Zamanında sorulup cevaplanmıştı devamını düşünmüyoruz ama aynı yazarların başka kitapları da seride olacak diye. Pcye geçince bulmaya çalışırım. Devam kitapları o kadar beğenilmemiş, risk almıyorlar sanırım.
İlk kitap gerçekten çok güzeldi. Çok güzel potansiyeli olan bir yerde de kaldı. Devam ederim devamı gelmezse diyordum ama devamı zaten güzel değilse ben de devam etmeyeyim😀 şimdilik. Basılırsa ama ben alır okurum her türlü.
Başka basacakları kitap da Lucifer’s Hammer’dı galiba.
Üçüncünün düşük, zaten uzun zaman sonra sadece Jerry Pournelle tarafından kaleme alınmış. Belki de ikinciyi basarsak üçüncüyü de basmak gerekir falan diye düşünmüşlerdir? İthaki bu, herşey mümkün. İlk kitabı beğenersem -ki neredeyse kesin,Halka Dünya serisini de çok beğeniyorum- devamını da okurum. O zaman konuşuruz yine üzerine. O ikiliden mümkünse herşeyi bassınlar, iyi bir çeviriyle söz hepsinden ikişer tane alırım.
@Samrul99 Haklısınız hocam, keşke yapsalar ama maliyet az basılan kitapta çok yükseliyor bildiğim kadarıyla. Çok acı bir gerçek ama ülkemizde bilim kurgu satmıyor artık. Yoksa öyle muhteşem eserler var ki wattpad kitapları yerine basılabilecek…
Ben kitabı okudum ve çok beğendim Cam Şato, Dikenler ve Güller Sarayı gibi kitaplar sevmiyorsanız eğer beğenmezsiniz. Epic fantastiklik yok diyebiliriz kitapta.
Saydıklarınıza sadece ismen aşinayım. YA türünde olduklarını düşündüm hep, o yüzden şans vermeye sıra da gelmedi açıkçası. Bir göz atıp karar vermek en sağlıklısı olacak sanırım, yanıtınız için teşekkürler.
Münih’in batısında bir yerde, paleontolog Madelaine Böhme ve meslektaşları insanın kökenine dair ipuçları arıyordu. Keşfettikleri şey hayal ettiklerinin de ötesindeydi: Danuvius guggenmosi’nin 12 milyon yıllık kemikleri dünya çapında büyük ilgi uyandırdı. Bu en eski insansı maymun, insanlık tarihiyle ilgili hâkim teorilere meydan okuyor; iskelet adaptasyonları, maymunlar ve insanlar arasında Afrika’da değil Avrupa’da yaşamış yeni bir ortak ataya işaret ediyordu. Danuvius’un zamanından önce Afrika’dan Avrupa’ya seyahat eden büyük maymunlar kendi kökenlerimizi anlamanın anahtarı olabilir mi?
Böhme, uzmanlığını kullanarak milyonlarca yıl önce Afrika’dan Avrupa’ya kara köprüleriyle geçen ve karşılaştıkları zorlu koşullara yanıt olarak evrimleşen büyük maymunların hayranlık uyandıran hikâyesinin parçalarını bir araya getiriyor. Bu esnada da bizi araştırmasının perde arkasına götürerek eski evrim teorileriyle tanıştırıyor, sararmış etiketlerle unutulmuş fosilleri bulduğu küflü müze deposunun derinlerinde gezdiriyor. Elbette ekibiyle birlikte Danuvius guggenmosi’yi ortaya çıkardığı önemli kazıyı ve keşfinin dünya çapında yarattığı inanılmaz yankıları da paylaşıyor.
“İnsanın evrim hikâyesinin coşkulu ve kışkırtıcı bir yeniden anlatımı.” —Jeremy DeSilva, İlk Adımlar kitabının yazarı
“Keyifli okunuyor ve oldukça düşündürücü. Madelaine Böhme, fosil keşifleriyle maymunların ve insanların atalarının kökenlerine dair uzun süredir var olan fikirlere meydan okuyan bir ikonoklast.” —Steve Brusatte, Dinozorların Yükselişi ve Çöküşü kitabının yazarı
“Muhteşem ve son derece önemli… Bilimsel açıdan titiz bir çalışma ve açıklık ve samimiyetle yazılmış sürükleyici bir hikâye… Böhme’nin Avrupa’nın kayıp maymunlarının tarihine dair anlatısı, saha çalışmasının kaderi olan ter, kir ve zaferle dolu.” —Tim Flannery, New York Review of Books
Mart 22de yazar gözüme çarpmış ve başka bir serisini takibe almışım. Yangına körükle gideyim öyleyse ben. (DeepL çevirisi, gözden geçirme imkanım yok şu an)
Tanrılar savaşıp kendilerini yok oluşa sürükledikten sonra, düşüşlerinin yarattığı tufan Vigrið topraklarını paramparça etti.
Şimdi güce aç kavalcıların kan davası güttüğü, canavarların ormanlarda ve dağlarda kol gezdiği yeni bir dünya yükseliyor. Ölü tanrıların kemiklerinin, onları arayacak kadar cesur -ya da umutsuz- olanlar için hâlâ büyük bir güce sahip olduğu bir dünya.
Şimdi, savaş fısıltıları dağlarda ve fiyortlarda yankılanırken, kader üç kişinin ayak izlerini takip ediyor: tehlikeli bir arayışta olan bir avcı, savaş şöhretinin peşinde ayrıcalığı reddeden bir soylu kadın ve Bloodsworn olarak bilinen ünlü paralı askerler arasında intikam arayan bir köle.
Üçü de bir kez daha tanrıların gölgesi altına giren dünyanın kaderini şekillendirecek…
Kitap nors temalı bir dünyada geçiyor ve iddiaya göre mitler, büyü ve kanlı intikamlardan oluşuyor.
Tarikat kurucaz hocam daha, zorla güzel eserleri de bastırtıcaz yayınevlerine, ilk adımlar bunlar.
Türkçe’ye çevrileceğini bildiğim/öğrendiğim eserlerin çıkmasını bekliyorum ben, çevrisini de beğenirsem satın alıyorum. Yoksa bu kadar beklemezdim. Yazarın kalemi düzgünse her türlü okunur bence.