Dune, Erdem Akakçe seslendirmesi ile Storytel’e geldi. Bilginize.
Alfa’nın polisiye serileri art arda ve istikrarlı bir şekilde basması, her ne kadar editörlük/son okuma işleri genel olarak pek iyi olmasa da takdiri hak ediyor.
Ancak PKD toplu öykülerin beşinci cildini aradan epey zaman geçmesine rağmen basmaması eksi puan.
Liste şuradaki olabilir: The Black Lizard Big Book of Locked-Room Mysteries by Otto Penzler | Goodreads 67 öykü saydım.
Ben de geçen baktım. 1000 sayfa. Kesin çevirmezler hepsini dedim. 4 cilt halinde falan çıkar sanıyordum. Helal olsun, tamamını tek cilt basmışlar. Bir de ciltli. Çok merak ettim.
Yukarıda Malazan’nın geleceği tehlikede diye yazı okudum, alta indim Malazan 6 duyrulmuş. Şok üzerine şok.
İthaki Malazan Ciltli ve Domingo da 1000 sayfalık bir derlemeyle bizi cüzdanımızla başbasa bıraktı.
Yates232 yazmış (20 karakter)
Can Kasım ayının kitapları paylaştı. Son baharda çıkacaklar listesinde Selçuk Baran Günlükleri tek çıkmayan kitap olarak gözüküyor. (Liste temmuzda paylaşıldı) Selçuk Baran’ın kitapları genelde zamanında yayımlanmıyor oluşuna artık alıştım. Günlüklerin 2-3 yıl önce de YKY’de çıkacağını söylenmişti. Umarım kış bitmeden çıkarırlar.
Selçuk Baran telifleri Can"a mı geçti. Tek kitaplık mı?
Öyküler - Romanlar tek cilt Delta"dan çıkar diye umuyordum.
Telifle ilgili net bilgim yok ancak pek sanmıyorum. Yazarın kızının izniyle çıkacaktı. Sözde Günlüklerin ilk kez YKY’de çıkacağı yayınevi yetkilisi bir kaç yıl önce söylemişti. Sonrasında Can sonbahar kitap listesinde çıkacağı görüldü. Önceki eserlerinden bağımsız bir kitap olduğu için parçalı telif olabilir. Bir ihtimal YKY ile anlaşamamış da olabilirler. Can’dan çıkacağı söylenen hacimli kitap içeriğinde 1950-80 yılları arası yazılan günlüklerini kapsıyor. Artık kitabı görmeden net bir şey söylemek çok zor oluyor. Delta baskısı güzel olurdu elbette ama daha tüm öykülerinin olduğu Ceviz Ağacına Kar Yağdı kitabının yeni baskısını bile çok yapmıyorlar.
N’apalım Papelleri harcayacağız artık. Teşekkürler bildirim için, Amazon Prime’a düşmesini bekleyeceğim, eminim daha ucuza çıkar.
Bu arada Malazan’ın altıncı kitabının da gelecek olmasına sevindim. Hazır konusu açılmışken bir sorum var. Ben normalde kitapları ciltsiz alıyorum, taramak daha kolay oluyor ama Buzun Anıları elimde parçalandığı için ciltlisini almak zorunda kalmıştım. Altıncı kitabın ciltsizi de parçalanabilir mi? Goodreads’dan orijinaline bakmıştım biraz kalındı. Gece gece pahalıydı yazıyordum kalın yazacağım yere. Hoş muhtemelen pahalı da olacak gerçi.
Ciltli almaya gücün yetiyorsa ciltli al yaklaşık 1200 sayfa ama İngiltere versiyonu bizde takribi 1300 sayfa olabilir.