İçeriği bilmiyorum ama kapaklar çok zayıf geliyor. Mesela Kronik bu konuda bence güzel işler yapıyor. Tarihle ilgili kitapların kapakları sıkıcı olmalıdır klişesini yıktılar bence.
Mesela Yeditepe Yayınevi de bu yoldan gidiyor. Onların da güzel kapakları var.
Evet, katılıyorum Kronik’in kapakları çok daha güzel. Runik’in kapaklar ise bence fena değil. O kadar kötü kapaklar gördüm ki .
Kitapların sayfa sayısı 120-130 arası değişiyor. Yani konular çok detaylı değil. Ama konu hakkında okuyucuyu bilgilendirecek içeriğe sahipler. Zaten fiyatlar da bir süre öncesine kadar çok hesaplıydı. Son zamanlarda biraz arttı fiyatlar.
Güzel haber. 2025’in ilk çeyreğinde basarız demişlerdi. 3. kitap yurtdışında çıktıktan en geç 2 ay sonra onu da basarlar kesin.
Oo güzel, söz verdikleri hızda devam ediyorlar .
Fiyatı bana çok makul geldi. YKY bassa 1500 der geçer. Hahah.
YKY Delta için diyorsanız bu beklentiyi, muhtemelen iki baskının içerikleri aynı değil.
Doğan da tek cilt bir baskı yaprı ama galiba o da sadece öyküleri bastı.
Genel söylüyorum. 120 sayfalık kitaba 250 lira fiyat girdikleri için dalga geçilecek noktada bana kalırsa. Delta baskısının fiyatını merak bile etmiyorum.
Yordam yeniler.
Aleksandr Herzen’in Rus ve dünya edebiyatının doruklarından biri olarak kabul edilen dört ciltlik anıtsal otobiyografisi Geçmişim ve Düşüncelerim’in ikinci cildi (3. ve 4. Kısım) 1838-1847 dönemini kapsamaktadır. Dışsal olay ve olguların fazla yer tutmadığı 3. Kısım’da Herzen, kuzeni ve karısı Natalie’nin çetin çocukluk yıllarını, despot, bencil hala Prenses Hovanskaya karakterini geçmişe dönük olarak bir roman havası içinde ele almakta, Natalie ile aşklarının mahrem, kişisel yönlerini, maceralı evliliklerini, ilk sürgünün Vladimir’de geçen son yıllarını ve gençlik dönemlerinin kapanışını içe dokunan bir duyarlılıkla anlatmaktadır.
4. Kısım’da ise Herzen’in Petersburg’da İçişleri Bakanlığındaki memuriyet deneyimi, Belinski’nin yönettiği “Anavatan Notları” dergisinde yazmaya başlaması, sürgün gittiği Novgorod’daki hayatı ve Moskova’ya dönüşü konu edilmektedir. Yine bu kısımda Herzen, Moskova’daki yakın çevresini, “bizimkiler” diye adlandırdığı Belinski, Granovski, Bakunin, Stankeviç ve başka birçok ismi, karşı kampta yer alan Homyakov, Kireyevski kardeşler, Aksakov gibi Slavofilleri ve Çaadayev’i ayrıntılı şekilde ele almakta, 1840’ların Rus düşünce hayatının canlı bir panoramasını çizmektedir. Ketçer ve Botkin ile ilgili uzunca iki portre de yine bu ciltte yer almaktadır.
Geçmişim ve Düşüncelerim tarihsel bir monografi değil, tarihsel olayların, kendini tesadüfen bu olayların içinde bulan bir kişideki yansımalarıdır. A. Herzen
Goethe eğer Herzen’in bu kitabını [“Hapislik ve Sürgün”] görseydi onda geleceğin dünya edebiyatı kuramının parlak bir teyidini, kanıtını bulurdu. The Leader gazetesi, 21 Ocak 1860, Londra
Herzen tüm bir çağın ete kemiğe bürünmüş simgesi oldu ve bu çağı tüm kusurlarıyla, unutulmaz güzel olan ne varsa her şeyiyle şaşırtıcı derecede eksiksiz, bütünlüğü içinde, saf haliyle yazıya döktü. M. Gorki
Yahu sen nerelerdesin? Yazmaya yazmaya paslanmışsın.
İş yoğunluğundan çok uzak kaldım ama konuları izlemeye devam ediyorum.
Harika kitaplar var bir sıralama yapıp alışverişe başlayacağım sanırım
Tchaikovsky çevirmeninin Şafak Tahmaz olmamasına sevindim.
Ketebe, Azerbaycan edebiyatının önemli isimlerinden Anar Rızayev’in kitaplarını yayınlamaya devam ediyor.
Diğer kitabı da amazonda 89 lira (450 sayfa)
İş Bankası’nın Faust’u Kitapyurdu’nda neden hâlâ yok? Bu kemirgenler İş Bankası’na da mı posta koydular?
Kitapyurdu yasalarına göre.
Bir kitabın, özellikle popüler bir yayınevinden bir kitabın Kapra - Karbon baskısı varsa o kitap kitapyurdunda ya satışa hiç açılmaz ya da hep baskısı bitmiş olarak gözükür.
Yahu koy da satma, en çok önizlemeye yarıyorsun zaten. Çok saçma olmuş, kafasını kuma gömen devekuşu misali. Sanki insanlar bilmeyecek, yıllardır Faust için “İş Bankası’ndan çıkmadı mı?” diye sorup diğerlerini almayan müşteriler var, sahaf arkadaşımdan duyuyorum. Biri alsa da, sitedekinden farklı sayfalarla paylaşıp karşılaştırmamıza zemin yaratsa.
Bu kitap ile ilgili durum bu mu bilmiyorum ama genel anlamda bu durumu bazı kitaplarda gördüm kitapyurdu’nda.
Ben Faust’u henüz okumadım. Ötüken’in hem özel baskı hem de normal baskısını Senail Özkan çevirilerinden almıştım. Senail hocanın çevirileri hakkında genel olarak çok olumlu yorumlar duydum, okudum.
Bu arada İş Kültür kampanya arayan varsa ucuzkitapal da iş kültür yüzde 45 indirimli, kupon da var.