Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Bu kitabı okumadım, sepetimde ama daha önce Ren’den Altın Tutsak serisinin iki kitabını okudum. Eskisi gibi değiller, çevirisi-edisyonu vesaire gayet güzel.

3 Beğeni

10 Beğeni

Richard Matheson kitabı şu mu acaba?

12 Beğeni

Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri - sunbae tarafından #14239 Ta kendisi.

1 Beğeni

:slight_smile:

Daha önce çevirmeni paylaşmıştı. Doğru, onu unutmuşum. :slight_smile:

2 Beğeni

Ben de temasi Rachmaninov yazmisim, o caliyor da, ozgun muzigi John Barry’e ait. Her sekilde cok guzeldi film, azili romantiklere onerilir.

2 Beğeni

10 Beğeni
5 Beğeni

OOO Heinrich Böll :partying_face: :partying_face: 20 yıl sonra 2. baskı

1 Beğeni

Wright Kardeşler’den önce kim uçtu? Plastik cerrahi nasıl icat edildi? Leonardo da Vinci ilk robotu tasarladı mı? İlk e-posta ne zaman gönderildi? Bira ilk nerede üretildi? Sıfırı kim icat etti? Balık kancasından fiber optiğe, piramitlerden posta pullarına ve baruttan GPS’e kadar, bu eklektik derleme, bugün hayatımızı şekillendiren deha anları hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkesi bilgilendirecek, ilham verecek ve büyüleyecek. Yaratıcılık ve inovasyonun en büyük başarıları için olağanüstü bir rehber olan bu kitap, bilim ve teknolojideki atılımlar yoluyla bilgiye ve ilerlemeye katkıda bulunan olağanüstü keşifler ve buluşları anlatmaktadır. En eski ve en temel keşiflerden günümüzün en ileri buluşlarına kadar insanoğlunun göstermiş olduğu çabalar ve yaratıcılık modern dünyayı şekillendirdi ve insan ırkının en yüksek potansiyeline ulaşması için evrimini sürdürmesine olanak tanıyor.

“Dünyanın dört bir yanında, zamanlarının hâkim fikirlerine ve ileri teknolojisine karşı savaşan parlak kadın ve erkeklerin azminin izini süren Breverton’un İcatlar Ansiklopedisi, hayatlarımızı değiştiren ve gezegenimizin geleceğini şekillendiren tarih ve gelişmelerle ilgilenen herkese ilham verecek.”
–Hachette, Avustralya

Kant felsefesi bugün yalnızca felsefeyle sınırlı olmayan geniş bir etki alanına sahip ve güncelliğini fazlasıyla koruyor. Böylesi önemli bir felsefi canlılığa katkı verme amacı güden bu kitabın temel sorusu ise Kant’tan sonraki filozofların Kant’ı nasıl ele aldıkları.
Kant’a henüz hayattayken yöneltilen eleştirilerle başlayan Kant Sonrası Kant yirmi birinci yüzyıl filozoflarının yorumlarına dek uzanıyor. Yöneltilen olumlu ya da olumsuz eleştirileri, geçen yaklaşık iki yüz elli yıllık süreci takip ederek yine birbirinden önemli filozofların düşünce dünyaları içinde gözden geçiriyor. Böylelikle bugün bir tekrar yaratmaktan çok yaratıcı eleştirilerin ve katkıların önünü açmayı umut ediyor.
Her biri Türkiye’de alanının önemli isimleri arasında anılan yazarlar tarafından kaleme alınan Kant Sonrası Kant epistemolojiden estetiğe, ahlaktan politikaya pek çok disiplinin içinden geçerek okura muazzam bir düşünce zenginliği sunuyor.

10 Beğeni

Bu İcatlar Ansiklopedisi çok iyi oldu. Ancak sayfa sayısının daha fazla olmasını isterdim. Çocukluk-ilk gençlik yıllarımda yanılmıyorsam Tercüman gazetesinin her biri 200 sf civarında yaklaşık 10 kitaplık bir ansiklopedi serisi vardı. İcat ve keşifleri anlatıyordu. Oradan çok şey öğrenmiştim. Harika bilgiler vardı.
Bu yüzden sayfa sayısı az geldi ama yine de hiç yoktan iyidir :slight_smile:. Bir de sert kapak olsa şahane olurdu. Tabii fiyat da buna göre artardı ama değerdi bence.

7 Beğeni

Dün bandrol alındığını görünce kitaba bakmıştım. Muhtemelen ben de alacağım bu kitabı.

Şu kitap:

4 Beğeni
7 Beğeni
6 Beğeni

https://x.com/kupusoglumstf/status/1801560889054621769

16 Beğeni

Bunlar paylaşıldı mı bilmiyorum. Can yenilerden.

Ekran görüntüsü 2024-06-14 153419

6 Beğeni

Bu arada Yuko Tsushima, Osamu Dazai’nin kızıdır.

7 Beğeni

Sanırım ilk 3 kitabı toparlamışlar.

4 Beğeni

Bu değerli bilgii için teşekkürler, listeme ekledim kitabı. Can yine mükemmel işlere imza atmış :slight_smile: Kapaklar efsane.

1 Beğeni

İlginç! 1. kitap April’den çıktı, Alfa tekrar baskı yapmadı ona.
İçeriğe ve sayfa sayısına bakınca, dediğin gibi ilk üç kitabı birleştirmişler.

Ciltli toplayıp, süper cilt yapıyorsun madem boyutunu da az büyütseydin. 14 x 21 cm normal boy olarak gözüküyor listelerde. Almak için sağlam bahanem olurdu :confused:

2 Beğeni