Evet İthaki basıyor. IşıkYaratan’dı seri ismi. İlk 3 Kitap çıktı, gerisi gelmedi. Teşekkürler.
Geri dönüş yaparlarsa sizi bilgilendiririm hocam.
Can galiba 40 yıl önceki ilk baskısını aynı kapak ile 40. yıl özel baskısı olarak yeniden yapmış.
Haruki Murakami Sözlüğü Kitap Açıklaması
Murakami Harikalar Diyarı’na hoş geldiniz! Keyifli bir yolculuğa hazır mısınız?Kitapları 50’nin üzerinde dile çevrilen Haruki Murakami bugün yaşayan en önemli yazarlardan biri kabul ediliyor. Yalnız kahramanlar, bizi paralel dünyalara ışınlayan geçitler, basamak basamak kendi bilinçaltımıza indiren kuyular, metaforlar… Zengin bir hayal gücünün ürünü, anlam ve derinlik peşinde bir edebiyat Murakami edebiyatı.
Onun edebiyatının şifrelerini çözmek içinse bu kitapla müzikten filmlere, yazarlara, yönetmenlere, farklı coğrafyalara doğru birlikte bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu yolculukta Haruki Murakami’nin hiç bilmediğimiz pek çok yönünü öğreneceğiz: Mesela sadece çok iyi bir yazar değil, çok üretken bir çevirmen olduğunu… Sinefil ve plak koleksiyoneri olarak tanımlanabileceğini. Güzel lahana sarması yaptığını…
Gözleri yaşarmadan soğan doğrayabildiğini… Tıpkı yalnız kahramanları gibi ev işlerine elinin yatkın olduğunu. En çok dişi ve yaşlı kedileri sevdiğini… Ve daha pek çok şey…
Haruki Murakami Sözlüğü hem onun eserlerine bayılan ‘Murakamikleri’ hem de yazarla ilk kez tanışacak okurları çok mutlu edecek bir koleksiyon kitabı.
(Tanıtım Bülteninden)
Sözlük ilginç olmuş. Murakami zaten bu bilgilerin çoğunu söyleşilerinde belirtiyor ve bunlar da kitaplarda var. “Murakamik” de bayağı ilginçmiş.
Keşke Can ciltli bassaymış
Ciltli basmışlardı 2-3 yıl önce. Bez cilt, ivory kağıt, şömiz.
Turuncu kapağı diyorsan onu biliyorum ama 40.yıla yine ciltli yakışırdı bence
Her ne kadar Can 40 yıl önceki baskı gibi formatlasa da Aydın Emeç çevirisi olmadan 40. yıl baskısı olamaz benim gözümde.
Merak edip biraz baktım, goodreads puanı absürt -4.67- ve insanlar oldukça hypelanmış. YA romance fantasy olarak geçtiğini görünce biraz şevkim kırıldı ama en azından genç okuyucuyu fantastik kurguya çekmeye yarar belki.
Bir savaş akademisine katılan genç bir ejder binicisinin hikayesini anlatıyormuş.
Seriye devam edeceklermiş ama tarih vermediler maalesef.
Bende aldığı puana şaşırdım, bakalım bi çıksın büyük ihtimalle alırım meraktan .
Bu hafta da mala zam var ama Malazan yok sanırım. Bandrolu alınan Clifford D. Simak kitabı da bir ay olacak, hala çıkmadı.
Bu hafta bay geçtik yine malesef.
Aynı çeviri ile yeni baskısını iletişim yapmış.
Çağımızın önde gelen edebiyat teorisyenlerinden Terry Eagleton, İngiliz Romanı’nda İngiliz edebiyatında romanın ortaya çıkışı, gelişimi, temaları ve problemlerini titiz bir inceleme ve özgün bir yaklaşımla ortaya koyuyor. Daniel Defoe’dan Jonathan Swift’e, Laurence Sterne’den Charles Dickens’a, George Eliot’tan Henry James’e, James Joyce’dan Virginia Woolf’a belli başlı İngiliz romancılarını gerek roman sanatına yaptıkları nadide katkılar gerek kendi devirlerine özgü düşünüş, davranış biçimleri ve egemen ideolojilerle olan bağlanntıları ışığında ele alan Eagleton, İngiliz edebiyatının oldukça uzun bir dönemine dair son derece yetkin bir inceleme sunuyor. Eagleton’ın kendine has leziz anlatımıyla geniş bir edebiyat coğrafyasını keşfe çıkan İngiliz Romanı, hem İngiliz edebiyatı öğrencileri ve araştırmacıları hem de genel edebiyat okuru için eşsiz bir başvuru kaynağı. Bu başucu kitabını gözden geçirilmiş, yeni çevirisiyle okurlarımıza sunuyoruz.
Sezgin Kaymaz okurları varsa “Nefha” iletişim baskısı çıkmış.
Ben de bir şansımı deneyebilir miyim? Tanrının Gözündeki Zerre’nin devamı gelecek mi diye sorar mısın hocam rica etsem.