Arkadaşlar tahminimce İthaki Malazan dördü Haziran ayına bıraktı şuan ki seçim atmosferinde çıkarmazlar bence.
Kiki 2. kitap da çıkmış
16 Ways to Defend a Walled City oldukca güzeldi hocam, bu satarsa belki o seriye de el atar İthaki.
@HAKOYETO Fiyatı görünce ben:
Bişey de diyemiyorum artık, ehonomi malum.
- yıla özel bi Ren bastı galiba Nutuk. Şöyle ciltli güzel bir şeyler gelse keşke. 100. yılda da göremeyeceksek ne zaman göreceğiz?
Var aslında…
1936 dili içi çeviriyi esas alan baskılar yerine 1927 baskıdan yeniden çevrilmiş iki adet ayrı birbirinden bağımsız ekiplerce yapılmış güzel Nutuk baskısı var.
Kaynak Yayınları
YKY Delta
Ren hangi baskıyı esas aldı bilmiyorum ama yeniden dil içi çeviri ile orjinal metinden yapılan baskıları okumak daha iyi olur.
Ki pek konu edinmiyoruz ama örneğin
yıllar yıllar öncesinden Hıfzı Veldet 'in hazırladığı galiba 3 cilt olması lazım, belgeler, telgraflar ile olan baskı da sırf belge ve telgraflar nedeniyle tercih edilebilir.
Can Yayınlarıda galiba 1927. Emin değilim ama. Bir de İbb’nin bastığı da 1927 olması lazım.
Can 1934 baskısını esas almış.(Atatürk’ün onayladığı nihai metin diyor.) İçinde haritalarda var.
Bu ikisini yakın takibe aldım. Teşekkürler.
34 mü aklımda 36 diye kalmış.
Çok hata var 34 baskısında.
YKY’nin de konu hakkında bir bülteni vardı.
Atatürk’ün onayladığı nihai metin diyor ama İBB 1927 ama onda yanılmıyorumdur
Bende Osmanlıca öğrenmeye heves ettiğim zamanlarda aldığım TTK basımı orijinal dilinde Nutuk var. Az önce araştırdığımda onda da “Tıpkıbasıma esas alınan nüsha: Nutuk, 1927.” bilgisine ulaştım.
Şimdi düşününce yeni dank etti, harf devrimi 1928’de olduğuna göre tabii ki 1927 baskısı olmalı.
Artık ithaki cevaplarına döndü bunlar ya aylardır hatta bir yıldır aynı şey. Ha bu yıl çıkacak ha ilk çeyrekte çıkacak derken zaman geçtikçe geçiyor
Evet, ne yazık ki öyle. Ama sanki bu kez mayıs-haziran gibi çıkacak kitap.
Epsilon’dan Demir Kral ve Pirinç Kenti’nin devamıyla ilgili haberi olan var mı? Instagram’dan mesaj atıyorum ama en son 1 sene önce yayıma hazırlıyoruz yazdılar sonra ses seda yok.
Ben geçen ay prinç kent ile birlikte sordum. Basacağız dedi ama ben pek umutlu değilim.