Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Evet, fiyatın neden yüksek olduğu şimdi anlaşıldı :slight_smile:

2 Beğeni

Büyücü, sihirbaz veya cadı değilseniz bu kitap için fiyat yine de pahalı :smile:

Cadı demişken @Agape daha iyisini yazar :joy:

7 Beğeni

Pegasus ve İthaki’nin kitap fiyatlarına bakınca ciltli, kuşe, büyük boy 320 sayfalık bir kitap için fiyat çok yüksek değil aslında. Tabi ilgi alanına girip bu kitabı alacak olanlar için bu dediğim. Alsak okumayacağımız ya da 20 sayfa okuyup bırakacağımız için bizim için pahalı. %50 yakalarsam belki alıp kenara atarım yine de. :slight_smile:

4 Beğeni

Fal bakılan cafelerde fal ücretsiz kahve üç yüz lira diye menüler var. Bence kendini çabuk amorti edecek bir yatırım. iki fal bir tarot bir bağlama büyüsüne kârdayız xd

6 Beğeni

Yok ben almam zaten bu fiyata :slight_smile: Ama bir yandan dediğin şey de kafama yattı :grinning:

3 Beğeni

@Erdal_01 Witcher Fırtına Mevsimi 324 tl, Robert Galbraith Kötü Kan 396 tl’e iniyor BKM’de, %10 indirimle. Sence nasıl fiyat? Alınır mı? Yoksa diğer siteleri mi bekleyelim? Veya Amazon’da Kasım indirimi falan olur mu sence?

2 Beğeni

Kitapyurdu’nun fiyatı. Ben burdan almayı düşünüyorum ama emin değilim.

5 Beğeni

Witcher kitapyurdu platin indirimi ile 292 liraya geliyor. Aynı fiyat oluyor yani BKM ile, diğer kitaplarda şu anda aynı durumda. En azından daha temiz ve hızlı teslimat nedeniyle ben kitapyurdu tercih edebilirim. Yavaş yavaş alacağım için kitapları belki başka yerlerde daha düşük denk gelirse bakarım o arada.

3 Beğeni

@Erdal_01 @ivy ben Kitapyurdu’na bakmamışım. Haklısınız. Orası daha temiz gönderir en azından.

@Erdal_01 benim Platin üyelik yok ama :grin:
@ivy Witcher bende 325 tl görünüyor. Sizinki de Platin üyelik mi?

2 Beğeni

Platin üye değilim. Birkaç kez alış veriş yaptım sadece.

2 Beğeni

Epsilon yeni bir WoW kitabı çıkarmış.

5 Beğeni

Sanırım bu kitap, Christie Golden fena bir yazar değil. WoW meraklıları için düşünülebilir. Öncekiler nerede ey Epsilon demiyoruz. :wink:

2 Beğeni

Gündelik hayatımızda karşılaştığımız nesneleri birbirinden ayırt etmemizi sağlayan özsel bir fark söz konusu mudur? Sözgelimi, bir kedinin neden bir köpek değil de kedi olduğunu anlamak için ne gibi kategoriler ya da şemalar gerekmektedir? Kategoriler ya da şemalar dışında, bir şeyi köpek ya da kedi olarak tarif etmek için farklı birtakım unsurlara ihtiyacımız var mıdır? Nesneleri algılarken bilişsel kapasitelerimizin yanında dilsel niteliklere ne ölçüde ihtiyaç duyarız? Bilişsel kapasiteler ve dilsel nitelikleri bir arada ele almanın herhangi bir olanak koşulu söz konusu mudur? İşte, Umberto Eco Kant ve Ornitorenk adlı bu çalışmasında gerçeklik, algı ve deneyimle ilgili temel problemleri, Kant, Heidegger, Peirce gibi filozofların düşünceleri ekseninde, sahip olduğu felsefi, edebi ve tarihsel bilgi birikimini kendine özgü hikâyeci anlatım tarzıyla zenginleştirerek birbirinden kıymetli altı deneme kaleme alıyor. Umberto Eco’nun “Giriş” yazısında belirttiği üzere, “Kant’ın ornitorenkle ne işi var? Hiç. Tarihlerden de görebileceğimiz gibi, hiçbir ilgisi olamazdı.” Kant, hiçbir zaman bir ornitorenki kaleme almadı; bir ornitorenk hiçbir zaman Kant’tan haberdar olmadı; fakat Eco’nun gerçekliğe dair hakik
i soruları, hiçbir varlığı birbirine karşı kayıtsız bırakmayacaktır.

Antik bir kale, dört fenerle aydınlatılmış karanlık bir oda, uzaktaki iki dağın arasından görülen deniz, katafalkta bir ceset ve başında bekleyen üç genç kadın.
Minimal yapıda kesin bir dille ifade edilmiş tutku dolu, rahatsız edici, gizemli ve şiirsel bir Pessoa tragedyası.

Necvan Derviş (1978) Çağdaş Arapça şiirin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden sayılan Necvan Derviş’in şiiri, Filistin deneyiminin somut gerçekliklerinin yetkin bir “sözcü”sü olmanın ötesinde “insanlık” olarak adlandırmakta ısrar ettiğimiz olgunun trajik yenilgisinin evrensel bir duvar resmi niteliğindedir. Zamansallığa ya da mekâna bağlı olmayan bu şiirlerde Derviş, haksız, eşitsiz ve orantısız bir şiddet dünyasıyla kuşatılmış birey ve toplulukların öfke ve umutsuzluğunu bütünüyle kendine özgü güçlü şiirsel araçlarla somut, umutlu bir mücadele evrenine dönüştürüyor. 2000 yılında yayımlanan, adıyla müsemma Bir Kez Cennette Uyanmıştık kitabından bu yana aşkın, tutkunun, adil ve ebedî barışın o “ilksel sahne”sini yeniden üretebilmeyi arzulayan, “şiir ile toplumsal ve siyasî gerçeklik arasındaki dayanıksız, sahte ikiliğe” karşı tarihsel itirazı dikkat çekici bir sinematografik yapı ve imge coşkunluğuyla sahiplenen “yıkıcı” şiirler: “Çünkü” sadece ‘adı şarkı olan o ülke’nin yurttaşı olan şairin dediği gibi artık “kaybedecek bir şey kalmamıştır.”

