Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Gözüm yollardaydı, çok sevindim :innocent:

1 Beğeni

Antik Yunan ile aynı baskı kalitesinde olursa ikisini de alırım.

1 Beğeni

Hazır bunlar basılacakken Antik Yunan’da tekrar baskı yaparsa iyi olur.

3 Beğeni

Oooo Antik Mısır.

Tim Powers hayran kulübü üyesi olarak alırım bir dal. :slight_smile:

Tim Powers hayran kulübü başkanı @Ozgur 'de alır bir dal. :slight_smile:

3 Beğeni

Ciltli ve kuşe baskı olursa iyi olur ama cüzdan için öyle olmaz :blush:

2 Beğeni

Türk Edebiyatıyla İlgili Merak Ettiğiniz Her Şey Bu Kitapta!
Türk edebiyatı, hem sözlü hem de yazılı geleneğin en zengin örneklerini barındıran, köklü bir geçmişe sahip bir birikimdir. Orta Asya Türklerinin sözlü ve yazılı edebiyat ürünlerinden 20. yüzyılın sonlarındaki postmodern romanlara kadar uzanan geniş bir yelpazede, Türk edebiyatına dair bilmeniz gereken her şey, rehber niteliğindeki bu kitapta bir araya getiriliyor.
Sade ve akıcı anlatımıyla Türk Edebiyatı 101, İslamiyet öncesi Türk edebiyatı, divan edebiyatı, halk edebiyatı, Batılılaşma etkisindeki edebiyat, Erken Cumhuriyet Dönemi ve sonrasındaki edebi yaklaşımlar hakkında temel bir kavrayış sunuyor. Ders kitaplarındaki sıkıcı ve tekdüze anlatımların aksine, toplumsal ve kültürel gelişmeler hakkındaki ilginç bilgiler ve görsellerle zenginleştirilmiş içeriğiyle Türk edebiyatının eserlerini, yazarlarını ve şairlerini tanımayı çok daha kolay hale getiriyor.

4 Beğeni
7 Beğeni
4 Beğeni
6 Beğeni

14 Beğeni

Runik Kitap’ın Bilgi serisine ait bu iki yeni kitap 2024’ün sonlarında yayınlandı.

8 Beğeni

14 Beğeni
11 Beğeni

İki tane daha buldum Asyalı yazarlardan dükkan/mekan temalı roman. 15 ve 21 Ocak’ta çıkmışlar sırasıyla.

8 Beğeni

https://www.sirenyayinlari.com/kitaplar/catirdayan-kafataslari

https://www.selyayincilik.com/kitap/istemli-olum-1949

6 Beğeni
4 Beğeni

“Ben hastaların, tatminsizlerin, harislerin merhemiyim” Eliza Clark, Doymakbilmez’de insan doğasının en temel duygulardan birini keşfe çıkıyor: açlık. Kaliforniya’dan Newcastle’a, apokaliptik yamyamlardan kusursuz bir beden için ödenen bedellere, narin uzaylı bitkilerden tuhaf paket servislerine uzanan öykülerde çılgın ve tekinsiz dünyalar yaratan Eliza Clark güldürüyor, tedirgin ediyor ve meraklandırıyor. Günümüz dünyasını, net bir doğruluk ve sertlikle ele alan Doymakbilmez, karanlık mizahı ile rahatsız edici anlatımıyla zevk ve korkunun cesur bir örneği.

9 Beğeni

Oo bir yığın tuhaflık. Korku da var işin içinde. Alırım bu kitabı.

3 Beğeni

İngilizce okuyorsanız yazarın ilk romanı Boy Parts’ı da öneririm. Müthiş. Türkçesi de yine Medusa Yayınlarından çıkacakmış ama yakın gelecekte.

2 Beğeni

Maalesef İngilizce okuyamıyorum. Çevrilecekse bekleriz. Bunu bir okuyalım bakalım.

2 Beğeni