Wooster Düsturları kitabının bulunduğu serinin 1. kitabı
Serinin en iyi iki kitabi deniyordu zaten. Uygun olmus. Mutis’in serinin de 1-2-4 basilmisken 3 gelse iyi olur.
Benjamin Fraklin, Descartes karton kapak 1. baskı, Schopenhauer karton kapak 2. baskı
Bu karton kapak olayının galiba şöyle bir güzelliği oldu. Baskısı tükenen kitapların yeni baskıları yapılıyor.
Eser Adı | Yazarı | Çevirmen | Yayın Evi |
---|---|---|---|
BENJAMİN FRANKLİN (KARTON K.) | WALTER ISAACSON, | İSMAİL HAKKI YILMAZ, | KÜLTÜR YAYINLARI İŞ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ |
DESCARTES (KARTON K.) | DESMOND M.CLARKE, | EKREM BERKAY ERSÖZ,FATMA NUR NİRVEN, | KÜLTÜR YAYINLARI İŞ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ |
SCHOPENHAUER (KARTON K.) | DAVİD E. CARTWRİGH, | FERDANE SİBEL ERDUMAN, | KÜLTÜR YAYINLARI İŞ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ |
Meshur oyku nihayet bir antoloji icinde dilimize de kavusturuluyor. Filmi cok keyiflidir.
Vacilando, Siren, Sel gibi yayinevlerinin takibi yapilmiyor sanirim, Yedi ile birlikte, buyuklerin cogundan iyi is yapiyorlar.
Not: Sel’de Morrison yeniden basimlari ve Amado yeni kitaplari var.
Milli kurtuluş Tarihi serisini de kısa zamanda yayımlanır umarım. Çok okumak istediğim bir seri…
Türkiye’nin Düzeni (ayrıca Yalçın Küçük’ün Tezler de dahil edilmeli) belki de en önemli Türkiye tarihinin sosyo ekonomik tahlillerini yapıyor.
Kendi düşün dünyamı Jöntürklerden - Avcıoğlu’nun Yön - MDD çizgisi geleneği içerisinde gören birisiyim.
Avcıoğlu önemsediğim ve yazdıklarının çoğunu ilgiyle okuduğum bir aydın.
Avcıoğlu’nun sizin yeni baskı beklediğiniz set dışında Türklerin Tarihi seti de okunmalı.
Milli Kurtuluş ve Türklerin Tarihi iki set de okunmalı bence.
Türkiye’nin Düzeni en son Kırmızı Kedi sadece o kitabını tek cilt olarak basmıştı. Tekin yayınları Twitter da hepsini yeniden basacağız demiş.
Benim kitaplığımda olduğu için muhtemelen satın almam gibi ama yine de baskıları görüp öyle karar vereceğim. Belki kitaplıkta olanlar yerine yeni baskıları alırım.
Temmuz trollemesinden sonra ses seda yoktu. Sonunda geliyor.
Daha 2 ay önce Mahşer’in 1080 sayfalık tam metnini okumuştum. Baktım bu kitap da 900 sayfa civarında, türkçesi 1000 sayfaları bulur. Mahşer’in üstüne tekrar 1000 sayfa benzer içerik okumaya gözüm yer mi emin olamadım alıp almamakta. Yorumları takip edeceğim almak için.
Bu diziden bir iki kitap okudum sadece ve çoğu da elimde var. Beni en çok heyecanlandıran eserlerden biri oldu ama.
Allah’ını seven ilknokta yüzde ellisi atsın artık.
Not: az önce ucuzkitapal dan ithaki sepetini azıcık hafiflettim. Geç gelir ama tavsiye ederim. Yoksa feci birikti.
Tavsiye üzerine keşfetmiştim. Yine sizin açıklamalarınızla daha verimli bir geniş kitap önerisi oldu. Teşekkür ederim. Eskiden basılan ama her zaman değerini koruyan metinlerin de yeni kitap basımlarında olması gerekiyor.
Gustav Meyrink Golem, H. G. Wells Körler Ülkesi ve Diğer karanlık öyküler kitaplarını öneririm keza Lovecraft’ın yazmış olduğu kitapları da öneririm.
Değildir ya, olmasın yani. Mılazın ne oldu?
Yeni kitabı duyurmuşlardı galiba.
İlknokta’da %50 için Malazanı mı bekliyor acaba
Bandrol geldiyse benim gözümden kaçmış.
@MelihAntepli aynen Malazan ve sonrasında indirim bence olumlu.
Bandrol değil de kapak mı paylaşmışlardı ne, öyle bir şeyler olmuştu.
Bandrol gelmedi hocam. Bir görsel geldi sadece. Ne zaman çıkacağı belli değil. Bizi yine trollemiş olabilir ithaki. Kuğu Şarkısı’nı salsaydı iyiydi.
Onu hatırlıyorum evet illüstrasyon paylaşılmıştı ithaki günlüklerinden.
@Lorien_archers hakkaten o daha kritik şu anda