Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Hadi bakalım İthaki, umarım bu kez The Expanse konusunda başladığın işi bitirirsin.

23 Beğeni

Unutulmuş Diyarlar haberi gelse ne güzel olur. Drizzt istiyorum, Ejderha Mızrağı istiyorum.

7 Beğeni

Tarık Dursun K’nin K’sini unutmuşlar. Ya da bu başka adam. :slight_smile:

2 Beğeni

K.'yı unutmuşlar. :slight_smile:

K demişken sence bu hangi kitabın giriş cümlesi.

( 1-2 kelime çeviri farkları olabilir, en yakında olan çeviriden paylaştım. :slight_smile: )

K. karlar altındaki köye akşam saatlerinde ulaştı. Şatonun bulunduğu tepe sisin ve karanlığın içerisinde kaybolmuştu.

4 Beğeni

Maşallah Tarık Dursun hızla birikiyor.

1 Beğeni
20 Beğeni

Enginlik eldeki çeviriler gelmiş :upside_down_face: Bakalım devamı ne zamana gelecek.

Pipinin götürdüğü yere gidersek sonu sıkıntı bir yere çıkmaz umarım :smile: . Bu yazarın da soyadını mı unutmuşlar Tarık Dursun un K sı gibi :smile:

6 Beğeni
8 Beğeni

Satışları düşük olduğu için devam etmiyorlar bide üzerine Hasbro firmasından onay almaları lazım basım için o da sıkıntılı.

1 Beğeni
6 Beğeni
10 Beğeni
9 Beğeni

merhaba. hiç duyum alan var mı ithaki katilbot günlükleri serisine devam etmeyi düşünüyor mu?

1 Beğeni

Hocam bu tarz sorular sorulmaya başlanmışsa kitabın haberi de yakındır. Sonbaharda basarlar gibime geliyor. Zaten kitap çıkalı 1 yıla yakın olmuş olacak o zamana kadar. Zaten ithaki bu seriyi bitirip yazarın başka bir serisini basmayı planlıyordu. En azından böyle haberler vardı geçen yıl.

4 Beğeni

Ünlü Fransız deneme yazarı ve filozof Alain, mitoloji üzerine yapılan geleneksel ve tasnifçi çalışmalardan ziyade, mitlerin doğası ve işlevleri ile zaman ve mekânı aşarak insanın düşünce ve davranışları üzerinde nasıl derin bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor. Mitlerin nasıl oluştuğu ve varlıklarını neden sürdürdüklerine de odaklanan Alain, miti evrensel bir fenomen olarak incelerken onların korkulardan, umutlardan ve dünyayı anlamlandırma ihtiyacından nasıl doğduğunu ele alıyor.

5 Beğeni

Bu da varmış

Kökleri yeraltına, dalları göğe uzanan ağaç, insanlık tarihinin en kadim ve en kutsal simgelerinden biridir. Üst, orta ve alt dünyaları birbirine bağlayan ağaç tarihöncesinden beri bir hac ve tapınak merkezi olmuştur. Bugün az sayıdaki avcı-toplayıcı halkın hâlâ kutsal ağaçları vardır ve topraklarından sürgün edilmiş olsalar bile o ağaçları ziyaret etmeye devam etmektedirler. Ortaçağın sonlarında Doğu Avrupa’daki son pagan toplumların dinini değiştirmek isteyen misyonerler kutsal korulara saldırmıştı. Neolitik ilahlardan önce ağaçlar vardı. Atalarımız onların gölgesine sığınıp dua etti. Kışın yapraklarını döküp baharda yeniden dirilen ağaç tanrısal tezahürün en arkaik biçimlerinden biridir. Ağaç Mitolojisi , dünyayı anlamlandırma maceramızın, korkularımızın ve ümitlerimizin tarihine bakıyor.

8 Beğeni

4 Beğeni

Kapağa bak. İnternetsiz bir ortamda Microsoft’un pasta yapma oyunundan sıkılıp Paint’e geçen üç yaşındaki çocuğun elinden çıkmış gibi. Kalem toolunu kullanmış yazıları yazarken.

9 Beğeni
10 Beğeni

12 Beğeni