Marian Engel’in o çok tuhaf romanı “Bear” artık Türkçede:
Alfa “Yeni Bir Bakış Açısıyla Dünya Tarihi” isimli bir kitap çıkarmış.
Sadece reklamını yapıyorlarmış.
Yeni değil de yeni baskıdır.
Ben de sert kapak baskısı var. Galiba 2015- 2016 gibi okumuştum. Bu kitabı farklı yapan şu, primatlardan başlıyor anlatmaya ve salt batı - Avrupa merkezli değil de Asya’yı da merkeze alan bir tarih anlatıyor.
Taş Kapılar’dan bir haber yok değil mi?
Henüz herhangi yeni bir haber yok.
Acaba eskileri hatırlamak ne kadar elzem? Bast kim olduğunu bile zor hatırladım 12 yıl olmuş
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı Resimli Özel Baskısı için henüz bir haber yok değil mi
Bastın
tam olarak kim olduğunu bilmiyoruz zaten.
Kvothe’nin hanında çalışan birisi olduğunu hatırlasan yeter. Kitabı okuyunca hatırlarsın gerisini.
Dedalus’un telifi düşmüş bir yazarın eserini bu kadar pahalıya satması biraz ayıp değil mi? 128 TL etiketi fiyatı.
Ben de fiyatı görünce almaktan vazgeçtim.
Benim de Dedalus ile ilgili dikkatimi çeken nokta son çıkan kitaplarının çevirmenleri. Daha önce bahsi geçmişti. Son çıkan Stapledon kitaplarında çevirmen olarak Derin P. Lokman ismi vardı. Diğer son çıkan kitaplarında L. Pamuk Edez, L. Pelin Ediş gibi çevirmen isimleri var. Bu isimleri internette aratınca hiçbir iz çıkmıyor. Bu kitapların bandrolleri alınırken de çevirmen ismi olarak yayınevi editörü Faruk Akhan’ın ismi verilmiş. Muhtemelen bu ismi geçen çevirmen kişiler gerçekte yok. DeepL yada benzeri bir platform kullanarak yaptıklarını tahmin ediyorum çevirileri. Çevirmen ve telif ücreti olmamasına rağmen bu kitapların neden bu kadar pahalı olduğu açıklanmaya muhtaç.
Son çıkan “Mavi Şato” kitabının çevirmeni de Derya P. Laçin. Sanırım bize postmodern bir şaka yapıyorlar. Yayınevi postmodern oyunları seviyor kitaplarında. Yarın bir gün bu olay ortaya çıkınca pişkin pişkin şaka yaptık derler, eminim. Ama bunu haber yapmalıyız. Okur bilmeli.
İşte sevdiğim dedektiflik Takip ettiğim bir yayınevi olmadığı için hiç dikkat etmemiştim, elinize sağlık
Kendilerini kırmızı listeme alayım da çok isteyeceğim bir kitapla falan gelirlerse filtremden x2 geçireyim bu yayınevini.
Alfa Yayınevinin “İlahi Komedya” kitabının çevirmeni olarak tüm okuyucuları “Sevinç Elpida Kara” sahte ve uydurma bir isimle nasıl kandırdığını hatırlıyor musunuz ? Dedalus için de aynısı neden olmasın?
Alfa’dan kitap almayı bırakma sebebimdi bu. En azından ilk sebebim diyeyim.
Güzel bir bilim kurgu kitabı hatta seriymiş .Yayınevi daha önce makinelerin imparatorluğu serisini yarıda bıraktığı için bu seriyide tamamlayacaklarına pek inanmıyorum yine de riske girmek isteyen alsın.
Goodreads 3.82 3 kitap