Sanırım artık ciltli versiyonun basımı olmadığı için bu ayrımın yapılmasına gerek görmüyor olabilirler. Başka seçeneğinden ayrılacak bir durum yok gibi…
Daha önce bildiğim & hatırladığım kadarıyla sadece Schopenhauer karton kapak basılmıştı. O yüzden olsa gerek karton kapak baskılar 1. Baskı diye bandrol alınıyor.
Hammurabi var bende eski kaeton kapaklardan. Ne günlerdi.
Okzo Hikayeleri 2: EjderYutan online kitap mağazalarında satışta!
https://www.babil.com/okzo-hikayeleri-2-ejderyutan-kitabi-erdogan-kucukcelik
Maurizio De Giovanni’nin Komiser Ricciardi serisi ilgimi çekti, daha önce hiç duymamıştım. Ağır, soğuk ve esrarengiz dedektif profilinin yanına bir de farklı bir özellik eklemiş yazar ve o yönüyle benzerlerinden ayrılıyor. İletişim indirimi yakaladığımda alırım Komiser Montalbano serisi ile arkadaşlık ederler kitaplıkta.
Ben de listeme ekledim, indirim yakalayınca alacağım. Severim bu tür polisiyeleri.
Joseph Conrad’ın The Rover kitabının çevirisiymiş açıklamasından anladığım. Benim listeme göre, bulabildiğim bir Türkçe baskı yoktu daha önce.
Ayrıca Alfa kendi standardının dışına çıkıp önceki kapak tasarımını devam ettirmiş bu beni ayrıca şok etti. Genelde bir kapak tasarımından 5-6 kitap çıkarınca yeni bir tasarıma geçerdi.
Daha 2024 için duyurdukları bir dünya kitap çıkmadı. Son ay içerisindeyiz.
2023 sonunda da T. J. Klune vaat etmişler. Bu vaat işleri zor iş. Şöyle bir kitap çıksa “Ne vaat ettik ne bastık neden basamadık?!” diye çok satanlara girer kesin. Arka planda neler oluyor bazen merak ediyorum.
Alfa’nın PKD 2023 fiyaskosunu da içerirse kitap tadından yenmez.
Martı’dan bekliyordum Bardugo’yu
Conrad’ın kişisel ve ulusal benliğe, sadakat ve sevgiye, insanın insanı boğazlama kabiliyetine hasrettiği Korsan’da Devrim sonrasına, Napoléon’a göz kırpan o günlere tanıklık ediyoruz. Büyük mücadeleler ve orman kanunlarıyla şekillenmiş bir yaşamı geride bırakıp Güney Fransa’ya dönen topçu astsubayı Peyrol, bu kez başka yollara sapacak, kendini bir savaşın ortasında bulacaktır.
“Conrad, James Joyce ve Marcel Proust’la birlikte, anlatı tekniğinde yaşanan devrimin (ve krizin) başlıca yaratıcılarındandı.”–Italo Calvino
“Conrad her şeyi azamete, görkeme ve kozmosa dönüştürüyor.”–Witold Gombrowicz
“Conrad’ın kalemi düzyazının tartışmasız en ürkütücü kalemi. Yazdığı her paragrafın, durulduktan sonra, nasıl olur da yeniden dalgalar halinde çınlayabildiğini anlayabilseydim keşke.”–T. E. Lawrence
Daha dün Hyperion hakkında konuşmuştuk. Umarım 2025’in ilk aylarında Hyperion çıkış yapar
Bir yayınevi tutamayacağı sözler vermeye neden ısrarla devam eder anlamış değilim.
Linkte İthaki’nin 2024 yılında basmayı vaat ettiği kitaplar yer almakta. Üşenmedim baktım. Şimdiye dek basmayı vaat ettikleri 15 kitaptan ancak 7 tanesini yayımlayabilmişler. Umarım önümüzdeki 25 günde kalan 8 kitabı yayımlarlar da yüzümü kara çıkarırlar.