Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

İyi o zaman, :slight_smile: kartonlar ile vedalaş yeniden satın al işlerine girmeye gerek yok. :slight_smile:

3 Beğeni

Aynen. Bez olsa bende bir ihtimal %99.9 alırdım :slight_smile:

Zaten yeni çeviriler ne kadar iyi bilmiyorum.

4 Beğeni
6 Beğeni

Bu kitap hakkında fikri olan var mı .?

İş Kültür.

Sert kapak bandrolü yeniden alınmaya başlamış gibi gözüküyor.

Eser Adı Yazarı Çevirmen
YOL -SERT KAPAK JACK LONDON, HASAN LEVENT CİNEMRE,
ŞEYTANİ - SERT KAPAK THOMAS NARCEJAC,PİERRE BOİLEAU, IŞIL ÖZGÜNER,
SOĞUK TER -SERT KAPAK THOMAS NARCEJAC,PİERRE BOİLEAU, ALEV ÖZGÜNER,
İŞSİZLER OKULU JOACHİM ZELTER, REGAİP MİNARECİ,

8 Beğeni

30 Beğeni

23 Beğeni

Bu hafta bir karanlık bir de polisiye kitap var.

14 Beğeni

Yayıncılığın altın çağına tanıklık etmek, sadece bir gözlemci olmaktan öte bir deneyimdir. Bu kitap, Richard Charkin’in kaleminden son 50 yılda kitap yayıncılığının değişen dinamiklerine ışık tutuyor. Yayıncılık dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Charkin, Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin eski başkanı ve Oxford Üniversitesi, Bloomsbury, Macmillan Yayınları gibi prestijli yayınevlerinde üst düzey yöneticilik yapmış duayen bir isim.
Okuyucu alışkanlıkları nasıl dönüştü? Dijitalleşme yayıncılık dünyasını ve kitapları nasıl etkiledi? Akademik dergiler ve bilimsel yayınlar değişim sürecini nasıl tetikledi? Bu ve benzeri sorulara kişisel hikayelerle yanıt aramaya çalışan eser, sadece yayıncılığın bir tarihçesini değil, sektörün geleceğine dair yeni perspektiflerini de sunuyor.

10 Beğeni
14 Beğeni

1889 yılında kurulan İttihat ve Terakki Fırkası, Türk demokrasi tarihinin ilk siyasi partisiydi; II. Meşrutiyet’in ilanına önayak oldu ve 1908-1918 yılları arasında kısa kesintilerle devleti yönetti. Yapılan ilk seçimlerde özgürlükleri genişletmeyi vaat ederek iktidara geldi. Ancak parti mensupları geçmişe oranla çok daha fazla tahammülsüz ve eleştiriye kapalı bir tutum sergiledi. Baskı rejimine karşı çıkarak taraftar bulan ve bu sayede iktidara gelen fırka, baskı yapmaya başladı. Genç ve idealist bir kadroya sahip olan İttihat ve Terakki Fırkası, parçalanmakta olan Osmanlı İmparatorluğu’nu kurtarmak için yola çıksa da, devlet yönetimi konusundaki deneyimsizliği ve dönemindeki iç ve dış sorunlar nedeniyle devletin yıkılışını hızlandırdı.
Yıllardır bu dönemi çalışan İbrahim Çiçek, kapsamlı bir giriş yapmak isteyen okurlar için yazdı.

9 Beğeni

Epsilon 23 kitaplık ilginç bir fantastik seriye başlamış. Bu seriyi tamamlayabileceklerini pek düşünmüyorum açıkçası.
Bubserinin çizgi dizisi de varmış ama ben hatırlamıyorum.

Ayrıca kapak görselinide pek beğenmedim. Tanıtım görseli daha çok hoşuma gitti.

15 Beğeni

Epsilon senede bir çıkaracağız dediği Taht Oyunları serisinin 3. Kitabını üç senedir çıkaramadı. 23 kitap hayal olur.

4 Beğeni

Puslu Kıta’nın 4. Sayısı çıktı!
Linkten ücretsiz olarak okuyabilirsiniz:

15 Beğeni

Sonuna kadar katılıyorum hatta Lanetli Krallar serisi bile yalan oldu.
Epsilon pişmanlıktır.

5 Beğeni
4 Beğeni

9 Beğeni

9 Beğeni

“Herhangi Bir Jude” adını görünce İletişim’in “Adsız Sansız Bir Jude” seçimi gözüme daha bir güzel göründü.

İş Bankası’na yönetim ve olasılıkla kadro değişikliği yaramadı: “Jude the Obscure” bu kadar düz çevrilebilirdi.

İmza: “Hey Jude” manyağı.

Edit: 1001 Kitap ile Alfa’dan Edebiyat Kitabı ve Yazarlar: Yaşamları ve Eserleri’ne baktım, hepsinde “Adsız Sansız Bir Jude” kullanılmış. Oldukça geciken bir basım için farklı bir ismin tercih edilmesini anlarım da, sinema dahil çoğu yerde tercih edilen kısaltmasıyla “Jude” neden düşünülmedi, onu anlamam. Dünyaca tanınmış bir romanı “herhangi bir” sıfatıyla sunmak maalesef ironik olmuş.

1 Beğeni
10 Beğeni