Ukrayna’daki savaş da diğerleri gibi olmuştu. Onu ben istememiştim. Dahası, tüm gücümle muhalefet etmiştim. Ama Çar kararı verince de başarıya ulaştığını görmek için elimden ne geliyorsa yapmıştım. Alışkanlık gereği. Kibirden. Çünkü buna muktedirdim. En başından beri böyle olmuştu. Moskova’daki bombalama olayları ve Çeçenistan Savaşı. Hodorkovski’nin tutuklanması ve Berezovski’nin düşüşü. Bu olaylardan hiçbirini ben istememiştim ki… Ama hepsinde de benim tükenmez gayretlerime güvenilmişti. Kaybetme düşüncesine dayanamıyordum. Şanslıydım, neredeyse hep kazanmıştım. Şimdi de nihayet elimde hak ettiğim ganimeti tutuyordum: Adını hiçbir zaman bilemeyeceğim, toz toprak içindeki oyuncak bir bebek.

Giuliano da Empoli, 2022 yılında kendisine Fransız Akademisi Büyük Roman Ödülü’nü kazandırmış olan ilk romanı Kremlin’in Büyücüsü’nde, gerçek kişilerden ve olaylardan yola çıkarak Rus siyasetine ve Putin dönemine Batılı bir perspektiften ışık tutuyor. On beş yıl boyunca Putin’e siyasi danışmanlık yapmış Vadim Baranov, Putin’in iktidara geliş sürecini, yeni düzenle uzlaşmak istemeyen oligarkları birer birer tasfiye edişini, kendi seçkin sınıfını yaratıp Rusya’yı yeniden ayağa kaldırmak gayesiyle attığı adımları aktarıyor. Giuliano da Empoli, gerçek olaylarla kurmacayı harmanladığı bu ilginç romanda, gizemli Rus dünyasını anlamlandırmaya çalışarak keyifli bir okuma deneyimi vaat ediyor.

4 Beğeni

Galiba şu kitap.

Brizzi Kardeşler tarafından yazılan L’Enfer de Dante, Dante Alighieri’nin 14. yüzyılda yazdığı İlahi Komedya şiirinin bir uyarlamasıdır.

Kağıt üzerine 52 grafitten oluşan bir set Şubat 2023’te Paris’teki Gallery Maghen’de sergilendi ve 162 sayfalık koleksiyonun tamamı bir grafik roman olarak yayımlandı.

11 Beğeni

Bernard Shaw :+1:

5 Beğeni

Anadolu’dan büyük kentlere, özellikle de İstanbul’a yönelen büyük göçün kendini iyiden iyiye gösterdiği yıllarda, 1956’da Akşam gazetesinde, “Çok Çocuklu Aileler Arasında” başlıklı bir röportaj dizisi hazırlar.
Üç büyük edebiyatçı Orhan Kemal, Oktay Rifat ve Melih Cevdet Anday ile dönemin iki tanınmış gazetecisi İsmet Yenisey ve Remzi Tozanoğlu’nun İstanbul’da toplam yirmi beş aileyle yaptığı bu röportaj dizisi, kitap olarak ilk kez okur önüne çıkıyor.

Çernişevski’nin Gogol Dönemi Rus Edebiyatı adlı bu çalışması, keskin çizgilerle birbirinden ayrılan iki tarihsel dönemin –boğucu, ahlaken çürümüş, “karanlık yedi yıl” (1848-1855) ile sınıfsal çelişkilerin keskinleştiği, atılganlığın birçok alanda kendini gösterdiği, büyük olaylara gebe “altmışlı yılların”− sınırındaki Rusya’nın en önemli toplumsal ve edebi olaylarından biridir. Yapıtı oluşturan makalelerde, Gogol’ün Rus edebiyatına getirdiği gerçekçi soluğun bu alanda adeta bir ‘devrim’ olduğu vurgusu vardır.
Rus edebiyatı, Çernişevski’ye göre, Gogol’le birlikte Batı edebiyatlarının etkisinden sıyrılarak gerçek kimliğini kazanmaya başlamıştır. Yazar, bu makalelerde N. A. Polevoy ve V. G. Belinski gibi iki farklı eleştirmenin eleştiri yöntemleri ve Rus edebiyatına bakışlarındaki ayrıma da geniş yer verirken, özellikle Belinski’nin Rus edebiyat eleştirisine yaptığı katkının altını çizer. Arif Berberoğlu’nun Türkçeye kazandırdığı Gogol Dönemi Rus Edebiyatı, genişletilmiş içeriği ve daha önce Türkçede yayımlanmamış makaleleriyle yeniden okurla buluşuyor.

4 Beğeni

Epsilon’un bu kitap için bir planı yok mu?

3 Beğeni

Bu kitabın yakın gelecekte çıkacağına dair bir haber tweeti paylaşılmıştı sanki bu başlıkta. Bulamadım ama bir türlü. :thinking:

Edit: Buldum

4 Beğeni

3 Beğeni

Yeniden Baskısı Yapılan/Yapılacak Kitaplar başlığına daha uygun gibi.

2 Beğeni