Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Orhan Pamuk’u Okumak

Kafası Karışmış Okur ve Modern Roman

Okuma edimini katladıkça, bu kitapta örnek olarak kullanılan yazarın sanatçı özellikleri daha da su yüzüne çıktı; onun bir biçim ustası olduğu yolundaki görüşüm pekişti.

Edebiyat araştırmacısı Yıldız Ecevit, Orhan Pamuk’u Okumak adlı incelemesinde her romanında kafa karıştırıcı biçim denemeleri yapan Pamuk’un metinlerinde “Okura yabancı olan neydi?” sorusunun peşine düşüyor ve bu soruya açıklık getirmek için Pamuk’un roman anlayışındaki ana bileşenleri Cevdet Bey ve Oğulları’ndan Yeni Hayat’a uzanan yazarlık serüveni boyunca irdeliyor.

Yıldız Ecevit, odağına Yeni Hayat’ı yerleştirdiği eserinde “Çağdaş Roman-Okur İlişkisi”, “Orhan Pamuk’un Yeni Hayat’ı: Yapısalcılığın Işığında Bir Çözümleme Denemesi”, “Yeni Hayat Romanında Yapı, Anlatım, Biçim ve Dil Özellikleri”, “Tasavvuf Işığında Yeni Hayat” ve “Yeni Hayat Romanında Toplumsal Boyut” başlıkları altında, çağdaş bir romanı okuma deneyimini okura gösteriyor.

Yeni Hayat romanı yazılı ve sözlü basında bir edebiyat olayına dönüştü. Baskı üstüne baskı yapan kitap; genelde sanatla, edebiyatla ilgilenmek gibi bir eğilimi olmayan özel televizyonların bile dikkatini çekti. Sanatın paparazzi tipi sanatçılar tarafından yapıldığına inanmış olan izleyici, geçenlerde bir televizyonun parlak renkli koltuğunda onlara hiç benzemeyen zayıf, kemikli bir adamı görünce çok şaşırdı. Bir edebiyatçının böylesine popüler olması hoş bir şey kuşkusuz. Orhan Pamuk medyayı çok iyi kullanıyor, kendisini kutlamak gerek!

7 Beğeni

Devamının basılıp basılmayacağını bilmeden ben de Demir Kral’ı aldım önceki ay. Fiyatı uygundu. Umarım basılır.

Fantastikte, devam kitaplarının basılıp basılmayacağı endişesi ve stresi ile yaşayan insanlarız :slight_smile:

3 Beğeni

Seri bitmeden almayacağım kuralını sadece İthaki’yle sınırlamamak gerekiyor galiba.

4 Beğeni

Alfa yeniler

.
.
.

Kronik Kitap yeniler

.
.
.
İş Kültür Yeniler

12 Beğeni

Profesör Challenger 3 beklerken başka bir kitap geliyor. Bakalım kitap nasıl olacak acaba?

2 Beğeni

Parazit’i görünce Neal Stephenson Reis sanıp bi heyecanlandım ama değilmiş😥.

3 Beğeni

Bu kitaba hiç denk gelmedim. Ya da gözümden kaçtı. Daha önce basıldı mı?

1 Beğeni

Bu kitap basılır mı bilmiyorum ama çoğu yerde fahiş fiyata satılıyor. 750 ile 950 TL arası rakamlar gördüm

2 Beğeni

Bende sizin gibi ilk defa denk geliyorum. Türkiye de basılmamış olabilir.

2 Beğeni

Parazit kısa bir korku romanıymış galiba. Ilgimi çekti.

3 Beğeni

Kronik çok iyi bir yayınevi oldu.

Tarık Zafer Tunaya kitaplarının uzun zamandır baskıları yoktu.

6 Beğeni
  1. Ciltte sessiz sedasız çıkmış, geriye kaldı 5 cilt.
6 Beğeni

Set yapmışlar kutulu.

7 Beğeni

Kutu olunca etiket fiyatı 450 olmuş.

1 Beğeni

Runik Kitap’ın Bilgi Serisine ait yeni kitaplar. Gördüğüm kadarıyla kapakta yer alan numaralandırmayı kaldırmışlar ya da unutmuşlar.

6 Beğeni

Jaguar Yeni

.
.

Yapı Kredi Yeniler

11 Beğeni
8 Beğeni

Son zamanlarda benim de dikkatimi çekiyor, güzel işler yapıyorlar

3 Beğeni

İyi gibi duruyor bakalım)

3 Beğeni

Bugün instagramda ithaki uzun zamandır cevap vermediği “Malazan 4 nerede kaldı?” sorusuna seriyi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da basmaya devam edeceğiz diye cevap verdi. Ben mayıs ayı için beklentiye girdim. Geçen yılki gibi dediğine göre 3 kitap beklentisine de girebilirdim mayıs ayına kadar sarkmasaydı 4. kitap. Belki sürpriz yapıp 4-5 aynı anda basarlar. (Nerde o günler!)

3 Beğeni