Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Alfa

Say
Ekran görüntüsü 2024-11-29 094530

Everest

6 Beğeni

Saadet Hanım yorumlarda çevirmenin daha önce İthaki’den çıkan öykülere ekleme yapıldığından bahsetmiş. Ayrıca baştan çevrilen bir durum söz konusuymuş. Kitap basıldığında içerik bölümünden öyküleri görebilme ve Cem baskısıyla kıyaslama şansına sahip olabiliriz.

1 Beğeni

Evet, Saadet hanımın yorumunu görmüştüm. Artık kitap çıkınca Kamuran Şipal CEM çevirisiyle eksiği fazlası var mı diye kontrol ederiz.

Bunlar da bundan sonrasında bekleyeceğimiz Toplu Öyküler. :slight_smile:

O. Henry çevirmene verilmiş. Bruno Schulz, Ömer Seyfettin (Tahir Alangu derlemesi), Memduh Şevket Esendal, Hermann Melville, H. H. Munro (Saki - seçme öyküler)

4 Beğeni

Üçüncü kitabını okuyamadım henüz ama ben Kayıp Rota serisini çok sevmiştim. Tavsiye ederim kesinlikle.

1 Beğeni

Teşekkürler, takibe alıyorum öyleyse. :+1:

Oyku derlemelerinde onemli bir eksik daha var, madem eskileri donup donup basiyorlar: Nadir, onun eskileriyle dolu.

W. Somerset Maugham. Çoğu kaynakta oykuleri oldukca ovuluyor. Romanlarindan baska bir sey yok su an piyasada. İsim arayanlara tavsiye ederim.

2 Beğeni

Ben de severim Maugham kitaplarını. Özellikle “İnsanın Esareti” çok sevdiğim kitaplardan.

Müsait bir tweetleşmeye :slight_smile: denk getirip sorma - hatırlatma yaparım Saadet hanıma.

2 Beğeni

Memduh Şevket Esendal toplu öyküler mi gelecekmiş? Yaşasın. Ömer Seyfettin ve O. Henry de çabası. Maupassant da vardı. Dosto vardı bir de.

Öykü okumayı severim. Bu öykü derlemelerinden tavsiye edebileceğiniz neler var hocam?

1 Beğeni

Ben yayımlananlardan Borowski henüz almadım. (tamadres’de kampanya var bugün yarın alırım gibi)

Bence Alfa’dan çıkan Mark Twain de buraya dahil edebiliriz. :slight_smile:

Bu kitaplar arasında öyküleri ile Hebel bana tam hitap etmedi,diğerleri zaten okuduğum bildiğim sevdiğim yazarlar - öykücülerdi.

Mark Twain okumadıysanız belki o daha öncelikli olabilir.

17 Beğeni

Buradan Cheever toplu öyküler kitabının 1979 Pulitzer kazananı olduğunu da belirtelim.

2 Beğeni

Sevk tarihi :slightly_smiling_face:

7 Beğeni

Görüntü

7 Beğeni

Can aynı kitaplara tekrar bandrol almış. Bir çevirmeni farklı gördüm.

5 Beğeni

Alfa resmen gidin Dedalus Yayınlarından alın geçin şu Pardayanlar’ı diyor.

4 Beğeni

En son X de biri sorduğunda yayın editörü 2025 yılını işaret etmişti. İyice yılan hikayesine döndürdüler bu işi.

2 Beğeni

Ben başıma geleceği biliyorum. Sinirlenip, pes edip gidip Dedalus takım alacağım. Ondan sonra Alfa 1 ay geçmeden bomba bir baskıyla duyuracak.

2 Beğeni

Bende Dedalus baskısını alacağım gibi duruyor. Sert kapak baskısı güzel duruyor ama içerik ve editörlük nedir bilmiyoruz. Alfa baskıları sert kapak baskılara normal kağıt kullanırlar gibi. Monte Kristo baskısı gibi yapsalar o zaman dişler sıkılır beklenir :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Dedalus baskıları için yine bir vakit burada bir sohbet etmiştik. Benim de nedense çeviri kötü diye aklımda kalmış ama buradaki arkadaşlar baskıda bir sorun olmadığını belirtmişti. Bekleyip göreceğiz artık.

2 Beğeni
10 Beğeni

Bir seriyi daha bitirdik. Hayırlısı olsun.

3 Beğeni