müze yoktu. Galeri yoktu. Öğretmen yoktu. Eleştirmen yoktu. Gravür yoktu. Film yoktu. Ama insan ve çevreyle akrabalık, yakınlık vardı. Birleşen eller ve kerpiç duvarlar vardı. Gökyüzü vardı. Tecrübenin canlılığı vardı. Yalınayak yürünebilirdi. Toprağın sertliği tecrübe edilebilirdi. Nar koparılabilir ve yeni bir ahlak tasarlanabilirdi. Duvarın kerpiciyle dedikodu yapılabilirdi. Sokağın duvarı insanla beraber yürürdü. Böyle bir şehirde biz, bilinçlenmedik. Eleştiren, kıyaslayan insanlar olmadık. Şekil vermedik. Kendi duygusallığımız içinde yüzüyorduk. Yüreğimizi kaybediyorduk. Meftun oluyorduk. Biriktirip durduğumuz şey, tecrübenin zaferiydi. O kadar erken kalkıyorduk ki, uzak köylerde güneşin doğuşunu tecrübe ediyorduk. Biz, genişlik ve ferahlığın çocuklarıydık. Geniş ufukları övüyorduk. Zaman, bizim nefesimizde akıp gidiyordu. Kumların alçakgönüllülüğü öğreticiydi. Ufkun olduğu bir yerde, alçakgönüllülüğün olmaması düşünülemezdi.”

Tek kelimeyle mükemmel. Çatışmanın hem kara, hava ve deniz yönlerini bir araya getiriyor hem de savaş ve çatışma tarihinin olguları ile bağlamı arasında makul bir denge kuruyor.
Stanley Carpenter, Siyaset ve Strateji Profesörü Birleşik Devletler Deniz Muharebe Koleji, Newport, Rhode Island Bu eser, askerî tarihin kuramsal temeli, savaşlar ile muharebeler arasındaki fark ve stratejiyi siyasal bağlamda incelemenin gerekliliği hakkında fikir yürütmek ve ileri araştırmalar yapmak için mükemmel bir başlangıç.
Dan Todman, Yakınçağ Tarihi Profesörü Londra Üniversitesi

Modern dünyamızda askerî gelişmelerin açık ve kolay anlaşılır bir anlatısını sunan bu eser, Amerikan Kurtuluş Savaşı ve Fransız Devrim Savaşları ile başlayıp ve kronolojik olarak 2010’larda yaşanan son çatışmalara kadar devam etmektedir. Küresel kapsayıcılığı çatışmanın yalnızca askerî yönlerini değil, aynı zamanda bu tür bir çatışmanın toplumsal, kültürel, siyasal ve ekonomik boyutları ve sonuçlarını da dikkate almaktadır. Böylece çatışmanın unsurlarını kışkırtıcı analizlerle birleştirmektedir. Aşina olduklarımızı veya bildiklerimizi büyük ölçüde bilmediklerimizin yanına yerleştirerek bizi, Batı’nın kültürel ve teknolojik üstünlüğü varsayımlarına dayanan askerî tarihin herkesçe kabul edilmiş büyük anlatısını yeniden değerlendirmeye zorlamaktadır. Bu kitap, modern askerî tarih, modern dünya tarihi, uluslararası ilişkiler veya savaş ve toplum alanlarına, askerî tarihe ilgi duyan tüm okuyucular için temel bir kaynaktır.

10 Beğeni

Bazı şeyler bittiği yerde kalsa keşke :upside_down_face: Ben pek heveslenemedim ama neyse, bakalım dilimize çevrilecek mi

2 Beğeni

Troubled Blood by Robert Galbraith Troubled Blood (Cormoran Strike, #5) by Robert Galbraith | Goodreads

Pegasus Kötü Kan için bandrol almış. Bir serinin 5. kitabı imiş. Bekleyenlerin gözü aydın. Darısı Hyperion ve PD bekleyen bizlerin başına.

4 Beğeni

İyi haber. Umarım en kısa zamanda basılır. Yine umarım kapağı da aynı olur.

3 Beğeni

12 Beğeni

Sel’den de mi çıkacak Amado? Karıştı şimdi.

1 Beğeni

Evet, Sel’den çıkacak bir kısmı. Daha önce İletişim’den çıkan “Tereza Batista” ve “Mucizeler Dükkanı” ile Can’dan çıkan “Gecenin Çobanları”, “Ölü Deniz” ve “Tarçın Kokulu Kız” da yayın programlarında var. Aynı yazara ait kitapları yan yana diziyor iseniz Kırmızı Kedi ve Sel’den çıkan kitapların boyutları birebir aynı olduğu için en azından estetik açıdan sorun olmayacaktır.

5 Beğeni

Şu an hiçbir şeyi yan yana dizemiyorum açıkçası. :smile:

5 Beğeni

Alfa’dan çıkmasını beklerken Boleyn kitaplarının kapaklarına benzer bir kapak tasarımıyla Sarmal Yayınları’ndan Pardayanlar ilk kitabı çıkmış

6 Beğeni

Bende fotoyu gördüm direk Philippa Gregory yeni kitap çıkardı sandım sonra yazıyı gördüm…

2 Beğeni