Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Burası yeri mi bilmiyorum ama uzun zamandır Blacksad 1. cildin stoklara gelmesini bekliyorum. Gelir mi?

Ayaşlı ile Kiracıları

Cumhuriyetin ilk yılları… Ankara’dayız.
Dokuz ayrı karakter Ayaşlı İbrahim Efendi’nin dokuz odalı apartman dairesinde bir araya geliyorlar.
Kahve dedikoducusu, kabadayı, iş adamı, oduncu, şoför, kumarbaz, hizmetçi, konsolos ve hepsinin hikâyesinin anlatıcısı bir banka memuru…
Dostluklar, dedikodular, evlilikler, aldatmalar, eğlenceler, dertler… Ayaşlı’nın apartmanından çarpıcı hayat ve insan manzaraları…
Memduh Şevket Esendal’ın hayattayken yayımlanmış tek romanı Ayaşlı ile Kiracıları…
Bir dönem ve insan araştırması.
Zihniyet maceramızın Cumhuriyet’in ilk yıllarına rastlayan çıplak panoraması.
Yalın, akıcı ve canlı…

Gümüş Kordon

“Ölümün hemen ötesinde, ölümsüzlüğün bir adım gerisindeyim…”

Başarısız bir evliliğin ve belirsiz kaderin avucunda her fani gibi kendini çaresiz hisseden emekli bankacı Perihan, her türlü kuşkudan arınmış hayatların kapılarını aralayan bir “Peri”ye dönüşüverir. Büyüyen egosunun gölgesinde, kalmakla gitmek arasındaki o zorlu geçitte sıkışınca, her şeyin aslında pamuk ipliğine bağlı olduğu, insan denen muammanın “genellenemeyeceği” gerçeğiyle yüzleşecektir… Özlem Anar, kendine özgü ironik üslubuyla sıra dışı bir “kişisel düşüş” hikâyesine çağırıyor okuru: “Cesur yeni dünya”da dönüşümün peşine düşenlerin romanı Gümüş Kordon…

Yaşayanların gülüp ağladığı, günlük hayatın akışı içinde zamanı kovaladığı dünyanın dışındaydım. Diğer âlemin varlığından bile emin olamıyordum artık. Hani o beyaz ışık neredeydi? Gri alanın solgun renkleri içinde Platon’un mağarasına tıkılmış kalmıştım bir nevi. Kesinlikten kesinlikle emin olan ve başkalarını da buna inandıran biri olarak sıkıntımla baş başaydım. Mağaradakilere cenneti vaat etmiştim oysa.

Sıradan Dünya

“Bu dünyada, başka bir karmaşıklık, başka bir bilgelik, başka bir felsefi derinlik ve başka bir büyüklük vardı… Burada hem çok aptal ve pervasız insanlar hem de pek çok dâhi vardı. Bu derin toprakta küçük otlar gibi insanların yanında, yüksek sütunlar kadar büyük olanlar da yaşıyordu.”

Lu Yao, Sıradan Dünya’da insan doğasının ve toplum trajedisinin katmanlarında dolaşırken, Çin’de, kültür devrimi sonrasının zorlu yıllarında ölümcül bir mücadele, inatçı bir direniş içindeki “sıradan” insanlarla tanıştırıyor bizi. Hayatı boyunca çabalamış, kendine, kaderine bir kez olsun meydan okuyabilmiş herkes Sıradan Dünya’da kahraman sayılıyor: Zamanın selinde sürüklenirken en sefil şartlarda bile gücünü yitirmeyen, hiçbir şartta boyun eğmeyen insanlar bunlar.

Lu Yao’nun kendi trajik hayatından da izler taşıyan, Çin edebiyatının başyapıtlarından Sıradan Dünya, Giray Fidan ile Tang Guozhong’un özenli çevirisiyle ilk kez Türkçede.

** Kayzer’in Hazine Avcıları**

Alman Arkeologların Doğuyu Yağmalaması

Kayzer’in Hazine Avcıları

“Bergama Sunağı, Milet Pazar Yeri Kapısı, Babil Aslanları, Nefertiti’nin Büstü – Bunların hepsi bugün Alman müzelerinde hayran olduğumuz hazineler. Peki bu eserler nereden geliyor? Almanya’ya ne zaman ve hangi şartlar altında geldi? Dünyaca ünlü bu kültürel varlıkların gerçek sahipleri biz miyiz?”

