Dizinin içindeki seri olan kitapların devamını getirmeyecekler o zaman. Klasik İthaki. Şaşırmamak lazım.
Diğer serileri toplamadım ama bunu toplayabilirim işte
Şimdi baktımda goodread puanları baya düşükmüş kitapların
@Blackheart bu kitaplar hakkında bilgin var mı? Malum senin uzmanlık alanın
En son Edgar Wallace’ın J. G. Reeder serisinin ilk iki kitabını çıkarmışlardı (henüz okuyamasam da yazardan ve seriden gölge dizisi vasıtası ile haberim oldumuştu). İki kitap çıkarttıkları için devam eder diye tahmin ediyordum, muhtemelen etmez artık. Polisiye edebiyatını sevdiğim için bunu da takip ederim ama gölgenin kapak tasarımı bence daha iyiydi. Eski ekip, yeni ekip farkından dolayı mı acaba serinin adı değişti? Belki de gölgenin satışları düşüktü. Gölge gibi daha soyut bir isim yerine polisiye klasikleri gibi daha doğrudan (direk) bir isme kara kıldılar?
Ben de aynı şeyi düşündüm. Gölge serisi pek satmadı sanırım. Ama hem polisiye hem de klasik adı altında daha iyi satış olur. Olsun da zaten. Güzel kitaplar görelim.
Babamın yanında çalışan bir usta vardı, onun para ölçütü da “bira parası, şarap parası, rakı parası” idi, onu hatırlattınız, çok yaşayın.
Benim ucuz-pahalı algım yok oldu. Ne ucuz, ne pahalı anlamıyorum artık. Bir referans noktası seçmem lazımdı, o da hamburger oldu.
Eve dekor amaçlı bir şeyler alıyorum bu ara. Bazen o kadar pahalı geliyor ki bir engel olasım geliyor kendime. Sonra 3 gün hamburger yemem olur biter, diyorum.
Yok hocam, görseldeki her üç kitapla da ilgili bilgim yok. İçlerinden sadece Kiracı’yı Panama 2018’de basmış ama ben okumadım.
Bütün biografileri kitaplardan uyarlıyor bu hollywood da Bizimkiler de bu açığı keşfettiklerinde vizyona soktukları filmi ilk günde varisin davasından bilmem neden falan kaldırmak zorunda kalmazlar belki
.
Birileri sorabilir mi acaba Dresden Günlükleri için bir düşünceleri var mı?
Gölge dizisinden daha kıyak bir seri olmuş bu.
Edgar Wallace, Erle Stanley Gardner, Simenon, John Dickson Carr, Edgar Wallace, William Irish, Frederic Dard, Patrick Quentin, Ellery Queen, Craig Rice, SS Van Dine, Mignon G. Eberhart gibi yazarlardan bir kaçını görmeyi umuyoruz bu seride.
İthaki yakında netflix kitaplığı da yapar mı acaba?
Bu kitap da önceki ffilm kapaklı baskı gibi 12x19, Dune üçleme olacaktı galiba, yeni film ile bu ebatlarda bir Dune daha bekleyebiliriz.
Bir de çizgi roman vardı ya, filmin gazıyla onun 2. sini de bassalar bari. Var mıydı ondan hiç haber?
Aklıma gelmişken okuyayım şu cizgi romanı ben .
Ben de o konuda bir bilgi yok.
Korku Burnu (Cape Fear) galiba başrolünü Robert De Niro’nun oynadığı filmin uyarlandığı eser. Filmi yıllar önce izlemiştim. Gerilim yönü gayet iyiydi.
Kiracı (The Lodger)’nın da Karındeşen Jack esintileri taşıyan bir polisiye olduğunu okumuştum.
The Lodger da galiba Hitchcock’un ilk filmlerinden birine uyarlandı.
Öyle mi? Olabilir hocam. Filmi bulursam izlerim mutlaka.