Bundan haber var mı acaba diye konuya girdim. Geleneği bozmamışsınız yine sizden aldım haberi.
Geleneği bozmamaya devam.
Yıllardır baskısını beklediğim kitaptı.Yanına bir kitap ekleyip 750/100 indirim kodu ile beklemeden aldım. Papara kart ile alırsanız %5 iade veriyor.
Yapı Kredi’deydi, Doğan’a geçmiş.
Fiyatı uygunken almak isteyenler kaçırmasın. Yapı Kredi baskısı 40 TL civarı.
Bu konuda şöyle bir yanıt aldım.
Yani elinizde benim gibi Akılçelen baskısı olanlar için kaçırdığımız tek şey ciltli ve kuşe kağıt olması. En azından çeviri en baştan gözden geçirilip geliştirilmiş olsaydı almayı düşünürdüm sanırım.
Ama baskı kalitesini göz ardı ettiğimde elimde olan bir kitabın daha pahalı baskısını alacak kadar ikna olamadim, editöryel bir düzeltiden daha fazlası olsaydı keşke. Yine de daha önce edinmeyenler için tükenmeden alınmalı diye düşüyorum. D&R’da stok bitmiş bile.
Tabii eski baskıyla karşılaştırma imkani bulup metnin daha akıcı olduğunu görürsem almayı düşünebilirim.
Akılçelen baskısını Amazon’dan 37 tl gibi çok düşük bir fiyata almıştım. Yanılmıyorsam o da kuşe kâğıttı. Bu yeni baskıyı, İdefix’ten 150 tl indirimli yani 550 tlye sipariş verdim. Ürün gelsin, baskısı hoşuma giderse diğerini yeğenime vereceğim. Dediğiniz gibi umarım metin daha akıcı bir hâle getirilmiştir. Bilgi için teşekkürler.
Kuşe kağıt olmaması lazım. Belki bir çeşididir ama parlak ve kaygan olanlardan değil en azından. Kitap kağıdına göre daha kalın ve sağlam olsa da hafif ve mat bir yapısı var. Kağıdın ismini bilemiyorum. Epsilon bildiğimiz kuşe kağıda bastıysa kitap ağır olmuştur bayağı. Öyle bir dezavantajı olabilir. Yine de daha kaliteli olacağı kesin.
Evet, dediğiniz doğru olabilir. Mat olduğunu siz deyince hatırladım. Kaliteli ama mat bir kâğıt çeşidiydi. Star Wars çizgi romanlarının kâğıt türüne mat kuşe dendiğini okumuştum. Sanırım ikisinin türü aynıydı. O yüzden kuşe olarak aklımda kalmış. Kaygan değildi, doğru.
Şibumi yeni kapakla:
https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/9753900791/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1
Böyle kitap bile yapay zeka tasarımı kapakla basılıyor. Devlet olsam edebiyat kitaplarında yapay zeka kullanımını yasaklardım. Ettikleri şuncacık kâr Uncanny Valley etkisiyle oluru kitaptan uzaklaştırıyor. Bembeyaz kapağa kitabın adıyla yazarın adını yazsalar daha iyi…
Cames Cameron Fantastic Voyage filmine remake yapmak istiyormuş. Kan Damarlarında Yolculuk 100. kitap olmasa da bu kitabı ithaki film eşliğinde basar hocam.
Bu gayet güzel bir haber. Umarım kısa zamanda çeker filmi. Asimov’un birçok başarılı tekil kitabı da var bildiğiniz gibi. İthaki Bilimkurgu Klasikleri kapsamında daha fazla Asimov basar diye düşünmüştüm ama yanılmıyorsam sadece iki kitap bastı.
Kitapla ilgili duyuru vs var mı diye bakınırken şöyle bir mesaj gördüm;
Daha önce paylaşılıp konuşulduysa görmezden gelelim