Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Basılmasını beklediğimiz bir dünya kitap varken İthaki vaat vermeye devam ediyor. Bu konuda siyasetçileri bile geçtiler. Cidden inanılmazlar. :grinning::grinning:

6 Beğeni

çizgi roman ve mangalar ayrı dışlanıyor

3 Beğeni

Tüh Cormac bekliyordum, belki 28 günde çıkar.

2 Beğeni

Acaba Faust asıl metin mi yoksa daha önce Can Yayınlarından basılmış olan fragman gibi kısa bir kitap mı? Artık çıkınca göreceğiz.

5 Beğeni

İş bankası sonunda dört büyük Çin romanına el atmaya mı karar verdi? Eğer diğerlerine boş geçmeyeceklerse çok güzel haber, bu ülkenin bir Batı’ya Yolculuk’a, bir Üç Krallığın Hikayesi’ne ihtiyacı var.

8 Beğeni

2022 yılında Stuart Turton’ın Devil and the Dark Water kitabını basacaklarını duyurup basmadılar, sonra bu kitabı 2023 için de duyurdular. Geldiğimiz noktada değil onun, Evelyn Hardcastle’ın Yedi Ölümü kitabının bile baskısı yok.

Stuart Turton’ın yazma yeteneğini aşırı beğenmiş ve yeni kitaplarını beklemiştim. Evelyn Hardcastle’ın Yedi Ölümü’ne ne oldu, benim gibi çok beğenen ve başka kitapları bekleyen oldu mu hiç bilmiyorum. Ama İthaki’nin hâlâ böyle vaatlerde bulunup kitap yayımlamamaya devam etmesi şaşırtıcı. Bir noktadan sonra en iyisi kesinleşmeden duyurmayalım demelerini bekliyor insan.

10 Beğeni

Evelyn Hardcastle’ın Yedi Ölümü’nü okudum ve beğendim, Devil and the Dark Water çevirisinden ümidi kestiğim için orijinal dilinde okuma listesine aldım. :neutral_face:

2 Beğeni

Mübarek insan daha dün yeni bir kitabın çıktı.

Bu kitabı en hızlı kim basacaksa telifini o alsın lütfen.

9 Beğeni

Ekran görüntüsü 2024-12-06 131258

Bugün yeryüzünde insanların yarıya yakını tarihöncesinde var olmuş ortak bir dilden türemiş dilleri konuşmalarına rağmen Proto-Hint-Avrupa dili adı verilen bu atanın kimliği ve kimlerce konuşulduğu uzun bir süre boyunca gizemini korudu. Peki, kimdi bu insanlar ve yaptıkları toplumsal ve kültürel yenilikler insanlığın rotasını nasıl belirledi? Bu soru son iki yüzyılda akademik çalışmalardan çiğ propagandalara kadar uzanan bir çizgide sayısız yanıtın verilmesine neden oldu. Proto-Hint-Avrupa dilini ve o dili konuşanları keşfetme ve sahiplenme yarışı zaman zaman bilim insanlarından devrimcilere ve ırkçılara kadar birçok zümrenin uğrunda mücadele ettiği bir siyaset ve savaş alanına bile dönüştü.
Tarihöncesi antropoloji ve arkeolojinin yaşayan en önemli isimlerinde David W. Anthony, her mitte olduğu gibi Babil Kulesi mitinde de bir gerçeklik payı bulunduğunu gösterircesine bu soruya çığır açıcı bir yanıt veriyor: Demir Perde’nin yıkılışının ardından Batılı arkeologların Avrasya’da daha kolay erişir hâle geldikleri antropolojik ve arkeolojik bulgulardan hareketle Proto-Hint-Avrupa dilini ve halklarını Avrasya’nın bozkırlarına yerleştiriyor. Ortak bir dili kullanan, ata binen, araba kullanan bu halkların ve kültürlerin nasıl kıta boyunca var olan kültür adalarını Avrasya’yı saran bir uygarlık koridoruna dönüştürerek yeni diller, yeni siyasi sistemler ve bir tarihöncesi kültür devrimi ortamı yarattıklarını ortaya koyuyor. Bir bulmacanın parçalarını birleştiren dedektif hassasiyetiyle en küçük arkeolojik ve dilbilimsel kalıntılardan hareketle adım adım ilerleyerek bize bugünü doğuran uzak geçmişin hikâyesini anlatıyor.

