Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Simak hakkında bir duyum aldım matbaada sıra bekliyorlarmış ufak bir pürüz çıktı dediler.
Not : Kuzgunlar söyledi.

1 Beğeni

Merakla bekliyorum Simak’ın yeni kitabını. Kent adlı kitabındaki o naif dilini çok sevmiştim. Bir an önce çıksın da son alışverişimizi yapalım.

2 Beğeni

Pegasus’tan haber bekliyorum ben. Bandrolleri aldı, gönlümüzü şenlendirdi. Kitaplar nerde kardeşim?

2 Beğeni

Yahu arkadaş, John Scalzi dedik ama kitabın fiyatına ancak şimdi baktım. O ne fiyat öyle, şaka gibi. 344 sayfalık kitaba 190 tl etiket fiyatı mı olur?? İntikam mı alıyorsun İthaki bey??

6 Beğeni

Bugün açıklama yapmışlar sosyal medyada, AI kullanıyoruz, inovatifiz, okurumuzun tahmin edeceğini düşündük, falan diye.

8 Beğeni

https://twitter.com/dedaluskitap/status/1679852936527060992?t=9_F0sFNjcAL7wQJ9mr34xQ&s=19

2 Beğeni

Çevirmeler birliği, sendikası vs var mı bilmiyorum ama buna tepki koymazlarsa yapay zeka ile çeviri yaygınlaşır ve işlerinden olurlar…

Türkiye’de birlik olma, örgütlü tepki verme vs. olmayacağı için ne olacağını tahmin etmek zor değil.

6 Beğeni

Bu noktada tepki çevirmenlerden değil, biz okurlardan gelmeli. Yayınevi kâr etmek için böylesi bir yola başvurmuş belli. Okur, “hayır,” diyerek yayınevini zarara uğratırsa, kitaplarını almazsa geri basarlar.

18 Beğeni

Biz de tepki olmaz hocam, olsa da alışılır, bir süre sonra da unutur gideriz bir şey olmamış gibi :slight_smile:

8 Beğeni

AI çevirecekse ben de gider aynı tool ile çevirir, ortaya çıkan metni formatlayıp e-kitap okuyucumda beş kuruş para ödemeden okurum. Neden gidip robot çeviriye para verip alayım ki bu kitapları o zaman? Yüzsüzlük başka bir şey değil.

15 Beğeni

Peri Masalı geliyormuş.

8 Beğeni

King okumaya gerek yok. Çok korku istersek King reisin fotosunu açıp baksak yeter :sweat_smile:

5 Beğeni

Kendi adıma bu şekilde çeviri yapmalarını doğru bulmadım. O yüzden kitaplarını almayacağım.

1 Beğeni

Var Çevirmenler Birliği(Çevbir)

1 Beğeni

Birisi kitaplarına korsan bandrol basar, öteki ifşalanır “teknolojik ve sektörel bir yenilik” der AI çevirileri meşrulaştırmaya çalışır vesaire vesarie. Ülkede kendini en çağdaş, en entelektüel, en muhalif, en asri atfeden tiplerin de diğerlerinden pek bir farkının olmadığını gösteren bir açıklama olmuş. :rofl: O zaman senin AI destekli çevirine niye para vereyim Dedalus, gider yapay zeka ile kitabı kendim çevirir okurum, bir kuruş da para kazandırmam sana.

14 Beğeni

Sizi tebrik ediyorum. Çok güzel yakalamışsınız. Sayenizde Dedalus açıklama yapmak zorunda kaldı. Ne yazık ki pişkin pişkin “Evet yaptık, ama sorun bakalım niye yaptık?” demekten öteye gidememiş, bir de yaptıkları işin arkasında durduklarını söylemişler. Bununla da kalmamış “çevirmen ücretinden kurtulmak için” böyle bir yola başvurduklarını kıvırta kıvırta, süslü cümlelerle anlatmaya kalkmışlar. Bu resmen okuru aptal yerine koymaktır.

