Dün akşam paylaşmıştım
Proust okumaya Kayıp Zamanın İzinde ile başladım ben, iyi ki öyle yapmışım. Ama bu şekilde de başlanabilir tabii.
Halen piyasada Remzi Kitabevi baskıları mevcut onlar bitmeden asla yeni baskı yapmazlar önce onların bitmesi lazım.
İlginç bir seçim olmuş, konusunu okuyunca sevdim mi sevemedim mi pek emin olamadım. Bilimkurgu ve romantizm ikilisi ya sev ya nefret et’lik oluyor genelde, umarım bunu okuması keyifli olur
Halkalar bana Narnia’daki yeşil ve sarı sihirli yüzükleri hatırlattı
Christopher Reeve ve Jane Seymour’un oynadigi filmin uyarlandigi kitap degil mi bu? Rach op.43 var.18 tema muzigiydi, kult olmustu zaman icinde. %50 indirimde alirim ben. Keske kuzeni Time After Time da cevirseler.
Bir diger bilim-kurgu klasigi The Incredible Shrinking Man de Matheson’dan uyarlamaymis. Asimov’un Fantastic Voyage yeniden raf goruyorken ve tema halen populerken keske buna da el atsa İthaki. Hazir Matheson seride tek kitabi asan kalemlerden olmusken.
Somewhere In Time demişken Iron Maiden’in aynı isimli albümünü dinlemek şart oldu
![]()
Kapak minimal tasarımın biraz dışına çıkmış gibi ama muthiş ayrintilar falan
Üfff harika bir kitap geliyor. Bana göre Yapı Kredi Yayınları’nın en iyi 3. serisi olan Anadolu Uygarlıkları’ na yeni bir kitap geliyor.
Güncelleme,
Karton kapaklısı 720 Lira, ciltli baskısı 1200 Lira.
Leyla Erbil’in bir tek Cüce kitabı kaldı yeni baskı olmayan
O ne zaman basılacak acaba ![]()

Büyük ses getiren popüler bilim kitabı Kızıl Kraliçe’de Matt Ridley, bizi evrimsel psikoloji ve cinsel seçilimin karanlık dünyasına davet ediyor. Aynanın İçinden’deki bulunduğu yerde kalabilmek için var gücüyle koşması gereken kızıl kraliçeyi metafor olarak kullanan yazar, insan doğasının çok az bir parçasının cinsellikten ayrı olarak kavranabileceğini savunuyor ve cinsel tutumlar hususunda yeni bir çerçeve ortaya koyuyor. Kızıl Kraliçe’de insanın içindeki yırtıcı hayvanı alt edebilmek için cinsellikten nasıl da yararlanabileceğini görmekle kalmayıp ilişkiler, evlilikler, güzellik anlayışı gibi pek çok konuda yeni perspektiflerle karşılaşacaksınız.
“Cinsellik ve evrimin nasıllarıyla nedenlerine odaklanan bilimsel çalışmaların muhteşem bir örneği.”
Independent“Nüktedan ve anlaşılır, kışkırtıcı varsayımlarla bezeli müthiş bir kitap.”
Wall Street Journal
Bayramdan sonra diye söylenmişti ama yarını beklemek lazım.
Maalesef bayramdan sonra satışta muhtemelen 21 Haziran’dan sonra çıkacaktır.
Satışa çıksa iyi olurdu, kargo sınırına takılmazdım. Artık amazondan sipariş veririm çıktığında.
İkinci 5 liyi yeniden basarlar mı biraz şüpheliydim, demek satışları tatmin etmiş. Güzel haber.
İkinci beşli daha az seviliyor sanırım ama yine de çıkarsa şans veririm. Seri tam olsun kitaplıkta ![]()