2 gün foruma girmedim hem nevernight hem hobbit ciltli falan gelmiş haftaya bir totem yapayım 2 gün daha belki malazan 4 gelir .
Nevernight lar üçleme idi diye hatırlıyorum, okuma listesine alabilirim artık ufaktan.
2 gün foruma girmedim hem nevernight hem hobbit ciltli falan gelmiş haftaya bir totem yapayım 2 gün daha belki malazan 4 gelir .
Nevernight lar üçleme idi diye hatırlıyorum, okuma listesine alabilirim artık ufaktan.
Karanlık çağ mııı… Oh çok şükür sonunda.
Okuduğum en zor anti-romanlardan biri olan Acaba Nasıl? kitabı Kırmızı Kedi’den yeniden basılacak. Daha önce Ayrıntı yayınlarındaydı. Bu sayede kütüphanemdeki tek eksik Beckett romanı da tamamlanmış olacak.
Evet gerçekten yıllardır bekliyordum. Geçen sene de Kızıl İsyan’a tekrar başlamıştım, kaldığım yerden devam edip beşinci kitabı da bir an önce edinip okuyacağım. Raflara ne zaman düşer acaba? Bir de Fırtınalar Mevsimi gelirse çok güzel olur, hadi bakalım.
Harika! Sonunda yahu… Darısı Perdido’ya.
Pardayanlardan hala haber yok sanırsam🤔
Norveççe aslından çeviriler;
Açlık neden yok acaba?
Bandrol alınmıştı. Yakında gelecektir.
Yoğunluktan çok takip edemedim. Yeni çıkan Hobbit baskısının içerik görselleri sızdı mı? Nasıl bir baskı olduğunu merak ettim.
Savaş
Çatışmalar Bizi Nasıl Biçimlendirdi?
Savaşma içgüdüsü insan doğasında doğuştan olabilir, ancak savaş ve örgütlü şiddet örgütlü toplumla birlikte gelir. Savaş, insanlığın tarihini, sosyal ve politik kurumlarını, değerlerini ve fikirlerini şekillendirmiştir. Dilimiz, kamusal alanlarımız, özel anılarımız ve en büyük kültürel hazinelerimizden bazıları savaşın ihtişamını ve sefaletini yansıtıyor. Savaş rahatsız edici ve zorlu bir konu, çünkü insanlığın hem en aşağılık hem de en asil yönlerini ortaya çıkarıyor.Margaret MacMillan, savaşın insan toplumunu nasıl etkilediğine ve buna karşılık siyasal örgütlenme, teknoloji veya ideolojilerdeki değişikliklerin de nasıl ve neden savaştığımızı nasıl etkilediğine bakıyor. Savaş: Çatışmalar Bizi Nasıl Biçimlendirdi? çok tartışılan şu soruları araştırıyor: Savaş ilk ne zaman başladı? İnsan doğası bizi birbirimizle savaşmaya mı mahkûm ediyor? Savaş neden tüm insan etkinliklerinin en örgütlüsü olarak tanımlanıyor? Neden savaşçılar neredeyse her zaman erkektir?
Şu baskının aynısı. Çeviri değişmiş. En azından bir Dune cilt malzemesi olur diye umuyorum hayırlısıyla.
Yüzük üçlemesi İthaki de olsaydı, muhtemelen karton - ciltli / üçlü - dörtlü gruplayıp kutulardı ithaki.
Efsane kitaplar var yine. Ebay’dan gördüğüm kadarıyla Owen Booth’un kitabının ingilizce baskısı güzel gözüküyor. Bakalım Kronik nasıl basmış.
Kronik yine cüzdanlarımızı boşaltacak.
Teşekkürler Alper.
Haklısın, ben sayamadım bu kaçıncı Hobbit edisyonu oldu.
Yüzük üçlemesi için halen hakkı verilecek bir baskı basılmadığını düşünüyorum. Bez cilt, şömizli, şamua kağıt özenli bir baskı yapılabilir onun için. Metis mesela bu işi çok ticariye çevirmedi. Senelerdir teklileri hala aynı formda. Keşke güzel bir edisyon yapsalar.