Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

6 Beğeni

Ekran görüntüsü 2024-12-20 101649

5 Beğeni
5 Beğeni

İthaki’den yeni iki kitap.

Seanan McGuire’nin yazmış olduğu Alchemical Journeys Serisinin ilk kitabı Middlegame, Türkçeye çevrilmiş ve seri şimdilik 3 kitap olarak görünüyor. Goodreads puanları iyi gibi…

8 Beğeni

Ne zamandır İthaki eleştirmiyordum. Az eleştireyim. Klasik İthaki. Yazarın Kapsül serisinden ilk iki kitabı çıkan Wayward Children serisine devam etmek yerine başka bir serisine başlıyorlar. Başlasınlar. Gayet güzel. Ama yarım serileri de senelerce bekletmesinler artık ya.

14 Beğeni

Yanlış bilmiyorsam Wayward Children serisi 10 kitapdan oluşuyor. İthaki maalesef uzun soluklu dizilerde çok başarısız. Hiç başlamasa daha iyi olurdu dememiz için elinden geleni yapıyor. Bir okur olarak malazan serisinin tamamlanmasını umarak çıkan her kitabı alıyorum ama ithaki tarafından tamamlanmadan çıkan diğer hiçbir seriyi almadım, almayacağım.

4 Beğeni

Ben de Işıkgetiren’in son kitabı ve İlk İmparatorluğun Efsaneleri’nin son iki kitabını bekliyorum. Ayrıca Malazan’ı da bekliyorum. Bunların dışında tamamlanmamış bir seriyi tamamlanmadan almayı pek düşünmüyorum. İstisnalar kaideyi bozmaz tabi.

6 Beğeni

Arka kapak yazısında standalone demişler ama seri sonradan 3 kitaba gitmiş :thinking: .

Ya 3 kitap birbirinden bağımsız karakter ya da tutunca devam etmiş yazar, bilemedim :slight_smile: Çok ilgimi çekmedi şimdilik.

6 Beğeni

11 Beğeni

Bu yayınevine mail attım bilim kurgu basacak mısınız diye ?
Verdikleri cevabı okuyunca ne olduklarını anladım. Önümüzdeki 5 sene içerisinde bilim kurgu edebiyatı basacağımızı sanmıyoruz.
Anca genç yetişkin bassınlar.

1 Beğeni

Yayınevinin kitlesi bilimkurgu okuyacak bir kitle değil, satmayacak işe girip yarıda bırakmalarındansa hiç girmesinler bence.

Geçmişten bu yana çok iyi polisiye ve gerilim kitapları var mesela onları takip ediyorum ben Olimposta.

5 Beğeni

Aynı kitle Martı Yayınlarından çıkan Harlan Coben kitaplarını okuyordu. Martı yayınları editörü değişince anında bıraktılar yazarı. Genç yetişkin kitapları basılsın ama piyasayı ele geçirecek kadarda değil.
Türkiyede bilim kurgu, fantastik, polisiye, korku okuyucusu toplasan 20 bini geçmiyordur.

2 Beğeni

Olimpos’un aldığı kitaplar çok iyi aslında. Boş kitapları almıyorlar, detaylı ve titiz bir şekilde kitap seçiyorlar ve baskı kalitesi şu an piyasadaki en iyi yayınevi olabilir.

3 Beğeni

29 Beğeni

Karanlık Kitaplık serisini uzun zamandır boşlamışlardı, bu sevindirici :slightly_smiling_face:

7 Beğeni

Kuğu Şarkısı’nı listemize ekledik. Acaba kaç sayfa geliyor?

4 Beğeni

İngilizcesi 960 sayfa sanırım, 1000 sayfa görürüz biz de. :slight_smile:

5 Beğeni

Harika :slight_smile: Bir Oğlanın Yaşamı çok hoşuma gitmişti. King okuyor gibi hissetmiştim kendimi. Bakalım bu 1000 sayfa asgari ücretten ne derece etkilenecek.

12 Beğeni

İthaki Yayınlarından “Bir Oğlan’ın Yaşamı” kitabı hakkında okuyuculardan o kadar övgü ve beğeni dolu sözler işittim ki… Kitabı okumak için Somestır tatilinin gelmesini iple çekiyorum.

7 Beğeni

İnsanlar, anlatacakları hikâyelerin sonunu bilir genellikle. Bazen de bilirler ama yanlış bilirler. Remzi Ünal ise bir bakışta hikâyenin sonunu sezinleyebilir. Yani, çoğu zaman diyelim. En azından bir noktada olayı kesin çözer. Bir tür mesleki deformasyondur bu. Bir seçmen kâğıdının Haliç manzaralı bir cinayete sebep olup olmayacağını fark edebilir mesela. Göbeğine doğrultulmuş silahtan kurtulmasına bir baykuşun yardım edip edemeyeceğini bilir. O Remzi Ünal’dır, yanlış kapıları çaldığı olur bazen ama her zaman değil. Ve birileri bir noktada mutlaka yalan söyler. Belki de herkes. Bu onun umurunda değildir. İsteyen istediğini söyler sonuçta. Önemli olan insanların yaptıklarıdır. *** 2019’da kaybettiğimiz usta yazarımız Celil Oker’in daha önce çeşitli dergilerde çıkan öykülerinden oluşan Haliç Manzaralı Cinayet ilk kez okur karşısına çıkıyor. Celil Oker’in kalemini özleyenler, onu öyküleriyle yeniden keşfetmek isteyenler ve tüm polisiye severler için.

9 Beğeni