Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

A Little History of Art (Little Histories) by Charlotte Mullins | Goodreads oh… (tasarruf rahatlaması)

2 Beğeni

2019’da Kızıl Mars’ı forumdan bir arkadaşa satmıştım. İthaki hala devam kitaplarını basacak. :joy:

8 Beğeni

O arkadaş benim. 6 sene olacak nerdeyse alalı vay arkadaş. O gün bugündür devamını bekliyorum serinin :joy::joy:.

9 Beğeni

Dava açacak mısınız peki?

1 Beğeni

Şimdilik düşünmüyorum. Dava açsam bile zamanaşımına uğrar kesin. Dava sonuçlanana kadar zaten 4 yıl geçer. İthaki o zamana kadar basar bence :grinning:.

3 Beğeni

ahahah şimdi taşlar yerine oturdu hocam, vallahi üzerinden o kadar uzun zaman geçmiş ki siz olduğunu unutmuşum. :joy: Gerçi forumda düzenli aralıklarla bu serinin devamını yoklamanızdan tahmin edebilirdim. :joy: Umarım bu sene beklediğiniz kitapların yılı olur. :pray:t2:

2 Beğeni

Tüketiciyi aldatmaya yönelik satıştan dolayı ceza verirler kesin. Cezası da; serinin kalan kitapları çıktığında hediye etmek. :joy:

3 Beğeni

Ekran görüntüsü 2025-01-15 160627

Ekran görüntüsü 2025-01-15 161310

5 Beğeni
3 Beğeni

8 Beğeni

Kızımın Horimiya ve Hanako kun ları geliyor. Çok teşekkürler.

3 Beğeni

'Yeni Çıkan Kitaplar ’ başlığında gün içinde girilmiş 26 entry’i görünce bir an heyecanlandım ve Aha! dedim ALFA Pardayanlar nihayet çıktı ve millet bu başlığa hücum-ı sevinç eyledi.
Sonuç: Hüsran.

4 Beğeni

Leo Perutzları da çevirmiş Zehra Aksu Yılmazer’in Faust tercümesi Doğu-Batı’ya tercih edilebilir lezzette olmuş.

Faust –Bir Tragedya- | Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 13 ila 17 arası 5 sayfalık tadımlığı okunabiliyor.

3 Beğeni

Mickey Mouse 900-1200 bandındayken, Taschen yenisi Donald Duck 6-7 bin bandında çıkmış.

5 Beğeni

Ayrıca kitapları chatgpt’ye sorduğumda söyle dedi .

“Richard Wagner’in bu kitapları, “Nibelungen Yüzüğü” (Der Ring des Nibelungen) adı verilen, dört bölümden oluşan bir epik opera dizisinden uyarlanmıştır. Wagner’in bu eserleri, mitolojik bir hikâyeyi anlatır ve operanın yanı sıra edebiyatta da büyük bir etkiye sahiptir. Aşağıda kitaplar hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz:

1. Ren Altını (Das Rheingold)
    • Konusu: Bu bölüm, hikâyenin başlangıcıdır ve Nibelung hazinesinin çalınmasıyla başlar. Ren nehrinin altında korunan kutsal altın, lanetli bir güçle doludur. Bu altının elde edilmesi tanrılar, devler ve insanlar arasında bir güç mücadelesini başlatır.
    • Temalar: Güç, açgözlülük ve ihanet.
    • Önemli Karakterler: Tanrı Wotan, cüce Alberich.

2. Valkürler (Die Walküre)
    • Konusu: Wotan’ın çocukları Siegmund ve Sieglinde arasındaki ilişki, tanrılar arasında yeni çatışmalar yaratır. Valkür Brünnhilde, Wotan’ın emirlerine karşı gelerek bu kardeşlere yardım etmeye çalışır.
    • Temalar: Aşk, sadakat ve kader.
    • Önemli Karakterler: Brünnhilde, Siegmund, Sieglinde.

3. Siegfried
    • Konusu: Bu bölümde, Siegmund ve Sieglinde’nin oğlu Siegfried büyür ve kendini bir kahraman olarak kanıtlar. Efsanevi kılıç Nothung’u döverek ejderha Fafner’i öldürür ve lanetli yüzüğü ele geçirir.
    • Temalar: Kahramanlık, cesaret ve kendini keşfetme.
    • Önemli Karakterler: Siegfried, ejderha Fafner, Wotan.

4. Tanrıların Alacakaranlığı (Götterdämmerung)
    • Konusu: Bu bölümde, tanrılar ve dünyanın sonu gelir. Siegfried’in ihaneti ve Brünnhilde’nin intikamı, Nibelungen Yüzüğü’nün lanetinin nihai sonucunu ortaya çıkarır.
    • Temalar: İhanet, yıkım ve yeniden doğuş.
    • Önemli Karakterler: Siegfried, Brünnhilde, Hagen.

Genel Notlar:
• Mitolojik Kökenler: Wagner, bu eserlerinde İskandinav mitolojisi ve Germen halk hikâyelerinden esinlenmiştir.
• Edebiyat ve Sanatta Etkisi: Tolkien’in “Yüzüklerin Efendisi” gibi birçok eserin Wagner’den ilham aldığı söylenir.
• Okuyucu Kitlesi: Mitoloji, fantastik kurgu ve operaya ilgi duyanlar için oldukça etkileyici bir deneyim sunar.”

15 Beğeni
14 Beğeni

Max Seeck’in Cadı Avcısı kitabını geçen 1-2 yıl önce okumuştum. Finalini vasat bulsam da kitap genel olarak iyiydi. Gizem ve merak unsurları ön plandaydı. Yazarın dili gayet iyi. Örümcek Ağı’nı da en kısa zamanda alırım.

1 Beğeni

Taze haber

Q

29 Beğeni

Nihayet Hyperion (20)

4 Beğeni

Hyperion mu geliyor! :face_holding_back_tears:

2 Beğeni