Jürgen Gottschlich ve Dilek Zaptçıoğlu, arkeolojik kazıların tarihini ve bunların Alman İmparatorluğu’na taşınmasını, arşivler taranarak yapılan titiz bir incelemeye tabi tutuyor. Yağmalanan sanat tartışması şimdiye kadar daha çok Afrika ve Asya kolonilerinden gelen sanat eserleri hakkındaydı. Eski Osmanlı İmparatorluğu’ndaki arkeolojik buluntular üzerine bir kitap ilk kez sunuluyor. İade talebi kadar önemli olan soru şudur: Dünya kültür mirasını mümkün olduğu kadar çok insan için nasıl erişilebilir hale getiririz?

Doğan 'dan bir Lars Kepler kitabı daha gelmiş.

Tavşan Avcısı

Beyazlar içinde on küçük tavşan,
Bir uçurtmanın ucunda cennete gitmeye çalışıyordu.
Uçurtmanın ipi koptu, hepsi birden yere düştü,
Cennete gitmek yerine hepsi birden…

Her şey bu tekerlemeyle başlıyor. 19 dakika sonra ölüyorsunuz.
Maskeli biri gölgeler içinde bekleyip kurbanını izliyor.
Onu yavaşça öldürecek, cezasını verecek.
Tavşan Avcısı kurbanlarını tek tek avlıyor.
Nihai hedefine ulaşmadan da durmayacak.
Joona Linna ve Saga Bauer’in karşılaştıkları en zor vakalardan birini çözmek için zamana karşı yarışacaklar.

6 Beğeni

Ben Alfa’nın basmasını beklemeye devam. :frowning:

2 Beğeni
11 Beğeni

Wich serisinin devamı geliyormuş :woman_fairy::woman_fairy::woman_fairy:

1 Beğeni

10 Beğeni

23 Beğeni

Sırt kısmı mükemmel olmuş. Seriyi geciktirdiğim iyi olmuş gibi.

8 Beğeni

Vaaay. Ahmet Arslan’ın yayınevi değiştireceğini biliyordum ama Alfa olacağını hiç düşünmemiştim. Hayırlı olsun. Hoca’nın kitaplarının daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olur umarım bu değişiklik.

7 Beğeni

Ben de oldukça beğendim. Bedenin Tarihi serisi de bir o kadar güzel, ben severek okuyorum.
Şu an herhangi bir problemle de karşılaşmadım, Fransızca aslına da bakarak da okuyorum.

Araştırma serilerinde iyi iş çıkarıyorlar galiba.
Almak istediğim bir seri, fiyatı da bir nebze iyi geldi bana. Fiyat algım oldukça değişti, malum…

1 Beğeni

Fol’un bu serisi de güzel olacak gibi.

14 Beğeni

Beğenilmeyecek gibi değil doğrusu. Sırttaki resimler Atina okulu hem anlamlı hem de çok güzel olmuş. Kitap Yurdunda platin üyelikle 480 TL, daha iyi fiyat bulabiliriz tahmin ediyorum.

2 Beğeni

Vay! Fol neler yapmış öyle. Bir de Buklet Kitaplar serileri hazırlamışlar, henüz sitesinde görünmüyor.https://twitter.com/demi_bekir/status/1634638195722788865?s=61&t=1LOrMB7TdunAgTuAyekXdA

2 Beğeni

8 Beğeni

8 Beğeni

Etiket fiyatı mı bu?

Evet.

1 Beğeni

Keşke bu fiyata ciltli kapak olsaymış.

3 Beğeni

Ciltli de basılabilirmiş. Muhtemelen ortalama kitap başına artı 40 TL daha yüksek olurdu fiyatlar. Yakın zamanda sert kapak olmayacak demişler, acelemiz yok, bekleriz. :slight_smile:

1 Beğeni

%40-50 indirim denk gelirse fiyat çok uygun geldi gözüme.