Bugün verdim bir anda 20 dolara düştü
İyi denk gelmiş, ciltli di mi? Yakışır. Moties’e de başladık bak yoksun ortada?
Roma Tarihi Kitapları havuzuna da eklediğim sete dair Kidega çağrım yanıt almamış. Diğer yandan benim de beğenim bilgilendiğim yazı bugün o mecrada debe’ye girmiş.
Malazan’da arkama rüzgarı aldım, gidiyorum, yeni kitap işine henüz gözüm yemedi, ama senin için bugün müsaitte bir bakayım. Ciltli evet. Pre order 28’di, çıktığı gün 20’ye düşmüş
93 Devrimi
İki yılda Cumhuriyet pek çok şeye tanıklık etti: XVI. Louis’nin idamı, terör, Ulusal Konvansiyonun kurulması ve Vendeé’deki monarşi yanlısı ayaklanma. Victor Hugo’nun üç kahramanı, soylu ve yaşlı Lanenac, Devrimin romantik vizyonunu özümsemiş yeğeni Gauvain ve Gauvain’in öz babası gibi gördüğü halk adamı Cimourdain bu tarihsel arka planda bir araya geliyor.
93 Devrimi, kendini kanıtlamış, ününün zirvesinde bir yazarın son romanlarından biridir. İyi ile kötü arasındaki amansız mücadele, ölümsüzlük fikri ve toplumsal endişeler üzerine okuru düşünmeye teşvik eder.
Alfa’dan yeni bir klasikler serisi kapak tasarımı
Alfa Asteriks, Bertolt Brecht ve Pardayanlar’ı artık unuttu diye düşünüyorum.
Sorsak çeviride diyecekler yine. Kime çevirttiklerini de bilmiyoruz hem.
Dedalus baskısı o kadar eleştiri almasaydı şimdiye kadar seriyi tamamlardım. Mecbur Alfa nasıl bir iş çıkartacak diye bekliyoruz.
Kitapyurdu platin üyelik içerisinde Kitapyurdu e-kitap aboneliği de var. Dedalus Pardayanlar e-kitap olarak okunabilir.
Telefondan bir türlü kitap okumaya alışamadım. Hatta çok özenip kindle almıştım, onda bile 2 kitap okuyup kenarı koydum. Kindle kötü bir cihaz değil, çok pratik ama ben alışamadım.
Sanırım kitap ilk basıldığı zamanlarda çevirisiyle ilgili sitede olumsuz yorumlar okumuştum. Hatta el yapımı deri ciltli özel baskısı çıktığında “bu çeviriye bu set fazla” gibi yorumlar vardı. Eğer bu seriyi okuyup çevirisi hakkında bilgi sahibi olanlar yorum yaparsa sevinirim. En azından Alfa’yı beklemem.
Forumda "Zamanın Çocukları"nı okuyanları görmüştüm, devam kitabı çıkmış.
Adrian Tchaikovsky, Arthur C. Clarke ödüllü romanı Zamanın Çocukları’nın bu devam kitabında bizleri heyecan dolu ve destansı bir maceraya daha çıkarıyor.
Binlerce yıl önce insanlık, uzayın dehlizlerinde yeni dünyalar inşa etmeye çalışıyordu. Derken beklenmedik bir gelişme yaşandı, yaşamla çağlayıp gürleyen bir gezegen keşfedildi. Ancak kimse fark etmese de orada başka bir şey daha vardı; sinsi, tehlikeli ve kabuğundan sıyrılıp tüm evrene nüfuz etmeyi düşleyen bir şey…
İnsanlar ve Portia Örümcekleri, binlerce yıl sonra aldıkları radyo sinyalinin kaynağına doğru belirsiz bir yolculuğa çıkarlar. Tıpkı mum ışığının büyüsüne kapılmış bir güve misali.Doğanın karmaşasına dair zihin açıcı kavramlarla dolup taşan Yıkımın Çocukları, sert bilimkurgudan ve sürükleyici uzay operalarından hoşlananları hayal gücü yüksek bir yolculuğa daha davet ediyor…
Enflasyonu TUİK verileri olmadan bu fiyat farkından bulabiliriz herhalde.
Alıp da okumadığım aklıma geldi, en azından devamını almama gerek kalmamış oldu .
Meraklısına Mısır Mitolojisi 1160 sayfaymış. Liste fiyatı 105tl. Sitede %50 indirim ile 52.50tlden satılıyor. Meraklısına serisinin diğer kitaplarına da göz ucuyla baktım. Genelde liste fiyatları sayfa sayılarına göre bundan pahalı. Ya yanlış sayfa yazıldı ya da fiyatlandırmada bir sorun var gibi görünüyor. :d
116 sayfa olabilir…???
Benim de tahminim o yönde.