Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

İlk defa duydum.

4 Beğeni

Selçuk Baran’ı da mı aldı yoksa Can? :hushed:

1 Beğeni
6 Beğeni

Can Yayınları daha önce bu kitabını basmıştı.

Aldım ama henüz okumadım. Yazar tuhaf kurgu da bir ekol sayılıyor. Kendine has bir tarzı var.

7 Beğeni

Daha çok çevrilen kitaplarla ilgili bir paylaşım… Yerli yazarlar hakkında bilgi yok. Selçuk Baran kitaplarının telifi Yky’de Can yayınlarına geçtiğine dair bilgi sahibi değilim. Ancak pek olası bir ihtimal olarak gözükmüyor. Açıkçası Can yayınlarından yayımlanmasını isterdim. Yky’deki tüm kitaplarının redaksiyonu düzgün değil. Bolca yazım hataları var. Kendilerine bildirdim sonraki basımlarını düzeltildi mi bilmiyorum. Türk Dil Kurumu ödülü alan Haziran öykü kitabında bile bu redaksiyon hataları var. Yani bu sorun yazar kaynaklı değil. Selçuk Baran özelinde Yky hiç özenli bir iş çıkarmıyor.

2 Beğeni

Bir gün sonraki paylaşım da yerli eserlerle ilgiliydi. Parçalı telif durumu da göz önünde tutulmalı.

6 Beğeni

Öncelikle paylaşarak haber verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ben bu paylaşımı görmemiştim. Günlükler Yky tarafından daha önce yayımlanacağı söylenmişti. Uzun zamandır ses yoktu. Can’dan çıkacak olması da çok güzel bir haber… Mutluluğumun tarifi yok. :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Ayfer Tunç ve Hikmet Hükümenoğlu güzel haberler.

1 Beğeni

Oradan Selçuk Baran ve Murat Gülsoy da benim ilgi alanıma giriyor.

Çeviri listesi zaten şampiyonlar ligi gibi.

3 Beğeni
8 Beğeni

İthaki paylaşmış .Kitaplar hakkında bilgisi olan var mı .?

11 Beğeni

Papirüs Üçlemesi

Zoran Zivkovic

Sırp edebiyatının usta isimi Zoran Zivkoviç, edebiyatsever komiser Dejan Lukiç’in başrol oynadığı ve her birinde mucizevi güce sahip olağanüstü birer kitabın ele alındığı üç romanını Papirüs Üçlemesi’nde bir araya getiriyor. Her roman, gerçekleşmesi imkânsız görünen bir olayla başlıyor: Son Kitap, Papirüs Kitabevi’nin birkaç müşterisinin açıklanamayan ölümleriyle; Büyük Roman, ünlü yazar Jelena Jakovljeviç’in son romanının taslağıyla beraber içeriden kilitlenmiş bir odadan kaybolmasıyla; Ölüler Kataloğu, titizlikle korunan bir nadir kitap odasında, birdenbire, eşsiz olduğu bilinen bir inkunabulumun ikinci bir kopyasının ortaya çıkmasıyla…
Romanlarında fantastik kurgunun çarpıcı örneklerini sunan Zivkoviç’in polisiye türünün olanaklarını ve sınırlarını sorguladığı bu eser, klasik dedektif hikâyelerinden farklı olarak yazarın dedektife yardım ettiği, onu oyuna sürüklediği yepyeni bir bulmaca. Zivkoviç’in; H. P. Lovecraft, Jorge Luis Borges, Italo Calvino ve Stanislaw Lem’den, Maj Sjöwall ve Per Wahlöö’nün Martin Beck serisinden ve Orczy’nin çayevi dedektifinden izler taşıyan spekülatif kurgusu, hayal gücünün müthiş bir örneğini sunuyor.

9 Beğeni

İkinci resim Robert Mcammon’dan Swan Song. Yakın zamanda dizisi onaylandı diye biliyorum.

5 Beğeni

Sanırım bu kitap

13 Beğeni

Diğeri de Only Good Indians.

Evet Swan Song haberi sonunda geldi :partying_face::partying_face:. Hayırlı uğurlu olsun millet. Bu ay yüzümüz güldü. Bravo Ithaki bey.

7 Beğeni

Off be. Süper haber. Geçen sormuştum cevap vermemişlerdi. Peşinden bu duyuru çok iyi oldu.

3 Beğeni

@JrThoth @Erdal_01 @Lorien_archers Vay çok teşekkür ederim :pray::pray:

1 Beğeni

İthaki Modern’den gelecek kitaplar.

11 Beğeni

Jennifer Egan İt Kopuk Takımı adıyla pegasus’tan çıkan eser sanırım. Onu geç ama Hernan Diaz -Trust sevindirdi.