52 Beğeni

Acımasız Bir Dünyada Merhamet - Fedakârlığın Evrimi

İnsan toplulukları ve doğadaki diğer bireyler, gerek kendi tabiatları gerekse de hayatlarını güven içinde sürdürmelerini sağlayacak ortak çıkarlar nedeniyle bir araya gelirler. Yiyecek içecek kaynaklarına ulaşmak, barınmak, tehlikeler karşısında birbirlerini korumak ve sosyalleşmek başlıca kaygılarını oluşturur. Bu topluluklardaki ilişkiler yalnızca çıkar odaklı mıdır? Birlik, aidiyet, utanç, suçluluk hissi de bir çeşit fedakârlık eylemi sayılabilir mi?
Peki, düzenli kan bağışında bulunan, vergilerini ödeyen, zor durumdakilere yardım eden ve vatanını korumak için canından vazgeçen kişilerin olduğu bir toplumda katil doktorlara, pedofil rahiplere, hırsızlara ve beyaz yakalı suçlulara ne demeli? Sabah erkenden kalkan, kahvaltısını yapan, takım elbisesini giyen ve topluma karışmak üzere sokağa çıkan insanlar bu denli ahlaksız olabiliyorsa kime güveneceğiz?
Nigel Barber Acımasız Bir Dünyada Merhamet: Fedakârlığın Evrimi’nde ilkel toplumlardan günümüze fedakârlık biçimlerini ve evrimini irdeliyor.

İtaat Serbest

Nazizmden Bugüne Yönetim
Reinhard Höhn, Nazi Almanyası’nda bir komutan ve III. Reich’ı kuran entelektüellerden biriydi. Almanya’nın mağlubiyetinin ardından birkaç yıl gizlendikten sonra 1950’lerde bir yönetim okulu kurdu. Ülkenin savaş sonrası liderlerinin büyük çoğunluğu, yani 600.000’in üzerinde yönetici –uzaktan eğitim alan 100.000 kişi buna dahil değildir– bu okulda eğitim gördü ve “insan yönetimi”ni, yani başka bir deyişle hiyerarşik iş organizasyonunu öğrendi. Buna göre yönetici, belirlenmiş hedefleri elde etmek için hangi yollara başvurulacağını seçmekte özgürdü, ki III. Reich’ı yeniden silahlandırırken, Slav halklarını aç bırakırken ve Yahudi soykırımını gerçekleştirirken takip ettiği yol buydu. Önde gelen Nazizm uzmanlarından Johann Chapoutot, İtaat Serbest’te “başarı” tanımını sorgularken, günümüz kurumsal yönetim ilkeleri, uygulamaları ile Nazizm arasındaki derin bağlantıları inceliyor.

Geleceğin Sanat Eseri

Ünlü Alman opera bestecisi, tiyatro direktörü, müzikteorisyeni ve yazarı Richard Wagner (1813-1883), Geleceğin Sanat Eseri’nde, geliştirdiği “toplam sanat eseri” kavramı çerçevesinde tüm sanat dallarının bir araya geldiği bir sanat eseri kurgular. Ona göre geçmişte bunun bir örneği de vardır; eski Yunan tragedya geleneği tam da bu fikirle örtüşmektedir. Yunan sanatının, Yunan dinine ve mistisizmine temelden bağlı olduğunu ve dinin yıkılmasıyla sanatın da bütünlüğünden kopup yozlaşarak “bireysel sanatlara” ayrıldığını ileri süren Wagner’e göre ana sanat dalları, “dans,” “müzik” ve “şiir”dir. Bu üç sanat artık yeniden birleşmeli ve kusursuz sanat eserini oluşturmalıdır. İkincil sanatlar olarak kabul ettiği “resim,” “heykeltıraşlık” ve “mimarlık” da bu sanat eserine dekor ve mekân olarak destek vermelidir. Wagner, “halk” sözcüğünü dilinden düşürmez, ona göre her şeyin en iyisi halktan kaynaklanır. Operalarında yoğun biçimde halk destanlarını, efsaneleri konu eden Wagner, geleceğin sanat eserinin de halka dayanması gerektiğini savunur.

4 Beğeni

dedalusun şu andaki genel yayın yönetmeni, birkaç çevirmen ve yazarın olduğu bir twitter space var şu anda dinlemek isteyen şuradan buyursun: (1) Ayçin Kantoğlu Twitter’da: “https://t.co/mSmYh58sIM” / Twitter

10 Beğeni

19 Beğeni