Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Bu arada alacak olanlar varsa, gelecekte daha fazla indirim olur olmaz bilemem ama bugün tamadres yüzde 45 kampanyasının son günü.

Liste fiyatı: 695 TL
Yüzde 45 ile: 382,25 TL

8 Beğeni

KARAVANDAKİADAM10 kodu ile beraber %50.5 indirimli oluyor.

6 Beğeni

Teşekkürler Alper hocam. An itibari ile seri tamamlandı.

2 Beğeni

İki ay sonra ciltli baskısını da yapmışlar.

Ekran görüntüsü 2024-12-02 143236

2 Beğeni

Tüh be. Bu kodu bilmiyordum az önce sipariş geçtim. :d

3 Beğeni

Yalnız değilsin. :slight_smile:

2 Beğeni

Karton kapaklı aldıktan sonra ciltli basmışlar, ne güzel :slight_smile:. Bravo Alfa.
Ciltli basılacağını duyurmaları gerekirdi.

3 Beğeni

Alfa: Ben ne yaptım abi :frowning:

:smiley:

2 Beğeni

:slight_smile:
@Blackheart Alfa değil de Doğu Batı bastı o kitabı. Alfa genelde böyle sürprizler yapmıyor. :slight_smile:

11 Beğeni

@BiblofilYouTube @alper

Ahahaha :joy: pardon ya, Alfa diye aklımda kalmış nedense.

4 Beğeni

Pardon’a gerek yok ya. Alfa yapmıştır saçma bişeyler. :nerd_face:

9 Beğeni

İşte beklediğim yorum. :smile:

4 Beğeni

Moby Dick’in sofistike geometrik işlemlerle bezeli olduğunu biliyor muydunuz? James Joyce’un bilinçakışı tekniğiyle kaleme aldığı romanlarının kasıtlı olarak matematiksel referanslarla dolu olduğunu? Calvino’nun "görünmez kentler"indeki matematiksel sıralamadan haberdar mıydınız?
Genellikle matematik ve edebiyatı zıt kutuplar olarak görürüz. Peki ya esasında aralarında kuvvetli bir bağ varsa? Profesör Sarah Hart Bir Varmış 1 Yokmuş’ta sonelerden peri masallarına ve deneysel Fransız edebiyatına kadar, matematik ve edebiyatın hem hayatlarımızı hem de evreni anlamlandırmaya yönelik arayışta birbirini tamamlayan parçalar olduğunu gözler önüne seriyor.

10 Beğeni

Matematikte Kaybolmak

Fizikçiler, ister kara deliklerin varlığı üzerine düşünüyor ister maddenin doğasını inceliyor olsunlar, en iyi kuramların güzel, basit ve zarif olduğuna inanırlar. Ama ne yazık ki, fizikçi Sabine Hossenfelder’in savunduğu gibi, bu standartlar, fizikte kırk yıldır önemli bir kuramsal atılım yapılamamasına yol açmıştır. Hossenfelder Matematikte Kaybolmak’ta, güzellik kaygısının doğal dünyayı olduğu gibi görmekten bizi nasıl alıkoyduğunu açıklıyor. Estetik ölçütlerin kılavuzluğunu benimseyen fizikçiler, akıllara durgunluk veren kuramlar geliştirdi, onlarca parçacık icat etti ve uzayın birbirinden uzak noktalarının solucan delikleriyle bağlantılı olduğunu ilan etti. Ancak bunların neredeyse hiçbirisi gözlemlerle doğrulanamadı; aslına bakılırsa çoğu sınanabilir hale bile gelmedi. Bu kısırdöngüden çıkabilmek için fizikçilerin kuramlarını inşa etme biçimlerini gözden geçirmeleri gerekecek. Matematikte Kaybolmak’ın gösterdiği gibi, bilim insanları, evrenle ilgili gerçekleri ancak kargaşayı ve karmaşayı benimseyerek elde edebilecek.

“Kışkırtıcı bir kitap.”
–New York Times

“Hossenfelder’e göre Einstein ve benzer şekilde çalışan diğerleri, canlı ve kışkırtıcı kitabının başlığı gibi ‘matematikte kaybolmuşlar’.”
–Wall Street Journal

“Hossenfelder’in, kuantum mekaniği ve güzellik gibi büyük soruları eğlenceli ve büyüleyici bir şekilde ele alıyor.”
–Popular Science

7 Beğeni

Ne güzel bir denk geliş :grinning:

2 Beğeni

Evet.

Siz yazana kadar dikkat etmemiştim :slight_smile:

2 Beğeni

Kronik yeniler

İş kültür dünyaya yön verenlerden serisinden yeniler

14 Beğeni

7 Beğeni

Kronik fena bombalamış.

Bu arada İş Kültür dyv serisinde karton kapak olunca 1. baskı diye mi alıyordu bandrolü?

1 Beğeni