Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

İkinci bir çeviri olma ihtimali Alfa grubunun yaptığı gibi alt markalardan birisi için yapabiliyorlar ama burada sanki çevirmenin kullanmayı tercih ettiği isim yerine sözleşmede olan ismi yazmışlar gibi gelmişti bana.

Arkadaşlarla aramızda ara ara gerçekte kim bu Hazal Yalın muhabbeti olduğu için bandrol de o ismi görünce Hazal Yalın bu kişi olabilir mi diye düşündüm.

1 Beğeni

Yanlış bilmiyorsam Günlükler’in çevirmeni değişmemişti. Gerçekten Ölü canlar ile beraber tuhaf bir durum oluyor.

1 Beğeni

Pek iyi gözle baktığım biri değil ama son kitabı “Hayat Hanım” ı beğenmiştim. Yeni kitabı Zarlar da tıpkı Hayat Hanım gibi ecnebi ülkelerde çıkmasından bir sene sonra Türkçe olarak da çıkmış.

1900’lerin başlarında, yıkılmakta olan imparatorluğun başkenti İstanbul’da en çok saygı gösterilen kabadayılardan biri olan Arif ’in gölgesinde güvenle yaşayan iki kardeşin intikam hikâyesi Zarlar.
Ziya, koyu karanlığı içinde taşıyarak doğan bir ruh; Hakkı’ysa korkak olmadığını kanıtlamaya çalışan küçük ağabeyi… Arif ’in katledilmesiyle başlayan olaylar hükümete el koyma planlarına varacak, iki kardeşi Mahmut Şevket Paşa suikastında rol almaya kadar götürecektir.
Gerilim ve merak öğeleri sayesinde dinamikliğini son sayfasına
kadar koruyan Zarlar, tarih sahnesinde sergilenen bir Ahmet
Altan romanı.
Bir gün önce hayal bile edemeyeceği parlak bir gelecek ihtimali açılmıştı önünde, bir gecede her şey değişmişti, ölmeyi ve öldürmeyi kabul etmesi karşılığında talih ona özlediği hayatın kapısını açıyordu, kendisini reddeden herkesten daha önemli biri olacak, kendisini reddeden herkesi reddedecek bir güce erişecekti.
“Bazı bölümler Stendhal’i ya da Nietzsche’yi kıskandıracak bir ahlaki nüfuza sahip.”
–Transfuge Magazine
“Coşku dolu, var olmanın en uğursuz kıyılarından hiç
uzaklaşmayan Zarlar, mutlak bir edebi zevkle okuru büyülüyor.” –Les Echos

3 Beğeni

Kitap değil ama yine de paylaşıyorum, İnstagram da gördüm. Ekrana şu ifadelerle bakıyorum şu an :open_mouth: :heart_eyes: :drooling_face: :slightly_frowning_face:

5 Beğeni

Kim bulduysa onundur, baskısı uzun zamandır yoktu. Astronomik rakamlara satma içindeki insanların gözleri yaşlı…

Bill Hodges üçlemesi ve yan karakter olan yeni Holly kitabı ard arda okunabilir. Kingin eski tarz korkusu değil ama güzel bir polisiye macera isteyenlere ve baskısını bulamayanlar gelsin. Billy ise bambaşka bir hikaye ve terazinin diğer kefesi polis gözünden değil de kiralık katil gözünden bir anlatıma sahip.

Darısı Zifiri Karanlık ve Yıldızsız Gece eserinin başına :hugs:

14 Beğeni

10 Beğeni
8 Beğeni

10 Beğeni

19 Ağustos’ta çıkacak. Bu kitabı basana benden bir ülker çikolatalı ekmek.

10 Beğeni

Ben de görünce acaba ülkemizde basılır mı diye düşündüm. Umarım basılır.

2 Beğeni

Şunu demeseydiniz iyiydi, bununla ikna olmazlar. :slight_smile: Tadıbu’lu ekmek ile ikna olabiler.

6 Beğeni

12 Beğeni

İthaki’den geliyor. Puanları yüksek görünüyor.

18 Beğeni

Yazarın novella serisi olan Binti’nin ilk kitabını okumuştum birkaç ay önce. Hayalgücü çok geniş bir yazar, bu seride de tarzı aynıysa türe yabancı olanlara çok hitap etmeyecek olsa da bilim kurgu okuyucuları sevecektir.

8 Beğeni

Yorumlarda Nijerya’nın Harry Potter’i diye değerlendirilmiş. Bakalım çıkınca bakarız tadına. :slight_smile:

5 Beğeni

Nisan’da son kitap çıkacakmış. Lapis arayı açmadan basabilirse güzel olur.

13 Beğeni

İş Kültür

Yeni bir Graham Greene romanı çevirmişler.

İlk kez 1959’da yayınlanan Our Man in Havana , bir casusluk gerilim filmi, etkileyici bir karakter çalışması ve günümüzde bile yankı uyandıran bir politik hiciv. Graham Greene’in ‘eğlencelerinden’ biri olarak tasarlanan hikaye, MI6’nın Havana’daki adamı Wormold’un hikayesini anlatıyor. Wormold, eski bir elektrik süpürgesi satıcısıydı ve ekonomik zorunluluktan dolayı isteksiz bir gizli ajana dönüştü. İşini korumak için Lamb’s Tales from Shakespeare’e dayalı sahte raporlar hazırlıyor ve elektrik süpürgesi tasarımlarından askeri tesisler hayal ediyor. Sonra hikayeleri rahatsız edici bir şekilde gerçek olmaya başlıyor.

İŞ KÜLTÜR
Eser Adı Eser Türü Yazarı Çevirmen
SALLANANLAR TIRMANANLAR VE DİĞER HARİKA HAYVANLAR ÇOCUK KİTAPLARI RACHA MOURTADA, ALİ BERKTAY,
DEMIRYOLU VE KENT YETİŞKİN KÜLTÜR YAYIMLARI AHMET ERDEM TOZOĞLU,
HÜRREM (KARTON K.) YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI JEAN DESMARES, NİHAN ÖZYILDIRIM,
HÜRREM (CİLTLİ) YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI JEAN DESMARES, NİHAN ÖZYILDIRIM,
HAVANA’DAKİ ADAMIMIZ (KARTON K.) YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI GRAHAM GREENE, NİLGÜN MİLER,
HAVANA’DAKİ ADAMIMIZ (SERT K.) YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI GRAHAM GREENE, NİLGÜN MİLER,
6 Beğeni

İthaki

Eser Adı Eser Türü Yazarı Çevirmen
KELEBEK ETKİSİ ÇOCUK KİTAPLARI ŞEYMA GÖKSAY,
KARANLIKLA NASIL ARKADAŞ OLUNUR YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI KATHLEEN GLASGOW, HANDE HELVACI,
SON MİRAS YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI ADRİENNE YOUNG, ÖZNUR KÜBRA TEKNECİ,
AKATA SAVAŞÇI YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI NNEDİ OKORAFOR, PIRILTI ONUKAR,
AKATA KADIN YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI NNEDİ OKORAFOR, PIRILTI ONUKAR,
ZAMAN VE MEKAN YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI BURÇAK ERDAL,
8 Beğeni

İthaki iyi güzel hoş da keşke Işıkgetiren ve İlk İmparatorluğun Efsaneleri serilerini tamamlasa.

7 Beğeni

Akata Serisnin 2. ve 3. Kitapları bunlar. İlk kitap Akata Witch daha önce basıldı mı acaba?

1 Beğeni