Malazan için Kasım mı demişlerdi? Öyleyse o çıkarsa ayın son haftası gelir. Öyle oluyor genelde.
Benim kulağıma gelen duyum Malazan serisinin fuar takvimine göre çıkacağı yönünde Nisan-Mayıs gibi Ankara Kitap Fuarı ve Kasım-Aralık İstanbul Tüyap fuarına göre deniyor.
İstanbul kitap fuarında görünecek deniyordu hocam. Kitap fuarı haftaya cumartesi başlayacak. Ben de ondan haftaya gelir haberi diye tahmin yürütüyordum.
ankara kitap fuarı aralıkta bu arada, tüyap tan bir hafta önce ya da sonra başlayacak
Belki Aralık ayında yapılacak olan Ankara Kitap Fuarına sarkmış olabilir. Bilim Kurgu Klasikleri serisinin 100 numaralı kitabı yeni duyuruldu onun heyecanı kaçmasın diye ertelenmiş olabilir.
Alfa, Ian Rankin ve Petros Markaris’i ikişer ikişer basacak. Çok iyi.
Bir PKD’siz ayı daha geride bırakıyoruz. Alfa, umudumuz kalmadı bilesin.
Dan Simmons’a yaptıkları gibi bandrol alıp basmayacaklar gibi duruyor.
Malazan’da şu 5 kitap çıksa da kurtulsak. Basılacak mı, basılmayacak mı gerilimi beni geriyor. O kadar para verdik seriye, şimdi basılmazsa ayıp olur
Valla benim çok umudum yok. İnsanlardan artık soran da talep eden de yok gibi hissediyorum. Son dönemde ne instagram ne x te nede forunda soran, zorlayan veya talep eden görmedim/eskisi gibi değil.
Sanderson’un firtınaışıği arsivi serisi gibi 5.kitaptan sonra bir ara mı var acaba da ithaki ve insanlar frene bastı?
Aralığa kadar umutluyum ama Aralık ayı gelir ve hâlâ çıkmazsa umudumu bitiririm.
Yedikartal Efsanesi son kitap hakkında bilgisi olan var mı? Daha önceki sohbetlerde çıktı çıkacak şeklinde konuşmuştuk sanki? Unuttum zaten herşeyi baştan okuyacağım mecbur(memnun )…
Bunu ben de merak ediyorum. Sanki en son basılacaktı gibi hatırlıyorum ama emin değilim, yanlış bir şey söylemeyeyim.
9 hafta önce son düzeltmeleri yapıyorum diye yazmıştı sosyal medyada bir yoruma cevaben.
Amber günlüklerinin ikinci 5’lisine başlandığında 6-7 birer hafta arayla çıkmıştı. Sonraki hafta 8 çıkmayınca ben haftada bir çıkmayacak mı dediğimde editörden şu yanıtı almıştım:
Umarım planda bir değişiklik yoktur.
Kendimi son cilt 2027 de kitaplığımda olur diye ayarlamıştım. Muhtemelen 2027 bitmeden Malazan tamamlanmış olur.
malazan ın yan kitaplarını da basarız derse ithaki - ki basması gerekiyor - 25 kitabın tamamlanması 2030 u bulur.
Burada yazdığım gibi olma ihtimali var.
Önemli olan çıkması. Çıktığı gibi alamayabiliyoruz artık kitapları maalesef. Yine de çabuk çıkması güzel olur tabii, yıllardır Drizzt ve Ejderha Mızrağı bekliyorum mesela; ona dönmesin mevzu yeter ki.
Not: Drizzt ve Ejderha Mızrağı da çıksın artık yeter yahu!
Kitap henüz türkçesi basılmadığından ve yabancı kaynaktaki halini bilmediğim için bir yorumda bulunamıyorum.