4 Beğeni

Alfa 'dan meraklısı için karton ve sert kapak seçenekleri ile güzel bir kitap gelecek.

Beynin Tarihi: Taş Devri cerrahisinden modern nörobilime

Bir anlatı olarak yazılmış olan bu ilgi çekici kitap, nörobilimin antik çağlardan modern çağlara kadar olan tarihini anlatıyor. Wickens (kıdemli öğretim görevlisi, Central Lancashire Üniversitesi, Birleşik Krallık) insan beynine ilgi duyan herkes için tasarlanmış bu eğitici hikayeyi hazırlamak için on yıldan fazla zaman harcadı. Kuru bilimsel gerçeklerden çok geçmişten ilgi çekici hikayeleri aktarmaya odaklanıyor ve ferahlatıcı bir jargon içermeyen bir üslupla yazıyor… Genel olarak, Wickens’ın kitabı değerli ve benzersiz bir nörobilim kaynağı. Özetle: Tavsiye edilir. Tüm okuyucular." - CL Iwema, Pittsburgh Üniversitesi, CHOICE için , Ağustos 2015

“Yıllardır nörobilimin tarihine dair iyi bir giriş arıyordum - ve şimdi buldum! Bu kitap hem kapsamlı hem de erişilebilir ve şiddetle tavsiye ediliyor.” - Jamie Ward, Psikoloji Okulu, Sussex Üniversitesi, İngiltere

"Beynin Tarihi, beynin ve sinir sisteminin işleyişini nasıl anladığımıza dair büyüleyici bir anlatıyı ve kendimiz ve insan olmanın ne anlama geldiğine dair kavramların bin yıllar boyunca nasıl değiştiğini anlatıyor. Bu hikayenin bir sonu olmasa da, hikayenin kadim başlangıçlarını ve yüzyıllar boyunca sonraki gelişmeleri okumak, bugün nörobilim hakkında bildiklerimizi anlamamıza yardımcı oluyor. Bu ilgi çekici kitabı psikoloji tarihi, bilim tarihi ve bilimin kendisi öğrencileri için şiddetle tavsiye ediyorum." - David J Hardy, Loyola Marymount Üniversitesi ve Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles, ABD

" A History of the Brain’i çok beğendim , Wickens hem sinirbilimin mevcut durumu hem de tarihsel gelişimini çevreleyen birçok konu hakkında derin bir bilgiye sahip. Kitap, olayların kronolojik bir yeniden anlatımını sunarken aynı zamanda alandaki kalıcı kavramsal ve metodolojik sorunları da belirliyor. Tarzı ilgi çekici ve ilginç ve çeşitli alanlardan akademisyenlerin yanı sıra genel halkın da ilgisini çekecek." - Jason Buhle, Psikoloji Bölümü, Columbia Üniversitesi, ABD

“[Wickens] kuru bilimsel gerçeklerden çok geçmişten ilgi çekici hikayeleri aktarmaya odaklanıyor ve ferahlatıcı bir jargon içermeyen bir üslupla yazıyor. […] Kitabın her yerine serpiştirilmiş çok sayıda resim var; çizimler, tahta baskılar, fotoğraflar ve diyagramlar da dahil olmak üzere, bunlar metne tarihsel bağlamı vurgulayarak zengin bir içerik katıyor. Genel olarak, Wickens’ın kitabı değerli ve benzersiz bir sinirbilim kaynağıdır. Özetle: Tavsiye edilir. Tüm okuyucular.” - CL Iwema, Pittsburgh Üniversitesi, CHOICE

"Wickens’ın kitabı, tarihsel dönemler ve bu dönemlerdeki çağdaş dogmayı tanımlayan ve sorgulayan teorisyenler ve deneyciler etrafında kronolojik olarak düzenlenmiştir… Ayrıca, Wickens’ın kitabı anlatı formatında yazılmıştır… Wickens’ın anlatı hikayesi 1950’lerde bitmez, çağdaş olaylara kadar devam eder… Başka bir deyişle, Wickens’ın metni sinirbilimlerdeki ve özellikle bilişsel sinirbilimlerdeki 21. yüzyıl gelişmelerine kadar uzanır . Bu kitap jargon içermez ve genel okuyucuların yanı sıra daha ciddi öğrenciler veya araştırmacılar için tasarlanmıştır. Bu cilt, lisans düzeyindeki sinirbilim tarihi dersleri, bilişsel sinirbilim ve zihin felsefesi için şiddetle tavsiye edilir." - Paul Tibbetts, Dayton Üniversitesi, Quarterly Review of Biology

7 Beğeni