6 Beğeni

Almanya’dan Polonya’ya, Batı Avrupa’dan Doğu Avrupa’ya savaş sonrası Avrupa’nın yetkin ve usta işi tarihi.
“1945’in küllerinden bugünkü Avrupa’nın doğuşunun daha iyi ve daha okunabilir bir tarihinin nasıl yazılabileceğini hayal etmek zor…
Sonuç olarak, gerçek bir başyapıt.”
Ian Kershaw

“Judt, 1945’ten bu yana Avrupa’nın toplamını kusursuz bir anlatıyla ifade etme cesaretini gösteriyor.”
Norman Davies

“Zekice… Judt savaş sonrası Avrupa tarihi üzerine standart bir referans çalışması yazmış.
Verimli tartışmalara yol açacak, ancak bir daha aşılabileceğini hayal etmekte zorlanıyorum.”
Misha Glenny

“Judt’un II. Dünya Savaşı sonrası Avrupa’sının muhteşem tarihi Savaş Sonrası,
Batı ve Doğunun hikâyelerini olağanüstü bir beceriyle tek ve etkileyici bir anlatıda bir araya getiriyor.”
Evening Standard

Uğur Büke çevirisi.

12 Beğeni

17 Beğeni
7 Beğeni

Alfanın sitesinde daha stoğa girmedi mi yoksa bitti mi acaba

1 Beğeni

Bitmemiştir, muhtemelen maatbadan henüz depolarına gelmediği için stok yok yazmışlardır.

1 Beğeni

Twit silinmiş herhalde tıklayınca açılmadı.

Narrow Road ve Narrow The Ninth uzun zamandır beklediğim kitaplar. Maalesef 2024’de basılmadı.

5-6 yıl önce de aynı şeyi yapıyorlardı halen aynı şeyi yapıyorlar. Kimse onlardan bir vaat vermelerini talep etmiyor, kendileri vaat veriyorlar ve okuru yanıltıyorlar.

Klasik İthaki karakter zayıflığı, etik değerleri olmayan bir yayınevi…

2025 vaatlerini de bu gözle değerlendirin, basacağız dediklerinin yarısını basarlarsa bile iyidir.

Benim yoğun takip ettiğim dönemde verdikleri sözün %30’unu tutuyorlardı.

12 Beğeni

Gerçekten ilginç bir yayınevi. Blood Merdian için ekim gibi çıkar çeviride falan deniyordu yaz aylarında ve aralık ayında durum ortada. Arka planda ne olmuş olabilir de bu plan tutmamış olabilir diye merak ediyorum bazen.

Altınkitap mesela Duma Adası baskıda falan demişti yılın başında. Ne oldu da baskıda dendi sonra ne oldu da suspus olundu?

Alfa’nın 2023 PKD fiyaskosu da öyle. İçkiliydi herhalde bunu yazarken sosyal medya sorumlusu diye düşünüyorum bazen.

11 Beğeni

İthaki tarafında ben direkt patronun karakterinin yayınevine yansıdığını düşünüyorum. GYY, editörler, sosyal medya sorumlusu değişti, işleyiş değişmedi. İthaki’de her şeye patronun karar verdiğini düşünüyorum açıkcası, insiyatif alabilen, bağımsız karar verebilen bir yapının olduğunu düşünmüyorum.

Alfa benim için Pardalayanlar’dan dolayı büyük hayal kırıklığı oldu. 2021 başında çevirisi bitti, hazırlanıyor basılacak demişlerdi. Halen ortada yok…

2020’de çevirisi bittiğinde yayımlayacağız dedikleri Clive Barker Kan Kitapları 1 ay önce basıldı :smile:

Yayınevleri ne kadar az konuşsa o kadar iyi olur bence, sorulara da cevap vermesinler. En azından beklenti oluşturup hayal kırıklığı yaşatmazlar.

16 Beğeni

İthaki bunu hep yapıyor. Ama benim de kafama takılan Epsilon oldu. Senede bir tane çıkarıp tamamlayacağız dedikleri Taht Oyunları 2. kitaptan sonra kaldı. Sorunca da görüldü attılar bana.

1 Beğeni

Resimli özel baskılar için mi dediler bunun?

1 Beğeni