Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Bu hafta İthakiden bandrol alan kitaplardan fantastik olarak benim dikkatimi çeken tek kitap N.K. Jemsin 'in Dönüştüğümüz Şehir kitabı. Kitap bir şehir fantezisi olarak nitelendiriliyor.
Goodreads puanı 3.89.

Ayrıca yazarın Kırık Diyar serisi olarak başladığı 3 kitaplık serinin ilk 2 kitabı DEX tarafından basıldı ama 3. kitap bir türlü gelmiyordu.
Yeni kitabın İthaki ile gelmesinden sonra acaba yazarın yayın haklarını ithaki mi satın aldı diye bir soruyu akıllara getiriyor.

2 Beğeni

9 Beğeni

Yeniler

12 Beğeni

İthaki de hala gündeme uygun kitap çıkartıp sattırma peşinde. :smiley:

1 Beğeni

@atakangngor İlknokta sitesinde fiyatlar daha düşük

İlknokta linkleri

9 Beğeni

Ben Instagram’da Nova Kitap’ın reklamını tıklayıp girmiştim orda gördüm kitapları. Atayım dedim.

2 Beğeni

Seveni yok gibi pek, forumda da seri hakkında konuşulmuyor. Halbuki benim bayıldığım bir seri.

1 Beğeni

Hocam kendi adıma konuşmam gerekirse seriye başlamayı çok istiyorum ama 3 kitaplık bir serinin son kitabı ortada yok.
Okumaya başlayım desem son kitap ne zaman çıkacağı belli değil. Durum böyle olunca ister istemez seriye bir türlü başlayamıyorum ki eminim bir çok okurun benim gibi düşündüğünü tahmin ediyorum.

2 Beğeni

Witch 4, 5,6 çıkmış :woman_fairy: :dancer: :woman_fairy:

5 Beğeni

Bende yıllar önce almıştım Kırık Diyarları, devamı gelmeyince okuma listeme almadım hiç. Jemisin seveni kadar sevmeyeni de çok olunca elim gitmedi pek :smile: .

2 Beğeni

12 Beğeni

Orhan Veli’nin Ankara’daki İzleri

Ankara’da yaşadı, Ankara’yı yaşadı. Ankara’da okudu, Ankara’da âşık oldu, Ankara’da çalıştı, Ankara’da yazdı en güzel şiirlerini, Ankara’da Evkaf’taki memuriyetten istifa etti güzel havalarda, Ankara’da düştü çukura. Ve bir sabah Konur Sokak ile Meşrutiyet Caddesi’nin köşesinde son kez el salladı Ankara’ya… Sonra da temelli çekti gitti buralardan… Ardında içi anılarla dolu bir Ankara bırakarak… Orhan Veli Ankara’da doğmadı, Ankara’da ölmedi ama Ankara’da yaşadı.

Tolga Aydoğan, Orhan Veli’nin hayatında önemli bir yere sahip olan ancak az bilinen bir dönemine ışık tutuyor. Yazar titizlikle topladığı anı, fotoğraf ve belgelerle, yaptığı röportajlarla sokak sokak, mekân mekân, anı anı sürüyor şairin Ankara’daki izlerini. Kitapta Orhan Veli’nin hayatına dair birçok detay da ilk kez gün ışığına çıkıyor. Aydoğan, edebiyat çevrelerine önemli bir kaynak sunarken okurla birlikte Ankara sokaklarında yürür gibi içten bir üslupla “Orhan Veli’nin Ankara’daki İzleri”ni anlatıyor.

PDF formatlı tadımlık için tıklayınız…

6 Beğeni

Daha geçen hafta demiştim Işığın Büyüsü ne zaman gelir acaba diye derken Pegasus bu hafta patlattı.
Pegasus’ta yarım kalan serileri tamamlamaya yönelik bir atak var sanırım. Darısı diğer yayınevlerinin başına.

Ayrıca Şu Kindar kitabını bir bütrlü bulamadım acaba hangi kitabı bu? Vengeful olabilir mi?
Eğer o ise bu serinin Vicious isimli ilk kitabı varmış onu gözden kaçırmış olabilirmiyiz?

3 Beğeni

Vicious sanki çıkmıştı.

2 Beğeni

İlknokta’da İthaki %50 indirimi gelse güzel olur.

3 Beğeni

Vicious bizde ki adı Vahşi’ymiş ondan anlamamışım bir türlü.
İşte bu güzel haber. Umarım Pegasus bu sefer yatım kalan bütün serilere el atar.

4 Beğeni

Soytarı Prens, Parçalanmış Deniz ve Hyperion var benim bildiğim yarım kalan. Acaba diğerleri neler? Çok kitap yoksa yarım kalan çok beklemeyiz belki.

4 Beğeni

Benim takip ettiğim ya da merak ettiğim serilerde Witcher, Temeraire ve Parçalanmış Deniz’in birer kitabı, Kızıl Kraliçe’nin savaşının iki kitabı, Hançer ve Sikke ile Hyperion’un üç kitabı ve tek bir kitabı yayınlanan Ender serisi yarım kaldı. Witcher ve Temeraire serisi tamamlanır gibi ve Ender serisi de devam edecekti.

8 Beğeni

Arkadaşlar yeni gelen İthaki Bilimkurgu Klasiği ile Modern 50 Gr Mundi kağıda geçmiş yerli kağıt kullanmaya başlamışlar.

1 Beğeni

İlk baskıya göre 100 sayfa fazlası varmış.

6 Beğeni