Hugo, Nebula ve Locus ödüllü yazar diye yazmışlar ama sadece adaylık olması lazım bu kitabın, takip ettiğim son ödül sezonuydu hatta Kitapyurdundaki açıklamasında da aynı cümle var, ilginç millet.
Bu kitap için biraz aradayım zaten, yayınevi de böyle garipliklerle soğutmaya mı çalışıyor napıyor Gerçi biri anlasa 10 kişi ödüllü kitapmış diye kafalanır belki
Peri masalsı bir kitap da benim tarzıma pek uymuyor, yine de fiyatı uygunmuş baya. Listemin kenarına ufaktan notunu aldım bakalım.
Klaus Mann’ın telifi mi düştü? Everest’te de var Mephisto.
2023 Hugo En İyi Roman ödülünü almış bu kitapla, ayrıca What Moves the Dead novellası da yine 2023 Hugo En İyi Novella adayı olmuş.
Aslında hiç de fena sayılmayacak bir ödül listesi var. Ne kadar abartı ne kadar doğru kendimiz karar vereceğiz gibi duruyor.
@barisss17 1949’da ölmüş, 2021 itibariyle telifsiz olması lazım.
@_OZ Mart’ta okurum diye umuyorum.
Teşekkürler hocam valla ne olur ne olmaz 4. kitap geç gelir bir şey olur diye 3. kitaba başlamadım bile.
Gözlerimiz yollarda bekliyoruz. İnşallah Saygın beyin dediği tarihe yetişir.
Anlam Üreten İnsan: Italo Calvino
₺100,00 ₺70,00
Yirminci yüzyıl edebiyat ve kültür dünyasının en önemli isimlerinden biri hiç şüphesiz Italo Calvino’dur. Hikâye anlatımına benzersiz yaklaşımı, üstkurmaca ve anlatı yapılarını keşfi, yazdıkları ve derledikleri onu dünya edebiyatında merkezi bir figür hâline getirmiştir. Eleştirmen olarak edebiyat teorisini derinden etkileyerek çağdaş yaklaşımları yeniden şekillendiren Calvino’yu harekete geçiren ise nitelikli ve öğrenmeye aç büyük bir okur olması, diğer bir deyişle, özü itibarıyla saf merak duygusudur. Bu çalışma, böylesi bir merak duygusuna beslenen saygıyla, özelde Amerika Dersleri’ndeki yöntem ve bakış açısından yola çıkarak Calvino’yu Calvino ile anlatan bir rehber metin olmayı amaçlamaktadır.
Aynen 2023 ü almış meğer, ben en son 2022 ödüllerde biraz ilgi göstermiştim oralarda adaylık hatırlıyorum o Nebula adaylığıymış evet. Gerçi bu sene de Hugo fena skandallarla patladı Bundan sonra biraz gölgede kalacak hep yapık tarihte kazananları.
Ödül işlerini saldım biraz artık, bakalım bir ara bunu da okurum belki hala kararsızım .
Harika bir haber gibi görünüyor. Umarım gerçekten de şahane klasikler basar İthaki. Lawrence Block, Ross MacDonald, Dashiel Hammett, belki Raymond Chandler (telifi Alfa’da mıydı?) vb yazarları da görmek isteriz.
Bizde konuyu hazırlayalım o zaman
Harika haber. İthaki kitapları tek tek bassaydı satışta sorun olurdu muhtemelen. Bu şekilde seri altında satışı da nispeten daha çok olur ve güzel klasikler görürüz diye umuyorum.
İhtaki’nin Gölge diye bir serisi vardı o da polisiye değil miydi? Bunların farkı ne acaba? Ayrıca bu yeni polisiye serisinin kapakları çok çok kötü olmuş, polisiyeden çok ders kitabı gibi, bir süredir ithaki kapak konusunda çok kötü şeyler yapıyordu zaten ama bunlar gerçekten kötü.
İlginçmiş, belli ki aynı tarzı devam ettirecekler neden böyle bir hamle yaptılar ki. Yaptınız bari düzgün yapın.
Haklısın, ödüllerin anlamı da kalmadı artık. İyi görünenleri kalabalıktan ayırt etmek için adaylıklara bakmaktan öteye faydasız.
Bu kitabı da en çok yayın evini desteklemek için alıcam, forumda da okuyanı çıkar diye umuyorum. Eksik Parça para kazansın ki Tchaikovky bassın da herkes okusun, kitap nasıl yazılır görsün istiyorum.
Twitter kullanan biri Unutulmuş Fantastik Klasiklerin kalan 3 kitabını hatırlatsın bunlara da, o da 10 kitaplık bir mini dizi olarak bitsin
Kapaklar muthis olmus. Siz hic ders kitabi gormemis olabilir misiniz ehehe son zamanlarda yaptiklari da oncekiler gibi iyi Batu :)
şimdi yine baktım da evet müthişmiş