Bir Antony Beevor kitabı da Kronik 'den geliyormuş. Arnhem için bandrol almışlar.
https://www.amazon.com.tr/Arnhem-Battle-Bridges-Sunday-Bestseller/dp/0670918660
Bu Hitler olmasa dünya çok sıkıcı olurmuş. Ne filmleri, ne oyunları, ne kitapları bitmek bilmiyor
Hitler gibilerinin olmadığı dünya çok daha keyifli ve eğlenceli.
Bizim ülke en eğlencelisi
265 TL mi söyleyecek söz yok.
Baer, Osmanlılar: Hanlar, Sezarlar ve Halifeler’de, bu etkili imparatorluğun hükümdarlarının karşılaştıkları çeşitli kültürlerle olan karmaşık bağlantılarının peşine düşüyor. Güç, din ve yönetim karmaşıklıklarına dalarken, Osmanlı tarihindeki gizli hikâyeleri ve daha az bilinen yönleri gün yüzüne çıkarıyor. Fetihler ve toprak genişlemelerinin geleneksel anlatısının ötesine geçerek, imparatorluğun yükselişi ve düşüşü hakkında nüanslı bir anlayış sunuyor. Hanların hayranlık uyandıran saltanatlarından, sezarların imparatorluk görkemine ve halifelerin derin etkisine kadar, Baer, Osmanlıları ve kalıcı miraslarını canlı bir şekilde sunuyor.
“Okunabilirliğiyle kalbımizi kazanan bu anlatı bizi, Osmanlı İmparatorluğu’nu Avrupa tarihinin ayrılmaz bir parçası olarak görmeye teşvik ediyor.”
–The Guardian
Jonathan Harris, İstanbul ve Anadolu tarihinin belki de en çalkantılı dönemini anlatıyor. Yaşlanmakta olan Bizans İmparatorluğu hem Batıdan hem de Doğudan gelen, aynı zamanda dost ve düşman olabilen akınlarla mücadele ederek “Kutsal Konstantinapolis”ini korumaya çalışıyor. Tüm bunlarla mücadelesinde kendine özgü diplomasi tarzı ve stratejileriyle ortaçağın değişen dünyasında ayakta kalmaya çalışıyor. Harris, “Haçlı Seferleri Bizans için dost muydu yoksa düşman mı?” sorusunu kitap boyunca çok boyutlu inceliyor. Harris’in uzmanlığı, anlatımını olağanüstü sade ve sürükleyici kılıyor.
“Jonathan Harris bu kitapta yeni anlayışlar sunmaya devam ediyor. Haçlı seferlerini ya da Bizans ile Batı arasındaki ilişkileri inceleyen hiç kimse bu önemli çalışmayı görmezden gelemez.”
–Alfred J. Andrea, emeritus profesör
Hazır İthaki günü yaklaşmışken soralım sizlere;
Sizce İthaki bu hafta Malazan ya da Bilimkurgu Klasiklerinden birini satışa çıkarır mı?
- Evet
- Hayır
- Yorumsuz
Malazan için net bir hayır oyu verdim, Bilimkurgu Klasikleri hakkında bir fikrim yok.
Malazan’ı bir süre daha bekleyeceğiz muhtemelen. Ağustos’ta da çıkmaz gibi. Sağlık olsun.
Bilimkurgu klasikleri olabilir.
Japon klasikleri dururken yarım kalmış seri filan çıkarırlar mı hiç…
Ben İthaki’den umudu kesmeye başladım. Her ne kadar Japon Klasikleri yada BKK Klasiklerinden çıkmış kitapları okumak istesem de İthaki, takip ettiğim serilerin devamını çıkarmadığı sürece kendimce İthaki’yi boykot ediyor ve yayınevinin çıkardığı kitapları sıfır olarak almamaya çalışıyorum.
Gardrops, Dolap gibi uygulamalardan, sahaflardan veya forumdaki ilanlardan temin etmeye çalışıyorum İthaki kitaplarını. İthaki ‘evet devam edeceğiz’ gibi afaki cevaplar vermek yerine başladığı serileri devam ettirmediği sürece naçizane olarak bu tutumumu sürdürmeye kararlıyım.
Rizzoli-Isles serisinin eksik kitabı nihayet basıldı.
Malazan 4 çıksa iyi olurdu. 4 kitabı arka arkaya okuyup aradan çıkarırdım.
Bu kitap dilimize ilk kez mi çevrildi yoksa Doğan mı ilk defa basıyor?
Şu kitap sanırım