Baskı benim de hoşuma gittiği için aldım direkt. Memnun kalacağımı düşünüyorum. Teşekkür ediyorum.
Tek cilt özel baskı
Bu fiyatlara baskı kalitesini görmeden almaya karar veremiyorum artık. Ciltli kapakmış içi nasıl acaba illüstrasyon vs. var mı ? Bir inceleme yapılmasını bekleyeceğim.
Yarın Yok
Ayşe Kulin Yarın Yok romanında, her zamanki ustalıklı ve sürükleyici üslubuyla bizi bu kez bambaşka bir zamana götürüyor. Günümüzden yüzlerce yıl sonra, Dünya’dayız. Aradan geçen zamanda gezegenimiz bütün doğal kaynaklarını tüketmiş, takvimi sıfırlayan felaket bir savaş yaşamış, hayatta kalan bir avuç insanın özverisiyle nihayet kalıcı bir barışa kavuşmuştur; ancak şimdi yine bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Merkez Şehir Devleti’nin en genç bilim kadınlarından biri olan Mira, uzun zaman önce biyolojik bir silah olarak üretilen Tayro virüsünün formülünün peşinde zamanları aşan büyük bir serüvene atılacak, bu sırada hem aşkı ve dayanışmayı hem de soyağacında yer alan cesur kadınları tanıyacaktır…
Ayşe Kulin’den bugün hafife aldığımız sorunların olası sonuçlarına işaret eden, aynı zamanda kıymetini bilmediğimiz zenginliklerin altını çizen ve umudu asla bırakmamaya çağıran bir roman.
Bu hangi sitenin görseli?
Kidega’ya da indirimle gelir umarım. Amazon da artık Prime Day’de stok ve kod doldurursa tekrar potaya girecek.
Kapak biraz UltrAslan pankartı gibi olmuş yalnız o ateşler falan
Zarlar Tanrı’yı Oynar Mı?
Yanlış bir inanç vardır: Bir zar attığımızda eğer atış yönü, rüzgâr hızı vs gibi zarı etkileyen bütün fiziksel olguları bilirsek sonucu tahmin edebiliriz. Bu inanç ne klasik fizikte ne de kuantum fiziğinde temellendirilebilir. Ama yine de pek çok kişi tarafından gözü kapalı savunulur, çünkü bazı şeyleri kesin olarak bilebileceğimize inanmak isteriz. Seçimi kimin kazanacağını, borsanın çöküp düşmeyeceğini veya bir şüphelinin kesinlikle suç işleyip işlemediğini öğrenebilmek isteriz. Oysa bir tesadüfi olayın sonucunu tahmin etmemiz istendiğinde, neredeyse her zaman yanılıyoruz. Stewart tarih boyunca olasılık matematiğinin gelişiminin özetini vererek, gerek bilebileceğimiz gerekse asla bilemeyeceğimiz şeylere dair şaşırtıcı ve tatmin edici bir anlatı sunuyor.
“Kaos teorisine ve kuantum evreninin belirsizliklerine büyüleyici bir bakış… Schrödinger’in ünlü kedisinin gerçekten ölü mü yoksa canlı mı olduğu ya da Heisenberg’in belirsizlik ilkesinin gerçekten ne kadar belirsiz olduğuyla ilgilenen okurlar, Stewart’ın araştırmasını tatmin edici bulacaktır. –Publishers Weekly
“Stewart’ın çok ustaca gösterdiği gibi, belirsizlik hayatın ta kendisidir… Burada eğlenecek ve üzerinde kafa yoracak çok şey var.” –The Telegraph
“Stewart matematik, kumar ve bilim tarihine yaptığı ilginç gezilerle, kuantum dolaşıklığı ile iletişim arasındaki bağlantıyı araştırıyor.” –Nature
"Hayat belirsizliklerle doludur, ancak Ian Stewart’ın bu büyüleyici yeni kitabında gösterdiği gibi, insanlık geleceği öngörmek için bitmek tükenmek bilmeyen bir çaba içindedir. –Paul Halpern, The Quantum Labyrinth
Sonunda geldi iki gözümün çiçeği.
Can, uzun zaman sonra yeni kapakla baskı yapmış bazı kitaplarda.
Kardeş Katilleri daha önce basılmış olan Kardeş Kavgası’yla aynı kitap. Almayı düşünenlerin bilgisine.
Ben Buradayım
“İyi bir hayat hikâyesi yazmak, bir hayat yaşamak kadar zordur.”
Oğuz Atay“Ben Buradayım…” edebiyat araştırmacısı Yıldız Ecevit’in Türk edebiyatının kült yazarlarından Oğuz Atay’ın biyografik ve kurmaca dünyasını kaleme aldığı eseridir.
Oğuz Atay’ın yaşamı ve edebiyat yolculuğu ilk kez kitaplaşırken, Yıldız Ecevit yazarın yapıtları ile yaşamının kesiştiği noktaları incelikle saptıyor. Atay’ın çocukluğu, ailesi, dostları, yazın arkadaşları, yazmakla geçen yıllar, başarı ve başarısızlıklar, hastalığı…. ve tüm esin ustaları!
“Ben Buradayım…”da, tamamlanamayan bir külliyatın ve yaratıcısının yaşam ve metin odaklı kritiğini okuyacaksınız.Bu metnin Oğuz Atay’ı, kuşkusuz onun yaşamda ve kurmaca dünyada bıraktığı izlerin derlenmesinden oluştu. Ama bu izlerin metindeki hiyerarşik konumlarını belirlerken yaptığım –bilinçli ya da bilinçsiz– seçimler ve yorumlar; onun bir özelliğini betimlerken, çoğu kez farkında olmadan kullandığım bir sözcüğün onay, anlayış, sevgi, belki de hayranlık yüklü içeriği ve her şeyden önce de metnin kurgusu, Atay’ın “Ben Buradayım…”daki dünyasında, benim ister istemez bıraktığım izlerdi. Bu kitabın Oğuz Atay’ı, benim kimliğimden süzülüp gelen bir Oğuz Atay: Benim Oğuz Atay’ım. Kim gerçeği katıksız aktardım diyebilir ki?
İnkılap’ın Livaneli kitaplığı dizisinde yayınlacağı kitaplar çıkmış.
Nedir yani yerli Borges mi ilan ettik kendisini?