Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Makbul İbrahim yani Piero dediği Pargalı İbrahim sanırım. O yüzden kitap dikkatimi çekti zaten. Alvise Gritti kim bilmiyorum ama bu kişiyle Pargalı’nın yolları kesişmiş hocam. Son nefeslerini verirken de benzer sonları olmuş.Bu tür roman tadında tarihi kitapları sevdiğim için alırım bunu.

Ekleme: Alvise Gritti hem tüccar hem diplomatmış. Google’dan baktım.

2 Beğeni

Alkolik mi yapacaktık? :smiley:

4 Beğeni

En az okumadığım 20 kitap var ve ben hala yeni kitap alıyorum :joy:

7 Beğeni

20 kitap mı? Bir rıhtımlının evinde en az okumadığı 200 kitap vardır. :slight_smile: Almaya devam. İmkanlar dahilinde tabi.

32 Beğeni

187 de rıhtımlı olmak için yeterli olur sanırım :cowboy_hat_face:

5 Beğeni

Okuma hızım fena değil ama. 2-3 kitabı aynı anda okuyorum :sunglasses: Yakında 200’de olur 2000’de olur. Böyle gidersem :joy:

4 Beğeni

image

4 Beğeni

761 okunacak kitapla da ben sıradayım😅

8 Beğeni

Kalemkolik de yapıyor Rıhtım :grinning:

6 Beğeni

O bonus. Kitapkoliklikle aynı çuvala girebilir. :smiley:

5 Beğeni

Ömrü boyunca yazdığı gün­lüğü yayımlandıkça insan benliğine yaklaşımındaki dürüstlüğü çok daha iyi anlaşılan Anaïs Nin, sade­ce dünya edebiyatının değil kadınların da en cüretkâr ve açık seslerinden biri oldu. Döne­minde kolay kolay kimsenin ka­lem oynatamadığı cinsellik, kür­taj, ensest ve evlilik dışı ilişkiler gibi hassas konularda deneyimle­rini ve fantezilerini sadece roman­larında değil günlüğünde de sık sık ele aldı.

İçsel Kentler dizisini oluştu­ran romanlarının da ilham kay­nağı Henry Miller ve eşi June ile yaşadığı ilişki, 1930’larda hem entelektüel açıdan hem de erotik açıdan Anaïs Nin’in aydınlanmasını sağlar. Pa­ris’te tanıştığı bu çifte bü­yük bir tutkuyla âşık olan Nin, yaşadığı tensel ve edebi maceraların kendisini nasıl ol­gunlaştırdığını ve sesini bulmaya yardımcı olduğunu titizlikle kay­da geçirir.

1930-31 yıllarındaki günlü­ğünden alınan pasajlar, sansürlen­memiş biçimde “bir aşk günlüğü” olarak Henry ve June kitabında bir araya getirildiğinde, bir kişinin iki farklı aşk arasında kaldığında ya­şadığı haz ve acıları tüm çıplaklı­ğıyla açık etmekle kalmaz, bir ya­zarın nasıl oluştuğunu da gösterir.

Müjdat Gezen ile Bizim Ev kanalında yayınlanacak kitabın içeriğiyle ilgili daha fazla bilgi sahibi olunabilir.
Bahsi geçen video : https://youtu.be/u46Mj3Fg6Jg?si=INLfNGaybLNYt93c

Denize bakan kayalıklarda bir bungalov… Yoldan fırlayıp yanına düşen bir araba… Bir patlama…

Huzur arayışındaki emekli Tümgeneral Ayvaz Dere’nin planları ilk günden altüst olmuştur. Kazaya karışan gençler de olaya bambaşka bir boyut katar ve işler çetrefilleşir. Bir de 1980’lerde takıştığı solcu bir avukat, Sinan çıkar karşısına. Böylece geçmişe ve geleceğe ışık tutan zorlu bir düet başlar.

Mizahi bir üslup ve sürükleyici bir kurguyla kaleme alınan Arafta Düet, hepimizi barış, vicdan, erdem üzerine yeniden düşünmeye davet ediyor.

Biri yıllardır hapiste olan iki eşyazarın hiç karşılaşmadan beraber kaleme aldıkları roman, bu açıdan dünyada bir ilk.

3 Beğeni

Perdido Sokağı 'nın @mit 'in eli değmiş yeni baskısı çıkmış.

Yordam yeniler.

21 Beğeni

İthaki.

The Lost Man Goodreads puanı 4.16

23 Beğeni

Beklenen baskı sonunda geldi.

1 Beğeni

Perdido 460₺ etiket.

1 Beğeni

700 sayfa kitap için normal değil mi fiyat?

Birde yazarı okuyan varsa alsam sever miyim acaba?

3 Beğeni

Kitap tuhaf kurgu olarak geçiyor. İlk 100 sayfayı okuduğunda neden böyle tanımlandığını rahatlıkla anlıyorsun. Bence çok kaliteli bir kitap, daha önce hiçbir yerde denk gelmediğim ırklar (kaktüs adam, khepri vb.), ilişkiler var.

Sevip sevmeyeceğini bilmiyorum ama sevecek olursan harika bir deneyim sunacağına eminim.

Şöyle bir görsel var, spoiler’a alıyorum ama spoiler’lık bir şey yok bence. Irkların görünüşlerini gösteriyor, kafanda daha iyi canlanıyor.

14 Beğeni

Bir şansı hak eder. Listeme ekleyeyim bu kitabı. Sağ ol hocam :slight_smile:

1 Beğeni

Mieville benim başlamaya korktuğum yazarlar arasında şu an en başta. Elçilik Kenti kitaplıkta duruyor ama elim gitmiyor.

4 Beğeni

Saramago okuyup alışmış ve sevmiş adamım ben :joy: Korkunun üstüne git bence, ben bir şans veririm. En fazla biraz nakit ve biraz zaman kaybetmiş olurum. Sense nakdi kaybetmişsin zaten. Belki en fazla biraz zamanını da kaybedersin :slight_smile:

2 Beğeni