Remzi Ünal’ı özlemiştik.
Tana French’in İz Sürücü kitabını benim gibi çok beğenenler varsa Olimpos Yayınları’ndan güzel haber var.
Şöyle bir şey daha gelecekmiş. İlk kitaba baktım da 100 tane bulmaca şeklinde ipuçlarıyla cinayet çözüyoruz.
Ek olarak şu Olimpos bizim seveceğimiz türden fantastik de bassa keşke.
Polisiye ve hatta bu sene itibariyle korkuya da iyi bir giriş yaptılar. Ama bizim istediğimiz tarzda fantastik basacaklarını pek sanmıyorum. Varsa yoksa genç yetişkin ve romantik türünde fantastik demeye de dilimin varmayacağı fantastiğimsi kitaplar basıyorlar.
Geçen gün Instagram’da bir reelsa denk geldim babama aldırdığım kitaplar diye Olimpos yayınları ve Martı yayınları kaynıyor üşenmedim durdura durdura kitapların isimlerini not aldım hepsi teen age romance fantasy türü çıktı.
Bizim gibi bilim kurgu, fantastik, polisiye, korku okurları ise ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor.
Joe abercrombie’nin the devils’ini mi goruyorum orda??!! kitap önümüzdeki yil piyasaya cikacak ve ayni yil bize mi gelecek inanmasi zor, guzel bir olay! Yazarin ilk uclemesi disinda hicbir kitabini basmadan en yeni kitabina gecmesi ithaki’nin gercekten ilginc bir durum.
En merak ettigim yeni cikacak kitaplardan biri, konusu inanilmaz eglenceli gorunuyor. “Cocuk papa avrupayi insan yiyen elflerin istilasindan kurtarmak icin; bir hirsiz, korkak bir keşiş, lanetli bir sovalye, bir korsan, narsist bir necromancer, gorunmez bir elf, bir kurtadam ve vampirden olusan ozel timini goreve gonderiyor” abercrombie’nin yazim tarzini biliyorsaniz su cumle bile insani gulumsetmeye ve meraklandirmaya yeter. Kitap bazi influencer lara onden gonderilmis herkesin yorumlari cok iyi kitapla ilgili.
İş Kültür.
Eser Adı | Yazarı | Çevirmen |
---|---|---|
LEVİATHAN KARA AYNALAR - KARTON K. | ARNO SCMİDT, | ZEHRA AKSU YILMAZER, |
LEVİATHAN KARA AYNALAR - SERT K. | ARNO SCMİDT, | ZEHRA AKSU YILMAZER, |
ERKEN MODERN AVRUPA’DA MATBAA DEVRİMİ | ELİZABETH L.EİSENTEİN, | HAMİT ÇALIŞKAN, |
Serinin ikinci kitabı. Yazarın ilk kitabını alan forumdan insanlar görmüştüm. Seri toplamda dört kitap.
H. G. Wells’in hiç tahmin edilemeyecek oldukça uzun bir eserini Türkçeye kazandırmışlar. Fiyatı tokat atıyor.
balim_hukuk_burosu’nun Okuyorum başlığında paylaşmasıyla haberimin olduğu yazarın yeni kitabı. Yazarın diğer Türkçeye çevrilmiş olan Kaybolan Bağlar ve Çalınan Dikkat kitapları ülkemizde oldukça rağbet görmekte.
Bazı serileri çok popülerken okumak daha iyi sanırım, bunu anladım. Aslında normalde tam tersini yaparım, popülerken okumam. Ama bu kitap yabancı okuyucuları instagramdan aktif şekilde takip ettiğim bir dönemde aşırı popülerdi ve o zamanlar keşke bizde de çevrilse de okusak diyordum. Şimdi kimsede görmüyorum kitabı. Yine de yayınevi çıkardıkça alırım kitapları.
Çok da güzel bir seridir. Tamamlasınlar lütfen.
Telifsiz, korsan basım bunlar.
Bilmiyorum, paylaşımı siliyorum bu yüzden.
Tahmin ettim. Maalesef çizgiroman piyasasında satışlar azalınca korsan baskılar epey arttı, alenen korsan baskılar satılır hale geldi. Ben de bu seriyi çok severim ama korsan almayı içime sindiremiyorum. Telifini alıp basmayı düşünen de artık bu korsan baskılardan ötürü yapamaz. Piyasa kendi ayağına sıkıyor. Hayırlısı diyelim.
The sword of kaigen kitabının haklarını almışlar sonunda.Beta byou diye bir yayınevi almış. Baya sevindirdi fakat yayınevini hiç bilmiyorum iyi midir kötü müdür :ı diğer kitabını kim alacak bakalım
Son 3-4 cilt limited çıkmıştı, ilk gördüğümde limited de olsa devam ediyor diye sevinmiştim. Maalesef okur çok azaldı fumettide. Bu kitaplar da eski korsan mantığıyla değil özel baskı mantığı ile basılıyor sanırım. Çıplak gözle hiç görmedim ama fotoğraflara bakınca, biz bu kalitede yayınları telifli eserlerde, hatta limited baskılarda dahi göremiyoruz dedirtiyor. Çizgi romanın buralara gelmesi üzücü.
Özgen Biçgin’in KOLONİ PARADOKSU İsimli romanı birkaç hafta önce çıkmıştı. Yazarın Kayıp Rota Serisi isimli üçlemesi epey konuşulmuştu. Ben de üçlemeyi severek okumuştum. Koloni Paradoksu elime geçer geçmez bir solukta bitiverdi. Bence yerli bilimkurguda iyi bir yer edinmeye doğru gidiyor Özgen Biçgin. Eser ciddi bir bilimsel hazırlıkla yazılmış. Açıkçası okurken pek çok şey öğreniyorsunuz. Okuyanların iyi bildiği gibi zaten çok akıcı bir üslubu var yazarın. Kurgu tarafı çok güçlü. Dizi tadında, sayfa çevirten bir eserdi. Konusu ve karakterleri de çok özgün. Sanırım yerli bilimkurgu böyle yazarlarımızla aşama kaydedecek. Diğer kitapları da hep ters köşe yapıyordu.Koloni Paradoksu da gerçekten şaşırtıcı bir kurgu ve sona sahip. Okumadıysanız öneririm dostlar.